medelijden

Medelijden omdat ik samenleef met vier vrouwen?

Medelijden

Wanneer ik vertel dat ik samenleef met vier vrouwen, kijken anderen me vaak aan met een blik die vooral medelijden verraadt. ‘En dan zitten ze nog niet eens in de puberteit,’ gooi ik dan meestal olie op het vuur. Puur voor de grap natuurlijk, want ik ben volgens mij meer een meisjesvader. Over het algemeen vind ik het dus helemaal niet erg dat we alleen dochters hebben gekregen. Maar er zijn momenten dat ik toch best een beetje medelijden met mezelf heb. Wanneer?

1. Onder de douche

Levensgevaarlijk! Even serieus, wat hebben jullie voor huid? Inmiddels heb ik mezelf aangeleerd eerst te controleren hoe de douche staat afgesteld, maar toch gebeurt het nog weleens in een onbewaakt ogenblik dat ik eronder stap en bijna levend word gekookt. Waarom is het nodig jezelf af te spoelen met water van minstens 44 graden?

Lees ook: 10 dingen die veranderen als je papa of mama wordt!

2. In de badkamer

Ken je die plankjes in de badkamer waarop iedereen zijn douchegel en shampoo kwijt kan? Ik weet niet hoe die dames het voor elkaar krijgen, maar op de één of andere manier past mijn fles Axe daar dus niet meer tussen. Shampoo, conditioner, haarmasker, drie soorten douchegel, milde zeep en milde shampoo voor de kleintjes… Waarom hebben jullie zo verschrikkelijk veel spullen nodig? Een soort zeep en een shampoofles voor het hele gezin zou toch genoeg moeten zijn? En nu we toch in de badkamer zijn: wat te denken van die lange haren in mijn borstel? Merel en June hebben bij elkaar opgeteld zeven verschillende borstels en nog schijnt die van mij prettiger in gebruik te zijn.

3. Gel

Ik heb al een paar keer mis gegrepen. Kaboutertjes? Merel beweert namelijk geen producten in haar haren te willen gebruiken…

4. De welbekende lege kledingkast

Volgens mij zou iedereen afkunnen met een bescheiden hoeveelheid kleding. Liever goede basics die je elke keer anders combineert dan een uitpuilende kast. De dames denken daar uiteraard compleet anders over. En toch moet ik bijna elk feestje aanhoren dat ze niks hebben (even voor de beeldvorming, onze kledingverhoudingen zijn 90-10!) Tja, stel je voor dat Gerda -die ene kennis die ze nog maar één keer hebben gezien- maar zal ontdekken dat je twee keer in het jaar dezelfde jurk draagt!

5. Insecten

In eerste instantie dacht ik dat alleen Merel in de buurt van insecten verandert in een hysterische keukenmeid. Verkeerd gedacht: één sprinkhaan en ze gillen alle vier alsof er een grizzlybeer midden in de kamer staat.

Lees ook: Vader kan ook opvoeden: we zijn handiger dan je denkt

6. ‘Wat is er?’

(Gelukkig speelt dit nog niet in viervoud!) Gedurende de welbekende tijd van de maand hou ik me meestal op de achtergrond. Ik praat minder (als je niks zegt, kun je immers ook niets verkeerds zeggen) en geef Merel meer ruimte om te klagen als ze dat nodig vindt. Dat levert ironisch genoeg een bijzondere situatie op: wanneer ik stil ben, vraagt ze weer honderd keer wat er aan de hand is. Kortom, je doet het geloof ik nooit echt helemaal goed.

7. Moord en brand

Ik vind dit het meest opmerkelijke aan samenleven met vrouwen. Jullie baren kinderen nota bene! Maar soms vraag ik me af hoe het mogelijk is, als ik afga op jullie reactie na het stoten van een kleine teen of iets anders onhandigs.

8. Luisteren?

Ik weet niet of andere mannen dit herkennen, maar als vrouwen zitten te kletsen, lijk ik wel de enige persoon in de ruimte te zijn die doorheeft dat niemand echt naar elkaar luistert. Of ben ik juist de enige die het allemaal niet goed kan volgen?

9. Wispelturig als het weer

Nog iets waar het misgaat in de communicatie: jullie zeggen letterlijk A, maar bedoelen B. Dus daar moet ik maar aan werken: als iemand A zegt, denk ik ook dat het draait om A. Maar nu dat blijkbaar niet zo is, ga ik maar op missie om te ontdekken wat B dan eigenlijk betekent.

Lees ook: Foute schoonzoon? 7 tips om hem buiten de deur te houden!

10. Het goede voorbeeld

Omdat ik voorlopig nog de enige man in het leven van de meisjes ben, moet ik natuurlijk wel het goede voorbeeld geven op alle fronten. Dat kan best weleens lastig zijn als je doodop uit je werk komt en aan alle kanten verbaal wordt ‘aangevallen’. Je mag geen steek laten vallen en moet altijd geïnteresseerd reageren. Niet dat ik nu wil klagen, maar ik doe het toch: 24/7 interesse tonen kan toch niemand?

Hoe merk jij als man dat je thuis de enige bent?
Herken je als vrouw bovenstaande punten?


De foto bij dit blog is afkomstig van Shutterstock

 

Author: Ro

Ik ben Ro (32), vriend van Merel en (stief)vader van June (10), Rose (2) en May (1). In het dagelijks leven werk ik als uitvoerder voor een grote energiemaatschappij, behalve vrijdag: die dag is voor de kinderen. Zo nu en dan schrijf ik een blog met mijn vaderlijke kijk op opvoeden.

10 Replies to “Medelijden omdat ik samenleef met vier vrouwen?

 1. Sommige punten zijn hier omgedraaid. Als Lionel doucht heb ik daarna het gevoel dat mijn huis verbrand. Lionel zijn kledingkast is vol, maar toch klaagt hij nooit broeken te hebben en als hij kookt, schreeuwt hij de hele straat bij elkaar en staat te vloeken alsof alles verbrand en daarna over hem heen gevallen is. Echter blijkt bij navraag altijd dat het iets kleins is, dat bijvoorbeeld het kruidenpotje omgevallen is en er een paar korrels op het aanrecht liggen.

  De rest is misschien wel herkenbaar voor Lionel bij mij, maar ik ben dan ook in de minderheid, dus het dat recht al zeg ik het zelf 😎

  1. Haha grappig dat het bij jullie andersom is 😀
   Ik moest zo lachen om het stukje van de kruiden, zag het helemaal voor me. Vandaag hadden wij ook zo’n situatie, maar dan omgekeerd. Ik overdreef toen het gas gek begon te doen. Ro dacht dat er op zijn minst een steekvlam was!

 2. Punt 1 bespraken we in mijn familie toevallig laatst. Volgens mij doen veel vrouwen dat ja! Marcel en mijn broer vinden het ook kokend heet. Terwijl ik de douche echt niet in stap voordat die op 45 graden staat.
  Ramona (Kijk, mama!) onlangs geplaatst…VerjaardagenMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge