Beste lezer,

Mijn naam is Merel (32) – of ‘mama’ zoals ik minstens 20.934 keer per dag word genoemd door één van mijn drie dochters: June (10), Rose (2) en May (1). Vanuit mijn liefde voor schrijven ontstond mijn eigen blog Lotus Writings. Hierop kunnen lezers terecht voor unieke blogs over ouderschap en liefde, maar ik geef ook graag informatie over het nieuwste speelgoed, hippe kinderkleding en de vetste gadgets die ons leven als papa of mama net even wat makkelijker maken. Daarom zoek ik altijd naar de leukste samenwerkingen die daarbij passen.

Doelgroep en statistieken

Ik bereik met mijn blog maandelijks 2.500 unieke bezoekers (ruim 6.000 pageviews) zonder promotie. Wanneer ik met mijn artikelen adverteer, kan dit oplopen tot bijna 7.000 uniek per maand. Dit zijn vooral zwangere vrouwen en jonge ouders met kinderen in de leeftijd van 0-12.

Via Facebook heb ik bijna 500 volgers, Twitter ruim 750 en op Instagram 650+. Ik gebruik deze verschillende kanalen om mijn artikelen onder de aandacht te brengen van (nieuwe) lezers, organiseer soms een winactie en probeer zoveel mogelijk eigen content op mijn website te plaatsen. Per mail of via onderstaand contactformulier is mijn actuele en uitgebreide mediakit op te vragen, maar u kunt voor de verkorte versie ook kijken op Linkpizza:

   
Klik hier om naar mijn MediaKit op de blogger MarktPlaats te gaan
Samenwerken

Op mijn website staan samenwerkingen in de vorm van persberichten (die ik dan doorgaans één op één overneem), reviews, winacties en uitnodigingen voor events of (theater)shows. Daarnaast schrijf ik zelf weleens gastblogs en heb ook een aantal gastbloggers die zo nu en dan publiceren. Hieronder ook mijn vriend Ro die het ouderschap (en soms reviews) vanuit zijn mannelijke visie beschrijft.

Persberichten

Ik vind het belangrijk om lezers op de hoogte te kunnen houden van het laatste nieuws, trends en musthaves die bij mijn doelgroep passen. Een voorbeeld hiervan is de cadeauset van Zeeman waar ik heel positieve reacties op kreeg via Facebook. Ook de nieuwste lijn van Prénatal vond ik zo leuk dat ik er een artikel over publiceerde.

Vrijblijvende pers- of nieuwsberichten zijn van harte welkom op merel@lotuswritings.nl.

Commerciële samenwerkingen

Ik heb verschillende commerciële samenwerkingen gedaan: reviews, advertorials, winacties en het bezoeken van evenementen. Denk bijvoorbeeld aan de VTech loopwagen die we mochten testen met onze twee jongste dochters. Of het schitterende hoogglans fotoboek van Saal Digital en verschillende verzorgingsproducten van onder andere Dr. Leenarts en Naïf. Deze zijn allemaal terug te vinden onder het kopje ‘Samenwerken’ – ‘Reviews’ in bovenstaand menu.

Deze samenwerkingen zijn soms betaald, een andere keer in de vorm van een barterdeal. Ook schrijf ik soms reviews naar aanleiding van een gekregen goodiebag. Zoals van de Biobite reep en Alpro ongezoete amandelmelk na het Strala Yoga Kids Event. Ik vermeld overigens wel altijd eerlijk dat het gaat om een (betaalde) samenwerking, zoals de RCC ons verplicht. Verder zijn er natuurlijk de winacties die doorgaans ook een review bevatten.

Tot slot bied ik ook de mogelijkheid een banner of advertentie op de homepage te plaatsen voor de periode van ten minste één maand. Het bedrijf moet dan uiteraard wel bij de doelgroep passen. Kosten hiervoor bedragen € 20,00 per maand.

PR-bureaus, perslijsten en mediabureaus

Uitnodigingen (ook voor een perslijst) ontvang ik graag ook op merel@lotuswritings.nl of via onderstaand contactformulier. Waar mogelijk zal ik zeker langskomen. Behalve het Yoga event, bezocht ik ook de Negenmaandenbeurs met een bloggerstour en verschillende bioscoop/theatervoorstellingen met onze peuter. Bijvoorbeeld Bumba, Peppa Big en Blaze in de bios.

Gastblogs 

Momenteel schrijf ik als gastblogger voor Website4mama op regelmatige basis en Mamsatwork. Daarnaast verscheen recentelijk op Dochterlief.nl een persoonlijk stuk over mijn drie dochters en lever ik zo nu en dan bijdragen aan andere websites of tijdschriften. In print zijn twee blogs verschenen in de Zwangerkrant, regio Rotterdam Rijnmond (oplage 10.000 stuks). Een interview met mij staat in het tijdschrift CGMV over mijn zwangerschapsverlof.

Vind je het leuk om eens een gastblog voor me te schrijven, wil je dat ik voor jou schrijf of heb je vragen voor bijvoorbeeld een tijdschrift? Stuur me dan een mail (merel@lotuswritings.nl) en we bespreken de mogelijkheden!

Hartelijke groeten,

Merel van Berkel
(Lotus Writings)