logeerpartijtje

Groep 6 | Logeren bij je BFF: leuk, maar ook spannend

Ze voert iets in haar schild

We zitten die avond rustig televisie te kijken, als we de traptreden horen kraken. En niet veel later steekt een negenjarig meisje haar hoofd om de hoek van de deur. Twee glinsterende ogen kijken ons aan. Ik voel de bui al hangen: ‘Vertel op!’ Ik ben best nieuwsgierig wat ze nu weer voor ons heeft. Iets aarzelend antwoordt ze. ‘Nou, kijk… Ik heb een briefje voor jullie met een vraag erop. Als jullie het ermee eens zijn, mag je op de achterkant ja aankruisen. En anders nee.’ Zou het gaan om het logeerpartijtje dat ze pas met haar vriendin heeft gehad?

Lees ook: Ik beken: mijn dochter gaat logeren en ik mis haar nu al!

Nieuwsgierigheid

Ik neem gretig het briefje aan en mijn ogen schieten vluchtig over de tekst. Ik schiet in de lach en laat hem aan Ro lezen. Via het briefje vraagt ze haar ‘lieve ouders’ of ze deze vakantie nog een keer bij haar beste vriendin mag blijven slapen. Eronder heeft ze twee keurige vakjes getekend. Eén voor Ja, de ander voor Nee. Ze reikt de pen vervolgens aan en ik kruis Ja aan. Op de achterkant schrijf ik: ‘lief kind, het is prima. Maar waar willen jullie dan slapen? Kruis aan: thuis/bij haar.’ Ro grijnst als hij het leest.

Organisatietalent voor het logeerpartijtje

Waar June normaliter nog weleens laks is en doet waar ze zin in heeft, blijkt ze nu heel proactief. Het is in haar eigen voordeel natuurlijk, dat scheelt allicht. Binnen een etmaal heeft ze niet alleen alles geregeld, maar ook haar spullen gepakt – inclusief buitenspeelgympen. Ik controleer, maar dat is eigenlijk niet nodig. Ze heeft alles. Alleen die gympen zijn me een raadsel: waarom ze die niet gewoon aantrekt naar haar vriendin, die maximaal tweehonderd meter verderop woont? Ik vraag het maar niet. De gemoedelijke sfeer in huis is me iets te dierbaar!

Moeite

Onderweg naar de supermarkt benadrukt ze nogmaals hoe blij ze is dat ze gaat logeren. Ze gaan zelf pizza maken, vertelt ze enthousiast. Ik kijk opzij, hier word je toch zelf ook vrolijk van? Na de lunch is het dan eindelijk zover. Op verzoek app ik haar vriendin of ze al welkom is en jawel. Stuiterend trekt ze haar Heelys aan, slingert de tas om haar stuur en vraagt of ik nog even kom zwaaien. Uiteraard doe ik dat. Ik ben klaar voor een melodramatisch lange zwaaipartij loop ik mee naar de voordeur! Dat wordt het allerminst: ze steekt kort haar hand op, zoeft de weg over en voor ik het weet, verdwijnt ze uit zicht. Het idee dat ik er ben, volstaat. Glimlachend trek ik de deur achter me dicht.

Wat is jouw gevoel bij zo’n logeerpartijtje?

De foto bij dit blog is afkomstig van Shutterstock

Author: Merel

Ik ben Merel. Samen met Ro zorg ik voor onze drie meisjes (11, 3 en 2 jaar): kleine eigengereide dametjes, die ons veel leren. Ik blog bijna dagelijks over ons leven, het ouderschap en de liefde. En omdat we hier in optima forma van een temperamentvol gezin genieten, ligt de inspiratie regelmatig letterlijk voor mijn voeten – al dan niet dramatisch schreeuwend omdat we de eierkoek verkeerd sneden. Dat maakt het bij ons thuis in elk geval nooit saai. Al zal onze bijna-puberende oudste daar wel een andere mening over hebben…

6 Replies to “Groep 6 | Logeren bij je BFF: leuk, maar ook spannend

 1. Leuk zeg. Is het eigenlijk echt iets voor dochters? Ik logeerde als kind ook regelmatig ergens. Ik kan me dat van mijn broers niet herinneren. En ik heb nu geen dochters haha. Mijn gevoel logt nu meer bij, ‘Hoe zou het straks zijn als er allemaal van die lange slungels met een grote bek op onze bank hangen en een potje gaan lopen indrinken voordat ze gaan stappen.’

  1. Hahaha! Ja misschien is dat het meer bij jongens. Hoewel ik ook bij de overbuurjongens logeerde vroeger. Maar of jongens dat onderling doen? Waarschijnlijk zal het idd meer indrinken zijn. En dat kan wel weer erg grappig zijn (denk ik)!

 2. Logeerpartijtjes heb ik nog niet…
  Kindjes nog te jong

  Ik weet wel dat ik het vroeger zelf ook altijd deed.
  Bij meerdere vriendinnetjes en dam was het altijd feest
  Dan sliepen we pas heel laat,
  Nadat onze ouders al 10 keer hadden gezegd dat we echt moesten gaan slapen 😊

  Leuk hoor dat enthousiasme bij jouw dochter!!!

  1. Haha geweldig hè? Kan me er inmiddels iets bij voorstellen als het om half elf nog rumoerig is, dat je een ‘laatste’ waarschuwing geeft. Maar zo leuk! Ben benieuwd hoe ze er vandaag bij loopt 😄 misschien voer voor een blog morgen, “The day after…”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge