Privacyverklaring (Lotus Writings)

Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) 

Op mijn website verzamel ik bepaalde persoonsgegevens. Denk bijvoorbeeld aan je e-mailadres bij het achterlaten van een reactie of de inschrijving om op de hoogte te worden gehouden van mijn laatste blogs. Deze persoonsgegevens worden slechts verwerkt voor het doel waarvoor ze verstrekt zijn, overeenkomstig met de Wet Bescherming Persoonsgegevens en de Telecommunicatiewet.

Is na het lezen van mijn AVG e.e.a. je niet helemaal duidelijk, stel je vragen dan gerust via merel@lotuswritings.nl.

Mijn contactgegevens

www.lotuswritings.nl
merel@lotuswritings.nl

Lotus Writings
Merel van Berkel
KVK: 70380538

Persoonsgegevens

Op mijn blog verzamel ik persoonsgegevens. Het is belangrijk dat je hiervan als lezer op de hoogte bent. In mijn AVG leg ik precies uit wat ik met deze persoonsgegevens doe. Het gaat daarbij om je:

  • Naam
  • E-mailadres
  • Webadres
  • IP-adres

Doel van het verzamelen van persoonsgegevens

Wanneer je ervoor kiest dagelijks de nieuwste blogs in je Inbox te ontvangen, vraag ik om je e-mailadres. Ik kan inzien wie zich hebben ingeschreven en – eventueel – wie zich uitschrijft.

Op dit moment verstuur ik geen nieuwsbrieven voor Lotus Writings. Mocht ik dat in de toekomst wel gaan doen, dan zal je je hier apart voor moeten aanmelden.

Bij het plaatsen van reacties onder één van mijn blogs, vul je ook je naam, e-mailadres en (indien van toepassing) je website in. Het e-mailadres zal vervolgens niet worden getoond bij je reactie. Ik gebruik dit adres alleen als ik je persoonlijk wil bereiken, zoals na deelname aan een winactie op Lotus Writings. Lees hier mijn Algemene Voorwaarden Winactie.

Ook onthoudt de website je IP-adres. Hiermee kan ik gebruikers blokkeren die spam sturen of mij bedreigen etc. Daarnaast gebruik ik dit om te controleren of één deelnemer niet meerdere malen vals speelt bij zijn deelname aan een winactie. Deze sluit ik uiteraard uit.

Cookies

Wie mijn website voor de eerste keer bezoekt, krijgt onderaan een melding waarin staat dat Lotuswritings.nl gebruik maakt van cookies. Ik gebruik op mijn website namelijk Google Analytics. Dit programma houdt voor mij hoeveel bezoekers Lotuswritings.nl bezoeken en meet daarbij (collectief, dus niet individueel) enige andere relevante gegevens. Denk aan: woonplaats, geslacht en hoelang je op mijn website blijft. Dat doe ik omdat bedrijven graag willen weten of mijn website regelmatig wordt bezocht en of mijn doelgroep het voor hen relevant maakt om samen te werken.

Ook maak ik gebruik van Google AdSense. Dit is een affiliate programma dat mij de mogelijkheid biedt om een klein percentage te verdienen van aankopen die mijn bezoekers doen wanneer ze iets aanschaffen bij één van de deelnemende web-shops. Of simpeler gezegd: als je iets koopt via mijn advertentie, krijg ik daar een paar cent van. AdSense maakt gebruik van jouw eerdere aankopen of interesse. Ik krijg daar uiteraard geen inzage in.

Delen van persoonsgegevens

Als eigenaresse van Lotuswritings.nl ben ik de enige die toegang heeft tot alle voorgenoemde gegevens. Mijn gastbloggers hebben die mogelijkheid niet en zullen die ook niet krijgen.

Ik zal alleen jouw persoonsgegevens delen met een derde (de onderneming die een prijs ter beschikking stelt) wanneer je een winactie hebt gewonnen. Hiervoor geef je automatisch toestemming als je deze gegevens aan mij verstrekt.

Je persoonsgegevens worden opgeslagen op de servers. Deze zijn eigendom van de host van mijn website, Antagonist uit Enschede. De servers staan alleen in Nederland. Er worden dus geen gegevens buiten Nederland opgeslagen.

Wat gebeurt er met je gegevens na uitschrijving? 

Bij uitschrijven van mijn notificatielijst, verwijder ik je e-mailadres en zal je nadien geen informatie meer sturen. Zelf zal ik je persoonsgegevens ook niet bewaren en/of aan derden verstrekken.

Rechten van mijn lezers

De AVG brengt verschillende rechten met zich mee voor jullie als lezers.

Inzage, rectificatie of wissen

Je hebt recht op inzage van de gegevens die ik van je verzamel, je mag mij vragen om ze te rectificeren of te wissen. Ik ben verplicht om dat te doen als je ernaar vraagt.

Bezwaar maken tegen verwerking

Je mag bezwaar maken tegen het verwerken van je persoonsgegevens

Intrekken toestemming

Als je eerder toestemming hebt gegeven om je persoonsgegevens te gebruiken, kun je die toestemming alsnog intrekken zonder opgave van redenen.

Klagen bij Autoriteit Persoonsgegevens

Mocht het verwerken van de persoonsgegevens volgens jou niet op de juiste manier gaan, dan kun je altijd een klacht indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.