Over bloggen #9 | De meerwaarde van gastblogs

Wat is voor mij de meerwaarde van gastblogs?

Het grootste deel van de blogs op Lotus Writings heb ik zelf geschreven, maar van sommige onderwerpen heb ik geen kaas gegeten. Dat is eigenlijk de belangrijkste reden voor mij om bepaalde artikelen te laten schrijven door anderen. Hoe het voelt voor een man om omringd te zijn door alleen maar vrouwen zou ik bijvoorbeeld niet weten. Of waarom leerkrachten in het Jenaplanonderwijs leerlingen betrekken bij hun tienminutengesprek. En hoe je als ouder het best kunt omgaan met pre-puberende kinderen. Daarom zie ik echt de meerwaarde van gastblogs.

Daarom heb ik voor die onderwerpen een heel fijn team van gastbloggers om me heen. Zij kunnen natuurlijk ook reviews voor je bedrijf verzorgen. Neem voor informatie en/of de mogelijkheden contact op met merel@lotuswritings.nl en dan bedenken we samen iets moois!
Hier stel ik ze kort aan je voor!

Ro

Figureert in een groot deel van mijn eigen blogs, maar schrijft ook zelf over het vaderschap in optima forma. Hij vertelt waar hij tegenaan loopt als betrokken vader. Dat hij tijdens zijn werk één van de eersten was die koos voor ouderschapsverlof en inmiddels veel enthousiaste collega’s heeft die hem daarin volgden. Over hoe je jezelf kan voorbereiden op je toekomstige schoonzoon, maar ook waarom hij het heel belangrijk vindt de taken in huis te verdelen binnen het ouderschap.

Sophie

Mijn zusje werkt als leerkracht in het basisonderwijs. Om iets specifieker te zijn: ze geeft les op een Jenaplanschool. Ze schrijft haar gastblogs natuurlijk vanuit de ervaring die ze heeft als juf/stamgroepleidster, maar ook als moeder van een zoon (0). Heel leuk is de review die ze deed van het Sinterklaassurprisespel!

Melissa

Melissa is pedagoge bij een grote organisatie in de kinderopvang. Daarnaast heeft ze een dochter van 10 jaar oud. In haar eigen blogs, maar soms ook in die van mijzelf geeft ze haar mening over bepaalde onderwerpen. Zo vertelt ze bijvoorbeeld over hoe je het geheim van 5 december het best kan vertellen aan je kind. En ze gaf haar mening over het onderwerp prepuberteit.

June

Tot slot onze eigen June (10). Wanneer ze daar zin in heeft, schrijft ze gastblogs over haar leven als tiener. Hoe is het om samen te leven met twee kleine zusjes? En hoe was Veiligheidsmuseum PIT Almere voor een kind van 10, terwijl alles draaide om Paw Patrol?

Author: Merel

Ik ben Merel. Samen met Ro zorg ik voor onze drie meisjes (11, 3 en 2 jaar): kleine eigengereide dametjes, die ons veel leren. Ik blog bijna dagelijks over ons leven, het ouderschap en de liefde. En omdat we hier in optima forma van een temperamentvol gezin genieten, ligt de inspiratie regelmatig letterlijk voor mijn voeten – al dan niet dramatisch schreeuwend omdat we de eierkoek verkeerd sneden. Dat maakt het bij ons thuis in elk geval nooit saai. Al zal onze bijna-puberende oudste daar wel een andere mening over hebben…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge