Deze momenten ga je missen na de zwangerschap

Dat je de zwangerschap gaat missen? Misschien heb je het zwaar op het moment en tel je de dagen af. Toch, hoe moeilijk het soms ook is, bepaalde momenten zou je het liefst in een doosje stoppen. Zoals deze 9. Welke mis jij het meest (straks)?

9 momenten die je gaat missen na de zwangerschap

Exclusief met zijn tweetjes

We mopperen weleens dat vrouwen ongesteld zijn, moeten bevallen en in een, soms, heftige menopauze terechtkomen. Maar laten we eerlijk zijn, dat alles weegt niet op tegen de magische momenten tijdens de zwangerschap. Het contact dat je als moeder maakt met je kindje, dat je negen maanden lang exclusief met zijn tweetjes bent en dat jij je kleintje eigenlijk al een beetje leert kennen… Toch een andere belevenis dan wanneer je bemoeizuchtige schoonmoeder je slapende kindje uit de box plukt, omdat ze hem zo graag wil vasthouden.

Schopjes in je buik

Natuurlijk is het voor je omgeving net prachtig dat ze contact kunnen maken met hun kind, neefje, nichtje, broertje of zusje. Maar het gevoel van schopjes in je buik? Het heerlijke gefladder – mits ze niet je ribbenkast verbouwen – en de reactie van jouw hand op hun lijfje, daar kan niks tegenop.

Je buik als bijzettafeltje

Wanneer je wat verder in de zwangerschap bent, kan je die buik soms ook voor jezelf gebruiken. Om je handen lekker op te laten rusten bijvoorbeeld. Of als bijzettafeltje 😉

Fantaseren over hoe het straks zal zijn

Aan je linkerbeen hangt een jengelende peuter die zwaar gepikeerd is omdat je zijn eierkoek verkeerd sneed, je borst lekt alweer omdat je baby verderop begint te huilen van de honger en je prepuber stormt boos naar binnen. Heus, je krijgt er een heleboel voor terug. Maar laten we ook eerlijk blijven: dit is niet hoe je fantasie eruit zag, toch?

Nesteldrang

De eerste maanden na de zwangerschap ben je soms al blij als je rond 20.00 uur kunt herinneren of je überhaupt gedoucht hebt vandaag. De dagen gaan voorbij in een vast ritme, maar toch kom je gevoelsmatig aan alle kanten tijd te kort. Je huishouden? Komt ooit wel weer. Gelukkig kan je even vooruit omdat je tijdens de nesteldrang van alles hebt gedaan.

Kunnen slapen wanneer je wil

Oké, dat is een beetje flauw, want tijdens de zwangerschap slaap je (zeker in het derde trimester) vaak ook beroerd. En heb je al een kindje rondlopen? Dan kan je helemaal gedag zeggen tegen een spontaan middagdutje. Maar de luxe van die eerste zwangerschap, kunnen neerploffen wanneer je lijf daar behoefte aan heeft en zo een paar uur van de wereld zijn? Dat zit er daarna niet meer in.

Zwangerschapsglow

Na de bevalling wordt het vaak niet veel meer dan asgrauwe wallen, een doffe huid en net tien kilo zwaarder dan je had gewild. Is oké. Maar die zwangerschapsglow zou nu wel lekker zijn.

Snoepen (voor twee)

Eigenlijk mag je helemaal niet snoepen voor twee, maar als je last hebt van een bepaalde craving, doe je daar niets aan. Tijdens je zwangerschap is dat minder erg, want de extra kilo’s vallen niet zo op vanwege die buik. Jammer genoeg geldt dat voordeel na de bevalling niet meer…

Negen maanden niet ongesteld

Ja, na je bevalling compenseer je die negen maanden wel weer. Maar gewoon negen maanden lang niet hoeven nadenken over wanneer je ongesteld moet worden, dat ga je zeker missen!

Wat mis jij het allermeest aan zwanger zijn?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

©Natalia Deriabina – Shutterstock

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven