lees mee #5

Lees mee 5 | Mijn favoriete blogs van de afgelopen week

Lees mee #5

En toen waren we alweer beland bij Lees mee #5. Afgelopen week had ik echter niet heel veel tijd om blogs te lezen, dus vandaag zijn alle aanvullingen extra hard welkom! Schroom dus zeker niet en spam je eigen blog of die van een ander in de reacties onderaan deze editie van Lees mee #5.

Lieve Kim

Op Marstyle.nl kon je deze ontroerende brief lezen. Ik deelde de blog ook al via mijn Facebookpagina, maar hier nogmaals: Kim kreeg niet één keer, maar zelfs twee keer te maken met een verschrikkelijke tegenslag. Het verhaal kun je hieronder lezen. En delen zou hartstikke lief zijn!

Anorexia en andere eetstoornissen

Op De Mama Company kun je lezen over de spraakmakende documentaire Emma, die afgelopen week werd uitgezonden. Het draait allemaal om een meisje dat de controle over haar lichaam en de inname van voedsel maar niet uit handen wil, maar vooral kán geven. Hoewel ik de documentaire (nog) niet heb gezien, denk ik dat het altijd goed is om extra aandacht te geven aan eetstoornissen. Het zou ooit jouw kind kunnen zijn.

Nachtnanny’s

Een van de valkuilen voor bloggers is dat je een fantastisch onderwerp denkt te hebben gevonden, waarna iemand anders je voor blijkt. En dan vooral wanneer de ander jouw gedachten eigenlijk zo goed verwoordt, dat je -wat je ook probeert- het zelf niet half zo goed zou kunnen. Dat gebeurde laatst, toen Josan dit blog over nachtnanny’s publiceerde. En als je dan toch bij GoodGirlsCompany rondhangt, lees dan gelijk dit stuk over strafregels. Zou jij ze toepassen?

Speelgoedpistool

Wij hebben drie meisjes en ik zie dus niet snel gebeuren dat iemand ze een speelgoedpistool onder hun neus schuift. Als je jongens hebt, is die kans nou eenmaal groter. Maar hoe denk je daarover als ouders? Nicole schreef daarover dit blog. Nu neig ik naar ‘absoluut niet’, maar blijft die mening houdbaar? Discussieer mee!

YogiTea en vegan snoepjes

Na afloop van het Strala Yoga Kids Event kregen we een goodiebag mee naar huis. Ik kreeg eentje extra voor Ramona. Inmiddels hebben we allebei een paar reviews geschreven, waaronder deze over YogiTea en zij ook over deze veganistische, glutenvrije snoepjes van YumEarth. Niet alleen informatief, ook erg grappig geschreven.

De leukste Sinterklaasboeken

Bij Fleur kan je een top 10 vinden van boeken over Sinterklaas. Onder andere met een boek over Bram van der Vlugt en Mila’s brief aan Sint van blogger Rory.

Laat een kind niet in de steek

Judith geeft in een openhartig blog aandacht aan kinderen die wonen in een onveilige omgeving, zoals zij ooit. Haar stiefvader was agressief en reageerde zich af op haar moeder, terwijl zij lang aan het kortste eind trok. Hiermee wil ze aandacht vragen voor kinderen in een soortgelijke situatie. Onderaan kun je een petitie tekenen.

Wat was jouw favoriete blog van afgelopen week?

De foto bij dit blog is afkomstig van Shutterstock.

 

 

Author: Merel

Ik ben Merel. Samen met Ro zorg ik voor onze drie meisjes (11, 3 en 2 jaar): kleine eigengereide dametjes, die ons veel leren. Ik blog bijna dagelijks over ons leven, het ouderschap en de liefde. En omdat we hier in optima forma van een temperamentvol gezin genieten, ligt de inspiratie regelmatig letterlijk voor mijn voeten – al dan niet dramatisch schreeuwend omdat we de eierkoek verkeerd sneden. Dat maakt het bij ons thuis in elk geval nooit saai. Al zal onze bijna-puberende oudste daar wel een andere mening over hebben…

11 Replies to “Lees mee 5 | Mijn favoriete blogs van de afgelopen week

  1. Wat lief Merel! Zag dat je Kim ook gesteund hebt, xx <3 Dit was echt wel mijn heftigste blog ever, jankend geschreven ook… pfff. De blog van Judith raakte mij ook, wat verdrietig om dit mee te maken en zo onmachtig te zijn… dat niemand haar geloofde… pffff. Die over speelgoedpistolen ga ik nu even lezen, die had ik gemist.
    Ik heb je mailtje met vragenlijst nog bewaard trouwens hoor, maar nu met sint en kerst moeten er zoveel reviews online… ik til het even door naar januari.
    Marguerita onlangs geplaatst…Cashbacks en kortingen: wat heb ik geshopt met welk voordeel?My Profile

    1. Snap ik! Hoop echt dat het Kim helpt!
      En is goed hoor, geen haast 🙂 ligt momenteel een beetje stil, verschuif hem zelf ook even naar januari!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge