Mathiske

In het zonnetje | Mathiske van Gelukineenrompertje.nl

Mathiske’s Mama Blog: wie is Mathiske?

Wie is de vrouw achter Mathiske’s Mama Blog?

mathiske

Waar kun je Mathiske’s Mama Blog vinden?

Blog             Mathiske’s Mama Blog – Tegenwoordig Geluk in een rompertje
Facebook    www.facebook.com
Instagram  @mathisseke

Hoe kom je aan de naam voor je blog? 

De dochter van een vriendinnetje zei in het begin (nu nog hoor) heel erg schattig Baby Emily, dus dat vond ik toen een geschikte naam, omdat ik vooral over Emily wilde gaan schrijven.

Wat voor achtergrond heb je?

Ik heb een opleiding als banketbakker gedaan. Momenteel ben ik helaas werkloos en ben ik dus fulltime mama. Mijn interesses liggen vooral bij auto’s, sporten, bakken en baby’s.

Hoe ben je in de blogwereld verzeild geraakt?

Ik ben begonnen met bloggen omdat ik een aantal andere mama blogs volgde en dacht, dat kan ik ook. Ik heb er nu de tijd voor en genoeg te vertellen.

Wie heeft jou het meest geïnspireerd of gestimuleerd om iets te gaan doen met schrijven?

Eigenlijk komt alles inspiratie van Emily, lekker afgezaagd. Maar de complimenten die ik nu wel eens krijg stimuleren zeker om door te gaan.

Weet je nog waar je eerste verhalen over gingen? In hoeverre zijn die onderwerpen veranderd?

Ik ben eind december begonnen dus toen was vooral kerst een dingetje. Nu schrijf ik dus niet over kerst, maar nog wel steeds over Emily en dingen die wij mee maken en daarbij horen. Met regelmaat komt er ook iets te eten, koken of bakken voorbij.

Welke bloggers bewonder jij zelf?

Saskia van Twinkelbella.nl, die volgde ik als een van de eerste. Zij is ook heel persoonlijk betrokken en voelt zich niet te groot om ook eens bij kleine blogs te lezen en te reageren. Dat vind ik super lief! En verder vind ik Simone van papaisdeliefste.nl super leuk om te volgen. Haar dochtertje is ongeveer net zo oud als Emily en ze maakt super leuke vlogs. Nou ja gewoon een heel enthousiaste mama, ik word er blij van! En Merel zelf natuurlijk. Zij gaat vaak op onderwerpen wat dieper in, dingen die spelen, maar ook dingen die pas aan het ligt komen als je zelf kinderen hebt.

Wat is je best gelezen artikel? Ben je daar ook het meest trots op?

Daar moet ik even voor kijken hoor. maar het is: die over onze eerste IVF poging. Ik vond die zelf erg heftig om te schrijven, hij heeft ook erg lang in mijn concepten gestaan om af te maken en daarna om te plaatsen. En ik heb wel een traantje gelaten tijdens het schrijven. Ik ben er erg trots op dat zo veel mensen er op reageerde en mensen een kijkje te geven hoe zo’n poging nou echt in z’n werk gaat. Ik ben er trots op dat ik dat zo goed onder woorden kon brengen.

Bedankt!

Ik volg je graag, Mathiske, omdat je via je blogs echt kennis maakt met jullie. Wat het helemaal speciaal maakt voor mij, is dat onze jongste ongeveer even oud is als Emily. Je artikel over IVF raakte me destijds ontzettend. Wat moeten jullie door veel verdriet zijn gegaan, heen en weer geslingerd tussen hoop en teleurstelling… Hoeveel kan een mens hebben? Ik vind het zo mooi dat je jullie verhaal online zette, zodat je anderen die hetzelfde doormaken misschien kunt steunen. Schrijf zo door, zou ik zeggen 🙂 

Ken jij Mathiske al?

Lees volgende keer: In het zonnetje: Nicole van Everyday-Life

Author: Merel

Ik ben Merel. Samen met Ro zorg ik voor onze drie meisjes (11, 3 en 2 jaar): kleine eigengereide dametjes, die ons veel leren. Ik blog bijna dagelijks over ons leven, het ouderschap en de liefde. En omdat we hier in optima forma van een temperamentvol gezin genieten, ligt de inspiratie regelmatig letterlijk voor mijn voeten – al dan niet dramatisch schreeuwend omdat we de eierkoek verkeerd sneden. Dat maakt het bij ons thuis in elk geval nooit saai. Al zal onze bijna-puberende oudste daar wel een andere mening over hebben…

3 Replies to “In het zonnetje | Mathiske van Gelukineenrompertje.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge