liefste cadeau

30dayblogchallenge 19 | Het allerliefste cadeau dat ik ooit kreeg

In de maand september verschijnt dagelijks een blog, omdat ik meedoe aan de #30dayblogchallengeNL. Deze veelzijdige lijst is bedacht door Maris van HareMaristeit.nl. Vandaag: het liefste cadeau dat ik ooit heb gekregen.

Na drie jaar eindelijk een huis!

Ik studeerde nog. Inmiddels woonden de oudste en ik al bijna drie jaar bij mijn ouders, waar ooit drie weken de planning was. De huizenmarkt in ons dorp bleek namelijk schaarser dan gedacht. En hoewel ik tweewekelijks braaf reageerde, moest ik heel lang geduld oefenen – niet mijn beste eigenschap. Je kunt je vast wel voorstellen hoe blij ik dan ook was toen ik voor het eerst een kijkje mocht nemen in onze toekomstige woning. Ik stapte binnen en begon in gedachten direct met inrichten. Het liefst was ik die dag al begonnen.

Sparen

Vanaf het moment dat we met koffer en al bij mijn ouders op de stoep stonden, was ik begonnen met sparen. Natuurlijk snoepte ik daar weleens iets vanaf, zeker toen bleek dat het een jarenplan werd, maar na bijna drie jaar had ik een behoorlijk bedrag op mijn rekening. Zeker voor een student. Alleen had ik me wat verkeken op verborgen kosten, zoals plinten en een ondervloer. Al met al werd het ineens toch best krap.

Volle kar bleek het liefste cadeau

Op een avond ging ik samen met één van mijn allerbeste vrienden naar IKEA. Enthousiast gooide ik mijn kar vol met meubels -beter gezegd: hij gooide de kar vol, ik had daar de kracht niet meer voor na wekenlang behang krabben- en we liepen naar de kassa. Alles ging langs de scanner, maar op het moment dat ik mijn portemonnee pakte, trok hij zijn pinpas tevoorschijn.

‘Ben je gek geworden?!’

Beet ik hem geschrokken toe, ondertussen blij dat ik niet nóg meer op de kar gegooid had. Het meisje bij de kassa keek me verbouwereerd aan. Waarschijnlijk omdat er een flink bedrag op haar display stond en ik met deze opmerking nogal ondankbaar overkwam. In werkelijkheid stond ik te vechten tegen mijn tranen. Na maanden, nee, jaren de schone schijn op te houden, brak hij met dit ontzettend lieve gebaar bijna door mijn verzetsmuur heen. Dat was niet de bedoeling!

Dankbaar

Achteraf zette ik het (hopelijk) recht door hem uitvoerig te bedanken, maar ik was zo overdonderd… Die helpende hand op een moment dat ik hem eigenlijk heel hard kon gebruiken, raakte me enorm. Bovendien wist hij dat ik het op geen enkele andere manier had aangenomen, hij was me die avond te slim af. Tot op de dag van vandaag ben ik het niet vergeten en dat mag hij best weten. Bij deze!

Wat is het liefste cadeau dat iemand jou ooit heeft gegeven?

Lees ook: 30dayblogchallengeNL 18: 5 lekkere, simpele én budgetvriendelijke recepten

Author: Merel

Ik ben Merel. Samen met Ro zorg ik voor onze drie meisjes (11, 3 en 2 jaar): kleine eigengereide dametjes, die ons veel leren. Ik blog bijna dagelijks over ons leven, het ouderschap en de liefde. En omdat we hier in optima forma van een temperamentvol gezin genieten, ligt de inspiratie regelmatig letterlijk voor mijn voeten – al dan niet dramatisch schreeuwend omdat we de eierkoek verkeerd sneden. Dat maakt het bij ons thuis in elk geval nooit saai. Al zal onze bijna-puberende oudste daar wel een andere mening over hebben…

24 Replies to “30dayblogchallenge 19 | Het allerliefste cadeau dat ik ooit kreeg

    1. Ja hè? Alleen als Ro iets groters koopt, zou ik het wel makkelijker kunnen accepteren geloof ik. Of mijn ouders. Zolang het maar niet te vaak gebeurt!

  1. Pfff, lastige vraag! Materialistisch gezien kunnen het verschillende dingen zijn. Geld van mijn oma wat iedereen kreeg, zodat we de schutting konden vernieuwen, een nieuwe laptop van Marcel is altijd fijn eens in de zoveel tijd, Ikeabonnen zijn idd altijd welkom bij verhuizen, er is zoveel… Ik voel me echt verwend.
    Ramona (Kijk, mama!) onlangs geplaatst…‘Mama, van snoepjes word ik dik!’My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge