over mijLieve lezer,

Misschien ben je hier voor het eerst of wil je nu weleens weten wie er achter al die blogs zit, die soms de grens van oversharing weleens lijken te overschrijden 😉 Ik wil je in elk geval welkom heten in ons leven en zal me even voorstellen.

Mijn naam is Merel (33) – of ‘mama’ zoals ik minstens 20.934 keer per dag word genoemd door één van onze drie dochters: June (11), Rose (3) en May (2).

Wie ben ik?

Ik ben een dromer, levensgenieter en een soms wat verstrooide professor, zoals mijn oma me vroeger liefkozend noemde. Het mag dus een wonder heten dat ik heel gestructureerd dagelijks blog over van alles en nog wat. En ik zou dit allemaal niet kunnen zonder mijn steun, toeverlaat, eerlijke spiegel en klaagbuis Ro. Eigenlijk precies zoals met het ouderschap dus: dat is prettiger en makkelijker wanneer je samen het gelijkwaardig kan delen.

Wat vind je op Lotus Writings?

Mijn persoonlijke motto is altijd dat je meer bent dan ouders, al bepalen die schatjes natuurlijk wel een groot deel van ons leven. Zo moet je toch maar die hoofdluis zien te overleven, kan het vinden van de juiste basisschool je enorm veel keuzestress bezorgen en wat is nu eigenlijk het juiste moment voor je dreumes om over te stappen van ledikant naar peuterbed? Maar tegelijkertijd is het belangrijk je vriendinnen te blijven zien en fijne momenten te beleven met je geliefde. Ook over die momenten schrijf ik.

Reviews

Een leuk onderdeel aan mijn werk is dat ik ook kan schrijven over mijn favoriete producten. Zo kan ik jullie wijzen op toffe dingen die binnenkort op de markt komen of gave gadgets die je leven een stuk makkelijker maken. Overigens moet ik misschien wel vertellen dat ik eigenlijk geen negatieve reviews plaats. Ik vind het veel leuker om een sympathiek bedrijf ik het zonnetje te zetten en bij te dragen aan hun onderneming. Dus ja, mijn reviews zijn vaak heel positief (zoals over Tastea of Tiengemeten), maar wel oprecht.

Waarom Lotus Writings?

In de mamablog-wereld ben ik eigenlijk een beetje de vreemde eend in de bijt. Alle zichzelf respecterende mamabloggers kozen voor ‘mama’ in de titel van hun website of in elk geval hun eigen naam in de URL. Ik heet niet eens Lotus, waarom dan toch deze naam?

Mocht je het echte verhaal willen lezen, klik dan hier. Maar veel leuker is het toch om te beweren dat de symboliek van de lotusbloem perfect bij me past. Na jaren van onzekerheid (‘wie zit er in vredesnaam op mijn schrijfsels te wachten?’) bloeide ik langzaam op. Hoe de prachtige lotus ontspruit uit een modderige bodem, zo hoop ik ooit iets heel moois te kunnen bereiken met schrijven. Voor mezelf, voor anderen, voor jou persoonlijk misschien. En zoals vuil zich niet kan hechten aan de bladeren van de lotusbloem, zo probeer ik mijn stukje internet vrij te houden van narigheid. Omdat iedereen zou mogen zijn wie hij is. Dat is mijn doel en ik hoop dat met jou te mogen delen.

Liefs,
Merel

Lotusbloem – Shutterstock

6 Replies to “Over Merel, de vrouw achter Lotus Writings: welkom in ons leven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge