Miss East Africa The Netherlands

AFGELAST – Miss East Africa The Netherlands 2017: Lily is zowel mama als finaliste

Miss East Africa The Netherlands 2017

Sinds 2014 houdt de stichting Miss East Africa The Netherlands miss-verkiezingen. De roots van de deelneemsters liggen in één van de deelnemende Oost-Afrikaans landen: Burundi, Comoren, Djibouti, Eritrea, Ethiopië, Kenia, Madagaskar, Malawi, Mauritius, Mozambique, Oeganda, Réunion, Rwanda, Seychellen, Somalië, Soedan, Tanzania, Zambia, Zimbabwe en Zuid-Soedan. Jaarlijks wordt tijdens de finale een ambassadrice gekozen voor de stichting (18-30 jaar) die zich een jaar lang belangeloos zal inzetten voor het goede doel.

Wie is Lily?

Eén van de finalisten in 2017 is de dertigjarige Lily, wiens roots in Ethiopië liggen. Ze woont samen met haar man en twee dochters in Noord-Holland. Ik vroeg haar waarom ze juist nu meedoet, wat haar band is met Ethiopië en hoe haar meisjes het eigenlijk vinden dat mama meedoet aan een missverkiezing.

Miss East Africa The Netherlands
Vlag van Ethiopië, afgebeeld op het land zelf – Pixabay

Wilde je al langer meedoen om Miss East Africa The Netherlands te worden?

Dit kwam eigenlijk op mijn pad. Ik heb het er wel vaker over gehad dat het me leuk leek om aan de wedstrijd mee te doen, maar deed daar nooit iets mee. Nu voelde als het juiste moment, omdat ik er de tijd voor heb.

Welk verhaal zou je willen uitdragen als Miss?

Als Miss East Africa The Netherlands zou ik graag een inspirerend rolmodel zijn voor alle moeders en vrouwen. En natuurlijk wil ik ook graag laten zien dat zo’n miss-verkiezing om veel meer draait dan uiterlijk alleen. Het gaat daarnaast namelijk vooral om je persoonlijkheid.

Miss East Africa The Netherlands
Koffie zou volgens de legende zijn ontdekt in Ethiopië – Pixabay

Je bent moeder van twee prachtige meisjes. Hoe vinden zij het eigenlijk dat mama meedoet aan een miss-verkiezing? En hoe denkt je man erover?

Mijn dochters zijn er eigenlijk niet heel erg mee bezig, maar zien krijgen natuurlijk wel mee wat ik thuis doe. Ik oefen bijvoorbeeld mijn catwalkloopje en dat vinden ze dan ook leuk om na te doen. Mijn man heeft er zelf weinig mee, maar vindt het erg leuk voor mij.

Je bent naar Nederland gekomen toen je 6 was. Op welke manier voel jij je nog verbonden met Ethiopië?

Ik ben heel trots op mijn geboorteland: de rijke geschiedenis, het mooie landschap, de schitterende plekken die je op televisie niet te zien krijgt, het eten, koffieceremonies, de prachtige culturele muziek en klederdracht en de feestdagen. We vieren die op een heel bijzondere, mooie manier. Daar hou ik mezelf ook aan. Door deze elementen voel ik me sterk verbonden met het land en dat wil ik graag doorgeven.

Miss East Africa The Netherlands
Ethiopische woestijn – Pixabay

Als je wint, wat gaat er dan veranderen voor jou? Welke deuren hoop je te openen, zitten er verplichtingen aan etc.?

Allereerst vind ik het heel belangrijk om mezelf te blijven, maar ook hoop ik iets te kunnen uitdragen en zoals ik zei echt een voorbeeld te kunnen zijn voor andere moeders en vrouwen. Maar het belangrijkste van alles is dat ik straks hoop meer voor het land te kunnen betekenen. Als verpleegkundige wil ik graag vrijwilligerswerk gaan doen voor het Rode Kruis.

De finale van Miss East Africa The Netherlands vindt 27 april 2017 plaats in Diva Party Centrum te Rotterdam. De show begint om 16.00 uur en om 22.00 uur wordt de Miss 2017 gekroond. 

Tickets kosten € 15,00 voor volwassenen en € 5,00 voor kinderen van 4-12 jaar.

Ben jij ooit bij een missverkiezing geweest zoals Miss East Africa The Netherlands?

Fotograaf is Wim van Wel

Author: Merel

Ik ben Merel. Samen met Ro zorg ik voor onze drie meisjes (11, 3 en 2 jaar): kleine eigengereide dametjes, die ons veel leren. Ik blog bijna dagelijks over ons leven, het ouderschap en de liefde. En omdat we hier in optima forma van een temperamentvol gezin genieten, ligt de inspiratie regelmatig letterlijk voor mijn voeten – al dan niet dramatisch schreeuwend omdat we de eierkoek verkeerd sneden. Dat maakt het bij ons thuis in elk geval nooit saai. Al zal onze bijna-puberende oudste daar wel een andere mening over hebben…

One Reply to “AFGELAST – Miss East Africa The Netherlands 2017: Lily is zowel mama als finaliste”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge