Winacties

Op Lotuswritings.nl organiseer ik regelmatig winacties. De simpele reden daarvoor is dat ik vind dat we de wereld mooier zouden kunnen maken als we vaker delen. En omdat ik in de gelegenheid ben om mijn lezers een extraatje te geven, vind ik het fijn om te doen. Je ziet weleens onduidelijkheden ontstaan over de voorwaarden. Daarom besloot ik deze hier te delen.

Eerlijk delen

Mijn streven is om zoveel mogelijk te verdelen. Dus dat niet elke maand dezelfde winnaar uit mijn digitale hoge hoed verschijnt. Aan de andere kant vind ik het ook fijn als iedereen dezelfde kansen heeft. Daarom hanteer ik de volgende manier om mijn winnaar te selecteren:

  1. Ik vul alle namen in van de deelnemers aan mijn winactie op Naamloten.nl. Deze trekt ad random een winnaar.
  2. Deze naam toon ik op de Facebookpagina én zet ik in een excel-overzicht met alle deelnemers. Zo kan ik bijhouden of niet steeds dezelfde personen winnen. Tegelijkertijd zou het dus kunnen dat per toeval één persoon kort achter elkaar een prijs wint. Hierbij hou ik een maximum aan van twee keer per maand.
  3. Ik neem contact op met de winnaar via Facebook/het e-mailadres dat aan je reactie op de website gekoppeld staat en handel op die manier de winactie persoonlijk af.

Uitgesloten van deelname

Ik doe het niet graag, maar in heel sporadische gevallen zou ik mensen kunnen uitsluiten van deelname aan de winactie:

  1. Je voldoet aan de actie door me te gaan volgen op Facebook, waarna je me vrijwel direct weer ontvolgt. Door mijn fotografisch geheugen en dus herken ik namen die me vaker dan eens liken binnen een korte tijd. Je wordt dan uitgesloten van deelname.
  2. Je reageert onsportief naar aanleiding van een winactie.

Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd

In mijn omgeving hoor ik nogal eens regelmatig dat sommige deelnemers aan een winactie vervelend kunnen reageren. Ik wil je er hier graag op wijzen dat wij over het algemeen vrouwen zijn die hun hobby op een professionele wijze uitvoeren. De postpakketjes die we toezenden, betalen we dus uit eigen zak. Dat betekent dus ook dat wanneer een bedrijf onverhoopt niet aan zijn verplichting voldoet, wij geen vervangend exemplaar kunnen regelen. Maar dat neemt niet weg dat wij het ook heel vervelend vinden als iets zo verloopt.

Ik hoop hiermee een beetje begrip te creëren en duidelijk te maken op welke manier ik te werk ga. Laat voorop staan dat ik hoop nog heel veel leuke winacties te kunnen organiseren.

Liefs, 
Merel

Cadeau – Shutterstock