Negenmaandenbeurs 2017

Erop uit | De Negenmaandenbeurs 2017 in de RAI, 22-26 februari

NEGENMAANDENBEURS – Vooraankondiging van de leukste beurs van Nederland die zich volledig richt op aanstaande ouders. Ook op de papa’s dus, want in 2017 kan je hier de speciale paparoute volgen. Alles over de Negenmaandenbeurs vind je hier: van de must-sees tot de nieuwe toevoegingen.

Wat is er leuk aan de Negenmaandenbeurs 2017?

Om naar de hier naartoe te gaan, hoef je niet zwanger te zijn natuurlijk. Misschien vind je het leuk om mee te gaan met een zwangere vriendin of wil je de nieuwste gadgets ontdekken voor je pasgeboren baby? Dan ben je hier absoluut aan het juiste adres. Je loopt langs allerlei stands met informatie en producten, voor kinderen is er van alles georganiseerd en je maakt kans op de leukste prijzen. Behalve een drietal hele leuke toevoegingen aan de Negenmaandenbeurs (waar ik zo uitgebreid op inga), zijn er een aantal plekken waar je zeker een kijkje moet nemen.

De must-sees tijdens de Negenmaandenbeurs

  • Deskundigenplein: deskundigen op het gebied van voeding, veiligheid en verzorging
  • Mama Masterclasses: hier leer je van alles tijdens masterclasses over uiteenlopende onderwerpen (borstvoeding, veiligheid, sporten tijdens je zwangerschap etc.)
  • Babykamer inspiratiezone: de naam spreekt voor zich, hier zie je de allerlaatste trends op gebied van babykamers en accessoires
  • Fiets parcours: dé plek om te ontdekken welke (bak)fiets bij je past!
  • Geboortekaartjes straat: inspiratie opdoen en al je vragen stellen
  • Baby innovatie plein: op 22 februari vindt de uitreiking plaats van de Baby Innovation Award
  • Webshop paviljoen: normaal gesproken kan je bepaalde producten alleen online bestellen, maar op de Negenmaandenbeurs is het mogelijk ze in het echt te bekijken en kopen
  • Babyshopping plaza: babykleding!
  • Modeshow: speciaal voor (aanstaande) moeders worden hier de laatste trends geshowd op gebied van positiemode en bijpassende accessoires.

negenmaandenbeurs

Nieuw op de Negenmaandenbeurs 2017

Peuter Plein

De beurs richt zich niet alleen op de aanstaande ouders, maar ook op doorgewinterde ervaringsdeskundigen. Op dit Peuter Plein vind je alles voor kindjes in de leeftijd van 1-4. Verschillende BN’ers komen tijdens de Negenmaandenbeurs even langs: Kim-Lian komt voorlezen uit haar boek Dierendorpje en Dirk Scheele zingt de sterren van de hemel. Verder vind je hier uiteraard ook bekende merken, zoals Leopold (uitgever van Kikker), Woezel en Pip, Fien en Teun en Hello Fresh.

Puur Baby Plaza

Dit gedeelte is gericht op ouders die bewust willen omgaan met mens en milieu. Hier vind je dan ook alleen bedrijven die duurzaam ondernemen. Zelf lijken me de workshops van GoodFoodBaby ontzettend interessant. Je leert hier alles over de eerste groentehapjes, je kan de smaak van je kind beleven en ontwikkelen en er bestaat een cursus over gezonde voeding tijdens de zwangerschap. Maar je kan natuurlijk ook wasbare luiers ontdekken, zelf speelgoed ontwerpen en bouwen, een knuffelpop kleuren of mini swaddle maken (inbakeren). Genoeg te beleven dus!

De papa route

En tot slot, in mijn ogen toch een beetje de kers op de taart, is de speciale Papa Route. Vorig jaar was woensdag al een speciale papadag, maar nu krijgt de aanstaande vader alle dagen aandacht op de beurs. Leuk om zeker langs te lopen: een mini-class EHBO doen van Samen Bevallen (‘Eerste Hulp bij Ontsluiting), kans maken op een flesverwarmer bij Difrax en meedoen aan een Papaklas in de Papaklas Lounge.

Voordeel

Handig is dat je via de website van de Negenmaandenbeurs ook een treinticket kan kopen met flinke korting. Voor slechts € 18,00 reis je (geldig vanaf 09.00 uur) retour vanaf elk treinstation in Nederland. Ook kan je bij de aanschaf van je toegangskaarten voor slechts € 3,00 een tas vol goodies aanschaffen van Jokie en Jet. En tot slot kunnen zwangeren een speciaal VIP Arrangement reserveren. Voor €49,00 krijg je een lunch, zwangerschapshoot, goodiebag én een 2D-echo.

Wist je dat je geen ticket meer hoeft te printen? Via je smartphone kan je bij de ingang een barcode laten scannen, die je per mail krijgt toegestuurd. Makkelijk én beter voor het milieu!

negenmaandenbeurs

Verslag Negenmaandenbeurs

Dit blog schrijf ik natuurlijk als aankondiging van de leukste beurs voor zwangere vrouwen. Maar ook een beetje om jullie hopelijk vast enthousiast te maken voor de blog die hierop volgt. Woensdag 22 februari zal ik namelijk bij de opening aanwezig zijn, de sfeer proeven en hier na afloop uiteraard verslag van doen aan jullie. Hopelijk met veel foto’s, informatie over de leukste gadgets en nog veel meer!

Tijden & prijzen

De Negenmaandenbeurs loopt van 22-26 februari 2017 en is dagelijks geopend van 11.00-18.00, behalve op donderdag 23 en vrijdag 24 februari. Die dagen kan je naar binnen van 11.00-22.00 uur. Tip! Voordelig is dan de avondkaart, die je toegang biedt tot de beurs vanaf 17.00 uur.

Online voorverkoop € 15,95

Online verkoop tijdens de beurs € 17,50

Aan de kassa € 19,50

Avondkaart (na 17.00 uur)

Kinderen t/m 4 jaar GRATIS

Kinderen 5 t/m 12 jaar € 5,50

RAI
Europaplein
1078 GZ  Amsterdam

Een impressie van de Negenmaandenbeurs 2016

Ben jij weleens naar de Negenmaandenbeurs geweest?
Of ga je dit jaar?

De foto bij dit blog is afkomstig van Shutterstock

Author: Merel

Ik ben Merel. Samen met Ro zorg ik voor onze drie meisjes (11, 3 en 2 jaar): kleine eigengereide dametjes, die ons veel leren. Ik blog bijna dagelijks over ons leven, het ouderschap en de liefde. En omdat we hier in optima forma van een temperamentvol gezin genieten, ligt de inspiratie regelmatig letterlijk voor mijn voeten – al dan niet dramatisch schreeuwend omdat we de eierkoek verkeerd sneden. Dat maakt het bij ons thuis in elk geval nooit saai. Al zal onze bijna-puberende oudste daar wel een andere mening over hebben…

4 Replies to “Erop uit | De Negenmaandenbeurs 2017 in de RAI, 22-26 februari

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge