mommy scenario tag

Mommy Scenario tag | Discipline of lekker laten gaan?

Mommy Scenario Tag

Ik kwam deze Mommy Scenario Tag tegen bij Geertje van Stayathomemama met maar liefst 8 dillema’s waar je als ouder mee te maken kan krijgen. Heb ik meer dan genoeg over te vertellen natuurlijk! Als je hem overneemt, vergeet je dan niet Geertje te taggen en mij? Dan kom ik snel even bij jou kijken!

Mommy Scenario Tag Q&A

 1. Je kind weigert om te eten, moeten ze eten wat je hebt gekookt of maak je iets anders?

  Heel vaak komt het gelukkig niet voor. Even dacht ik dat May een nieuwe fase inging en zou stoppen met eten, maar dat bleek van tijdelijke aard. June is net als ik best een lastige eter. Desondanks is het eten wat de pot schaft, omdat ze het toch moet leren. Maar heel soms, om de bijzonder egoïstische reden dat we iets heerlijks eten wat ik niet wil laten verpesten door commentaar, trekken we restjes uit de vriezer die ze wel lust(en).

 2. Je kind heeft een driftbui in de winkel, niets werkt om hem te kalmeren. Laat je het los en kom je erop terug op een ander tijdstip of ga je gewoon door met winkelen?

  Bij June zal het niet meer gebeuren. de vindt winkelen over het algemeen gezellig. Maar met die kleintjes gebeurde het vooral tijdens de dreumespuberteit best weleens. In de supermarkt kan je moeilijk teruggaan, dus dan maak ik de ronde af en probeer de priemende blikken zo goed en kwaad als het kan te negeren. Sta ik in een andere winkel, dan laat ik het lekker voor wat het is. Geen zin om een krijsend, op de grond liggend kind aan haar voeten richting kassa te moeten slepen 😉

 3. Je kind krijgt te veel speelgoed voor zijn verjaardag. Breng je wat terug naar de winkel, laat je ze er gewoon mee spelen of bewaar je wat voor een regenachtige dag?

  Terugbrengen zal ik nooit doen. Uiteindelijk heeft iemand moeite gedaan en iets speciaals uitgezocht. Maar het gebeurt wel dat we nogal veel krijgen. De helft gaat dan in een bak op zolder. Na een halfjaar wisselen we dan met wat beneden staat. Zo krijgt alle speelgoed de aandacht die het verdient.

 4. Je kind wil niet slapen. Laat je het gaan en zet je om drie uur ’s nachts een film aan of blijf je proberen om ze terug in slaap te krijgen?

  Volgens mij is het aanzetten van een film wel het minst handige dat je kan doen. Dan worden ze nog wakkerder. Of heeft iemand hier andere ervaringen mee? Wij hebben vrij lang lopen tobben met May, die pas na anderhalf jaar voor het eerst een nacht doorsliep. Voorkeur dus voor het in slaap sussen.

  mommy scenario tag
  Oppas met kindje, foto afkomstig van Shutterstock
 5. Je hebt een afspraak maar geen oppas voor de kinderen. Neem je ze mee of verzet je de afspraak?

  Is echt volledig afhankelijk van het soort afspraak. Naar een bruiloft of uitvaart zou ik ze niet snel meenemen (al ligt het ook aan welke persoon gaat trouwen/is overleden). Aan de andere kant ben ik best makkelijk. Zo ging ik zes weken na de bevalling van May naar een sollicitatiegesprek bij het uitzendbureau. Omdat ik nog borstvoeding gaf en in mijn zwangerschapsverlof zat, vroeg ik of het een probleem was als ik haar meenam. Het werd een bijzonder gesprek! En al werd ik het niet, Mays aanwezigheid brak gelijk het ijs.

 6. Er komt onverwachts visite en je hebt nog 20 minuten. Ruim je snel je huis op of laat je het zo en zegt ‘Het is goed zo. Ik heb kinderen.’

  Wat zou ik graag dat laatste willen kunnen zeggen. Maar helaas, ik ben echt een hypocriete opruimer.

 7. Je bent te laat voor een afspraak en je moet kiezen tussen je haar doen of je make-up. Welke kies je?

  Lastige keus. Ik denk toch gewoon mijn kapsel, aangezien ik nauwelijks nog make-up draag, zal het niet zo opvallen wanneer ik daar geen tijd meer voor had. Een vleugje lipgloss zal vast alsnog lukken. 

 8. Je bent in het park en een ander kind duwt jouw kind. Grijp je in of laat je de ouder van het kind ingrijpen?

  Eerst wacht ik of de situatie zich niet vanzelf oplost (wil ook dat mijn dochters de kans krijgen voor zichzelf te leren opkomen), maar als het nog eens gebeurt dan zal ik zeker reageren.

Neem je de Mommy Scenario Tag over?
Zou jij ingrijpen als een ander kind jouw kindje duwt?

Moeder is in slaap gevallen bij bedje – foto van Shutterstock

Author: Merel

Ik ben Merel. Samen met Ro zorg ik voor onze drie meisjes (11, 3 en 2 jaar): kleine eigengereide dametjes, die ons veel leren. Ik blog bijna dagelijks over ons leven, het ouderschap en de liefde. En omdat we hier in optima forma van een temperamentvol gezin genieten, ligt de inspiratie regelmatig letterlijk voor mijn voeten – al dan niet dramatisch schreeuwend omdat we de eierkoek verkeerd sneden. Dat maakt het bij ons thuis in elk geval nooit saai. Al zal onze bijna-puberende oudste daar wel een andere mening over hebben…

2 Replies to “Mommy Scenario tag | Discipline of lekker laten gaan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge