lentekriebels tag

Lentekriebels tag – over kleine pluizenbolletjes en verliefd zijn

Lentekriebels Tag

Hoewel ik best van de winter kan genieten (denk aan: feestdagen, verscholen onder een warm dekentje op de bank zitten en tv kijken, warme thee en een tuin vol sneeuw), maakt bijna niets me zo blij als de lente. Bloemen die voor het eerst hun kopjes boven de aarde steken, pasgeboren lammetjes of moeder eend met zo’n rij wollige bolletjes erachteraan… Het seizoen staat voor een nieuw begin, leven en liefde. Toeleven naar de warme zomer. En om alvast in de stemming te komen, vandaag de Lentekriebels Tag – oorspronkelijk bedacht door Serena van Beautylab.

1. Wat is de eerste gedachte die in je opkomt bij het woord ‘lente’?

Een colonne pasgeboren eendjes, de eerste lammetjes in de wei, de allereerste keer zonder jas naar buiten, dat het nog licht is na 19.00 uur, bloesem in de bomen en verliefd zijn. Op elkaar en op het leven.

2. Als de lente een geur zou hebben, hoe zou die dan ruiken?

Zoet. En naar vers gemaaid gras (hoewel ik dat eigenlijk vind stinken, is het wel een echte lentegeur), wasgoed dat buiten hangt te wapperen en bloemen die zich overal weer laten zien.

3. Wat is je favoriete lente nagellakkleur?

Eerlijk gezegd draag ik het liefst rood, ongeacht de gelegenheid of het jaargetijde. In de lente misschien met een roze ondertoon (als ik echt even gek wil doen).

4. Wat is je favoriete lente bloem?

Eigenlijk zijn dat er zoveel. Viooltjes vind ik echt bij de lente horen, net als bloesem, krokussen, tulpen en narcissen. Mijn all time favorite is trouwens de gerbera (toch jammer dat Gerbera Writings niet zo lekker bekt), het liefst in het roze. Maar daar hoeft het natuurlijk niet per se lente voor te zijn.

5. Welke lentetrend (make-up, fashion, of beide) spreekt jou dit jaar het meeste aan?

Ik als non-fashionista heb werkelijk geen idee. Het enige antwoord dat ik hierop kan geven en enigszins met mode te maken heeft, is dat ik het heerlijk vind om weer in je shirtje naar buiten te kunnen zonder daar eerst een dikke jas overheen te doen. Omdat ik de beroerdste niet ben, heb ik toch nog even naar de trends voor komende lente en zomer gekeken. Laten we het erop houden dat alleen de trenchcoat in mijn kast zou kunnen belanden. Even eerlijk, een 7/8e broek? Hoogwater heette dat ‘vroeger’. En transparant, diepe V-halzen en zogenaamde doorkijkjes zal ik de wereld niet aan doen. (Bron: Rubriek.nl)

Lentekriebels tag
De foto van deze gerbera is afkomstig van Shutterstock
6. Wat is je favoriete lenteparfum (geurtje of geurkaars, of beide)?

Witte roos vind ik heerlijk als het gaat om een geurkaars. Zelf draag ik het liefst Classique van Jean Paul Gaultier of Sí van Armani.

7. Houd jij een lenteschoonmaak?

Zeker weten. Vaak is het onbewust dat ik ineens heel sterk de neiging krijg om het complete huis op de schop te nemen. Kasten worden uitgemest, zakken vol weggegooid of naar de kringloop gebracht en ik poets tot het glazuur van de tegels springt. In een gekke bui wil ik zelfs de ramen nog weleens zemen. Heerlijk, met het zonnetje in je rug en de kinderen om je heen.

8. Wat is je favoriete lente accessoire?

Heb ik eigenlijk niet echt. Sowieso is het niet helemaal handig om lange oorbellen te dragen als je dreumes het grappig vindt om eraan te trekken. Zelfde geldt voor een ketting.

9. Heb jij nog leuke plannen tijdens de Tulpvakantie of de vrije dagen (Pinksteren, Pasen, Hemelvaart)?

Ik hoop vooral dat het tegen die tijd heerlijk weer zal zijn. Dat we lekker vaak in de achtertuin kunnen zitten met de meisjes, trampoline kunnen springen en heel veel genieten. Lijkt me ook heel fijn om één van de avonden de barbecue aan te gooien en een fles wijn open te trekken, en dan praten met vrienden tot diep in de nacht (alhoewel haha, diep in de nacht… Ik vrees -zeker in combinatie met wijn- dat we om 23.00 uur uitgeblust zijn)

10. Omschrijf je favoriete lente outfit?

Zoals ik ook mijn favoriete weer graag zie: niet te warm en niet te koud.

Ik wil graag LiselotteLeonie, Mirjam en Ramona taggen voor deze Lentekriebels Tag! Wil jij deze Lentekriebels Tag zelf ook overnemen, vergeet dan niet Serena te vermelden als bedenker 🙂

Waar krijg jij de lentekriebels van?


De foto bij dit blog is afkomstig van Shutterstock

Author: Merel

Ik ben Merel. Samen met Ro zorg ik voor onze drie meisjes (11, 3 en 2 jaar): kleine eigengereide dametjes, die ons veel leren. Ik blog bijna dagelijks over ons leven, het ouderschap en de liefde. En omdat we hier in optima forma van een temperamentvol gezin genieten, ligt de inspiratie regelmatig letterlijk voor mijn voeten – al dan niet dramatisch schreeuwend omdat we de eierkoek verkeerd sneden. Dat maakt het bij ons thuis in elk geval nooit saai. Al zal onze bijna-puberende oudste daar wel een andere mening over hebben…

13 Replies to “Lentekriebels tag – over kleine pluizenbolletjes en verliefd zijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge