nieuwe zorgverzekering

Nieuwe zorgverzekering | Bekijk jij je polis ieder jaar kritisch?

NIEUWE ZORGVERZEKERING – Met het einde van het jaar in zicht heb je nog een kleine maand de tijd om over te stappen. Wist je dat dit heel lucratief kan zijn als je het een beetje goed uitzoekt? 

Overstappen

We naderen het einde van het jaar en behalve milde stress over wat we moeten aandoen, is dat ook hét moment om je zorgverzekering nog eens goed onder de loep te nemen. Iets waarin zelf trouwens meestal verzaak, omdat ik er pas aan denk nadat ik ben bijgekomen van de copieuze feestvreugde van december. Dit jaar is het echter anders. Ik betaal volgens mij al jaren veel te veel en dat kan beter.

Nieuwe zorgverzekering?

Waar moet je op letten bij het overstappen naar een nieuwe zorgverzekering?

  • Welke basisverzekering heeft je voorkeur? Neem echt tijd om je daar goed in te verdiepen!
  • Bedenk vooraf waar je behoefte aan hebt. Is dat misschien een goede aanvulling in de vorm van vergoeding voor je lenzen/bril of juist fysiotherapie? Wil je graag de meest uitgebreide tandartsverzekering of juist de keuze om deze minimaal in te stellen?
  • Kijk goed naar de kosten en vergelijk ze op een betrouwbare vergelijkingssite
  • Lees de kleine lettertjes en zoek goed uit welke extra voordelen een verzekering biedt
  • Je huidige zorgverzekering kan je opzeggen tot en met 31 december!
  • Zeg overigens altijd pas op wanneer de nieuwe verzekeraar je heeft geaccepteerd

Fysiotherapie

Sinds de bevalling van May heb ik last van rugklachten. Tegenwoordig gaat het trouwens wel beter, maar er waren tijden dat ik niet meer vooruit kwam. Zeker ’s ochtends vroeg: dan liep ik echt schuifelend en met mijn handen aan kastjes en de muur, om maar stabiliteit te houden. Verschrikkelijk! Daarnaast heb ik een holle rug en zorgt mijn voorgevel ook voor de nodige pijn. Een goede dekking mét fysiotherapie is dus voor mij noodzakelijk.

Echt Hema!

Wist je dat Hema ook al een paar jaar verzekeringen aanbiedt? Wat dacht je bijvoorbeeld van hun zorgverzekering?

De voordelen van een Hema zorgverzekering

  • Voor standaardzorg kan je naar elke huisarts en ieder ziekenhuis gaan
  • De website is heel helder en overzichtelijk, waardoor je snel ziet welke vergoedingen je krijgt
  • Je sluit je nieuwe verzekering makkelijk af en stapt simpel over met de overstapassistent
  • Boven op alles krijg je ook nog 10% korting op vrijwel het hele Hema assortiment

Hema basispolis

Dit is een combinatiepolis. Dat wil zeggen dat als Hema een contract heeft afgesloten met je zorgverlener dat je de kosten dan volledig vergoed krijgt. Zo niet, dan krijg je een groot deel daarvan terug.

Aanvullende verzekeringen

Naast de basispolis kan je verschillende zaken nog vergoed krijgen uit de aanvullende verzekeringen. Denk daarbij aan fysiotherapie, tandheelkunde of kraamzorg. Op de website vind je uitgebreid wat wel en niet. En hoeveel het je gaat kosten.

Wat zou de verzekering voor ons kosten?

Omdat Ro een aparte verzekering heeft, zou ik een verzekering moeten afsluiten voor mijzelf, June, Rose en May. De kosten voor basisdekking zijn € 108,00 bij een eigen risico van € 385,00. Zou je dat verhogen naar € 885,00 dan betaal je maandelijks slechts € 84,00.

In ons geval zou daar de minst uitgebreide aanvullende verzekering bij komen en de tandartsverzekering met een vergoeding tot € 250,00. In totaal zouden we daardoor neerkomen op een maandelijks bedrag van € 127,00 en daarmee op jaarbasis toch bijna € 50,00 gaan besparen. Zeker iets om in overweging te nemen.

Kende jij de Hema zorgverzekering al?
En bekijk jij je polis jaarlijks?

EHBO kit – Shutterstock

Author: Merel

Ik ben Merel. Samen met Ro zorg ik voor onze drie meisjes (11, 3 en 2 jaar): kleine eigengereide dametjes, die ons veel leren. Ik blog bijna dagelijks over ons leven, het ouderschap en de liefde. En omdat we hier in optima forma van een temperamentvol gezin genieten, ligt de inspiratie regelmatig letterlijk voor mijn voeten – al dan niet dramatisch schreeuwend omdat we de eierkoek verkeerd sneden. Dat maakt het bij ons thuis in elk geval nooit saai. Al zal onze bijna-puberende oudste daar wel een andere mening over hebben…

One Reply to “Nieuwe zorgverzekering | Bekijk jij je polis ieder jaar kritisch?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge