ring

Liefde | Ro gaf me een beloftering, gepersonaliseerd door Names4ever

Waarom mannen het moeten vragen

Ik ben best geëmancipeerd volgens mij. Zo vind ik dat vrouwen best (iets) kunnen betalen tijdens een date en geen man nodig hebben om een plankje op te hangen – al zo Ro daar anders over denken na onze laatste gezamenlijke poging. Toch geldt dat niet voor alles. Laatst noemde ik al eens het verwisselen van een lekke autoband. Maar ook het stellen van de vraag der vragen en het aanbieden van dé ring op zijn knie. Ik weet dat schrikkeldag traditioneel de dag is dat je als vrouw je man ten huwelijk mag vragen, maar ik sloeg 2016 daarom bewust over. Ik zou echt wel willen trouwen hoor, maar dan wel als hij het ook wil. En dat is momenteel nog niet zo. Het voegt niets toe vindt hij, onze liefde verandert er niet door.

Alternatief voor dé ring? Een ring!

Onverwachts vond ik bij Names4ever een bijzondere oplossing. Hoe dat zit? Ik mocht iets moois uitzoeken en ging eigenlijk op zoek naar een ketting of armband voor mezelf. Misschien een ketting met hanger waarop de namen van onze kinderen gegraveerd staan? Zilveren ringen? Terwijl ik rustig zat te bladeren door de website, zag ik ineens het kopje ‘vriendschapsringen’.  Nieuwsgierig nam ik een kijkje. En ineens had ik het: als we voorlopig niet dé ring zullen dragen, dan kunnen we toch een ring dragen die symbool staat voor de ander? Althans, ik zag het gelijk helemaal zitten en riep Ro naar boven, waar ik zat te werken.

ring

De ring staat symbool voor eindeloze liefde

Hoe vrolijker ik over mijn plannetje vertelde, des te bleker hij werd. Een soort opgedrongen symbolisch huwelijk? ‘Ik moet hier even over nadenken,’ zei hij uiteindelijk. Daar nam ik genoegen mee: nadenken is immers nog geen nee! Die avond spraken we en hij ging schoorvoetend akkoord. ‘Doe maar wat jij denkt dat goed is.’ Ik zag het als een ja en heb direct de ringen besteld die ik voor ogen had. Ze zijn zo mooi! De vraag die ik daarbij stelde aan de klantenservice werd gelukkig gelijk beantwoord en per mail hield Names4ever me goed op de hoogte van het verloop van mijn bestelling. Binnen 1-3 werkdagen zouden onze ringen bezorgd worden en inderdaad: een dag na de bevestigingsmail viel een dikke envelop door de bus. Daar waren ze!

Onverwachts

Ro had eigenlijk niet anders van me verwacht dan dat ik de ringen zou bestellen. Wat hij echter niet wist, is dat ik de datum van ons jubileum in de ringen heb laten graveren. Hij vond de term ‘vriendschapsring’ alleen nogal knullig klinken. Hij verraste me door ze om te dopen tot ‘belofteringen’: ooit zal hij vervangen worden door een echte (dat waren echt zijn woorden!). Mijn hart maakte een klein sprongetje. Belofteringen dus. Daar kan ik prima mee leven zoals je snapt.

Meer dan ringen

Names4ever heeft een groot aanbod in stalen, zilveren en gouden sieraden. Deze kun je allemaal laten graveren of op een andere manier personaliseren. Zelfs oorbellen, waarbij sommige modellen duidelijk de naam weergeven en andere subtieler. Je kunt bedels voor aan je armband en hangers voor je ketting laten graveren met namen en/of data. En ik kwam zelfs hangers tegen waarop je een foto kunt laten graveren – de moderne variant van een medaillon dus. Leuk om te weten: alle sieraden worden handmatig afgewerkt in het atelier van Names4ever.

ring

Mijn ervaring

Ik ben erg blij verrast. De mooie sieraden, nette gravure en het snelle, vriendelijke antwoord van de klantenservice. Daarnaast vond ik het zelf ook erg prettig dat ik regelmatig op de hoogte werd gehouden van het bestelproces en dat de ringen snel in huis waren. Kortom, fijne webshop. Kleine tip: zorg, in het geval van ringen, dat je de maat vooraf weet. Gekochte sieraden kunnen niet worden geretourneerd en het is zonde wanneer je ring niet goed past.

Toevoeging (maart 2017)
Inmiddels hebben we de ringen nu een paar maanden en merken beiden dat in het matte zilver kleine krasjes komen. Daar ontkom je waarschijnlijk niet aan, maar ik vind het belangrijk dit toch nog even te vermelden.

Draag jij een gepersonaliseerd sieraad?

Author: Merel

Ik ben Merel. Samen met Ro zorg ik voor onze drie meisjes (11, 3 en 2 jaar): kleine eigengereide dametjes, die ons veel leren. Ik blog bijna dagelijks over ons leven, het ouderschap en de liefde. En omdat we hier in optima forma van een temperamentvol gezin genieten, ligt de inspiratie regelmatig letterlijk voor mijn voeten – al dan niet dramatisch schreeuwend omdat we de eierkoek verkeerd sneden. Dat maakt het bij ons thuis in elk geval nooit saai. Al zal onze bijna-puberende oudste daar wel een andere mening over hebben…

6 Replies to “Liefde | Ro gaf me een beloftering, gepersonaliseerd door Names4ever

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge