mijn tweede Liebster Award

Liebster Award | Mijn antwoorden

Laatst werd ik genomineerd voor de Liebster Award. Een hele eer! Hieronder mijn antwoorden op de vragen die Ramona van Kijk, mama! me stelde.

And the Liebster award goes to…

Van af en toe eens bloggen via Facebook naar mijn eigen domeinnaam was al een grote omslag. En nu heb ik als kers op de spreekwoordelijke taart mijn eerste award te pakken dankzij Ramona van Kijk mama! Voor wie haar nog niet kent: deze moeder van vier jongens schrijft regelmatig over hun gezin en wat ze meemaken. Ze is grappig, spontaan en heeft het hart op de juiste plek. Ik voel me dan ook enorm vereerd en ging gelijk aan de slag met haar vragen, waarbij ook meteen weer herinneringen boven kwamen… Lees zelf maar.

Favoriete blog

Heb verschillende favorieten. Sowieso heb ik enorme bewondering voor iedereen die naast zijn baan en/of zorg voor de kinderen toch elke keer iets online weet te zetten. Blogs kunnen ontzettend persoonlijk zijn en je stelt je heel kwetsbaar op, waarop buitenstaanders ook weleens fel kunnen reageren. Dus alleen daarom al een lastige keus, want voor mijn gevoel doe ik iederen tekort die ik nu niet noem.

Wie ik altijd en elke ochtend lees zijn o.a. Channa van SoMama, Romy van Dochterlief, Charlotte van Aukjes Wereld en Bregje van Breg Blogt. En Ramona lees ik graag, maar die post niet dagelijks. Oja en Marije van Hans de Gans lees ik heel graag omdat ze zulke mooie teksten schrijft. Mocht ik je niet noemen maar regelmatig op je blogs reageren, dan mag je jezelf ook aangesproken voelen.

Lees ook: Liebster Award 2

De tien vragen van Ramona voor mijn Liebster Award:

1. Wat heb je als laatste uit de koelkast gepakt?

Gelukkig kan ik met gerust hart zeggen dat het beleg voor de lunch was. Iets te vaak is het namelijk gemaakt van chocolade, dus eigenlijk nog een godswonder dat ik nu niet betrapt ben op ongeoorloofd snoepen.

2. Wanneer ging jij voor het laatst een rondje hardlopen en hoe ging dat?

Ik met een jaartje of twaalf in de buitenlucht. En het ging niet best: eind van de straat wilde ik het liefst alweer rechtsomkeert maken, maar ook niet opgeven. Uiteindelijk rende ik dus wel dat geplande rondje, maar met gezonde tegenzin. Terwijl ik tik, besef ik hoe slecht ik ben in excuses verzinnen. Normaliter gebruik ik mijn lichaamsbouw namelijk daarvoor: ‘Ik ben er niet op gebouwd, dat hele rennen.’ Maar met mijn twaalfde bezat ik evenveel curves als de gemiddelde plank. Die vlieger gaat dus niet helemaal op. Om mijn luiheid iets goed te praten: drie, vier jaar geleden rende ik zeven minuten achter elkaar op de loopband en ik fiets wel graag. Telt dat?

3. Heb jij onkruid in je tuin (of op balkon) en hoe hoog staat dat?

Er staat wel wat onkruid, maar noemenswaardig hoog is het niet. Ro is hier thuis van de afdeling Tuin & Onkruid en heeft laatst zijn uiterste best gedaan alle paardenbloemen te verwijderen. Overigens zou het misschien niet eens onverstandig zijn om hierin te wisselen: ik laat een cactus nog doodgaan, dus wie weet ben ík wel de beste remedie tegen onkruid!

4. Hoeveel schoenen heb jij en draag je ze allemaal?

Ooit had ik ruim tien paar slippers/sandaaltjes en minstens het dubbele aantal pumps, laarzen en gympen. Die liggen nu allemaal bij een nieuwe eigenaar (of zijn verwerkt tot iets anders, na een donatie aan de kledingbak – met pijn in het hart, dat wel). Nu heb ik witte sneakers, twee paar slippers en een paar (iets versleten) laarsjes met hak. Heb ook nog wel vijf paar pumps, maar die verstoffen in de kast omdat ik er niet lekker meer op loop. Behalve dat laatste restje ‘verzameling’ draag ik ze dus wel vrijwel allemaal.

5. Vergeet jij je kind wel eens eten te geven?

Nee. Vooral de jongste twee eten nagenoeg de hele dag door als ze de kans hebben en worden ook heel vervelend als ze weer trek krijgen. Om dat te voorkomen krijgen ze regelmatig voortijdig iets toegestopt. En omdat ik zelf ook niet functioneer zonder voedsel denk ik dat het niet snel zal voorkomen dat de kinderen wel worden overgeslagen.

6. Hoeveel snoep mogen de kinderen bij jou?

De oudste nauwelijks, die is alleen verzot op chocolade en dat mag ze na het avondeten. De jongste vind ik nog te klein, al mag ze weleens iets. En de middelste eet elke dag een koek-achtige hap (rijstwafel, soepstengel, kinderkoekje, plakje ontbijtkoek). Het ‘snoep’ dat ze altijd mag is komkommer of tomaat, ondanks dat ik vrees dat ze een enorme zoetekauw is. Maar goed, wie weet blijken onze pogingen haar gezond te laten eten als ze ouder is wel heel goed te hebben gewerkt… (A fool’s hope?) Ben alleen zelf een ramp op dit gebied, maar voorlopig maken we die slapende hond nog maar niet wakker.

7. Ga jij altijd met je kind mee naar de speeltuin als ze er om vragen?

Eerlijk gezegd niet. Ik vind het helemaal niet leuk. We hebben een glijbaan in de achtertuin en binnenkort ook een trampoline, daar kunnen ze even goed leuk op spelen. Voelde me daar voorheen altijd wel schuldig om, maar heb inmiddels geaccepteerd dat ik gewoon niet zo’n moeder ben die vrijwillig urenlang die wip op en neer duwt, door de bosjes rent of meegaat van de glijbaan. Zeker nu de jongste nog zo klein is: je staat altijd in dilemma, ren je achter de middelste aan en ga je mee op de schommel, of blijf je bij je baby en laat je peuterlief een beetje in de steek? Dan maar thuis, kan ik mijn aandacht veel beter verdelen. Wie weet over een jaar…

8. Wanneer heb je voor het laatst gewoon heerlijk zitten ‘niksen’?

Tegenwoordig gebeurt dat niet vaak meer. Als ik even kan stilzitten, neig ik toch altijd naar schrijven en anders wel het huishouden (ja, echt!). Maar ik kijk er toch wel naar uit om weereens op de bank te ploffen met een leuke feelgood film die ik van begin tot eind kan kijken. Of anders een middagje TLC! Gewoon zonder schuldgevoel of drang toch iets te ondernemen.

9. Wat voor muziek vond jij 10 jaar geleden leuk?

Oei haha! Vrees dat hier best gênante antwoorden komen. Ga eerst eens kijken wat toen in de top 40 stond! Toevallig is dat het geboortejaar van onze oudste, dus ben benieuwd…

‘Toppertje’ stond toen op 1, afschuwelijk haha! Maar wat ik wel leuk vond:

 • Mas que nada (Sergio Mendes ft. Black Eyed Peas)
 • Crazy (Gnarls Barkley)
 • Hips don’t lie (Shakira ft. Wyclef Jean)
 • Maneater (Nelly Furtado – Waar is zij gebleven trouwens?) – met stip mijn favoriete liedje uit die tijd!
 • Rampeneren (Ali B, Yes-R en Party Squad)

Valt eigenlijk nog wel mee, hoewel die laatste natuurlijk best fout is haha!

10. Hoe ziet jou ultieme persoonlijke verwendag eruit?

Begint met een heerlijk ontbijt (croissants, gezeefde verse jus). Daarna rustig douchen (gewoon minstens vijf minuten in stilte), mijn lievelingsbroek (die op onverklaarbare wijze weer past!) aantrekken met shirtje en dan ga ik een ochtendje shoppen. In de middag ergens lekker lunchen, daarna naar de Thermen voor gezichtsbehandeling en rugmassage. Aan het eind van de dag heerlijk koken en heel veel knuffelen met Ro en onze drie dochters (die precies doen wat we van ze vragen, zonder gegil) Zou het lukken?

Mijn nominaties voor de Liebster Award volgen deze week. Wie o wie…
Ik ben daarnaast ook wel heel benieuwd: welke muziek luisterde jij tien jaar terug?

De afbeelding bij deze Liebster Award heb ik overgenomen van internet

Author: Merel

Ik ben Merel. Samen met Ro zorg ik voor onze drie meisjes (11, 3 en 2 jaar): kleine eigengereide dametjes, die ons veel leren. Ik blog bijna dagelijks over ons leven, het ouderschap en de liefde. En omdat we hier in optima forma van een temperamentvol gezin genieten, ligt de inspiratie regelmatig letterlijk voor mijn voeten – al dan niet dramatisch schreeuwend omdat we de eierkoek verkeerd sneden. Dat maakt het bij ons thuis in elk geval nooit saai. Al zal onze bijna-puberende oudste daar wel een andere mening over hebben…

10 Replies to “Liebster Award | Mijn antwoorden

 1. Jeetje 10 jaar geleden. Ik heb geen idee waar ik naar luisterde. Het zal net als jou ook Shakira in ieder geval zijn geweest en ik denk Jennifer Lopez. *zoekt top40 van 10 jaar geleden op* Ik zie dat Juanes-La camisa Negra op 1 stond. Dat was echt mijn favo nummer, die heb ik toen echt grijs gedraaid.
  Leonie van Mil onlangs geplaatst…Een uitdaging omtrent mijn blogMy Profile

  1. Haha ik heb ook even gekeken.
   Grappig he, al die nummers.. Zoveel herinneringen! Zijn leuke nummers en Jennifer Lopez zal er vast ook ergens tussen staan 🙂

 2. Haha, heel erg leuk om te lezen!

  Ow ik wou dat ik ook iedere dag een blogje klaar had staan, maar het lukt me nog niet. Wieweet ooit… vind het erg leuk om te doen.

  Herkenbaar die liedjes hoor, die neurie ik ook zo mee.

  Haha, die schoenen! Zoveel had ik echt niet. Marcel is hier trouwens van afdeling Gras en ik van Planten, grappig. Fietsen is ook lekker! Ik fiets minder omdat het met vier kleintjes lastiger is vind ik. Ik zou weer lekker lange routes willen doen. Wieweet een keer onder schooltijd als het eens NIET regent. En die verwendag vind ik ook erg leuk om te lezen, klinkt perfect! Dan weet je familie alvast wat hun te doen staat, leek me handig 😀

  Bedankt voor je lieve complimentjes! Succes met nomineren straks. Ben benieuwd.
  Ramona (Kijk, mama!) onlangs geplaatst…Weekoverzicht: Regen, IKEA en Vaderdag!My Profile

  1. Je hebt het voorlopig druk zat 🙂 Maar misschien over een tijdje.. Zou leuk zijn!

   Haha ja vind ze nog steeds leuk. De oudste vindt me vooral gedateerd om die reden.
   En grappig, prettige verdeling ook als hij het gras maait en jij de planten verzorgt en water geeft. Heb je geen tips voor me?

   Kan me voorstellen, lijkt me heel lastig met zijn vieren. Scheelt inderdaad als je al een paar op school hebt zitten, maar aan de andere kant maak jij een rondje met de buggy. Dat is even fijn (voor jou dan haha zoals je hebt gelezen ben ik niet zo’n atleet)

   😀 Slim van je! Ik zal het nog eens laten rondslingeren rond mijn verjaardag volgend jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge