Lees mee 43

Lees mee 44 | Mijn favoriete blogs van de afgelopen week

Lees mee 44

Goedemorgen! Deze week las ik een aantal mooie blogs die ik jullie niet wil onthouden. Ben je nog geen lid van mijn Facebookpagina? Klik dan even op deze link en meld je aan, dan krijg je niet alleen een nieuw publiek maar kom je mogelijk ook in mijn volgende overzicht. Hopelijk tot ziens!

Lees mee 44: mijn favoriete blogs van afgelopen week

Met kleren aan in bed

Soms lees je titels waarop je móet klikken. Dat geldt zeker voor de bekentenis van Fleur: ze vertelt waarom haar dochters ’s avonds al gekleed in bed gaan liggen. En om hier meteen even mijn mening te geven: volgens mij moet je temperamentvolle kinderen hebben om haar écht te begrijpen. Pick your battles is één van mijn favoriete uitspraken wat opvoeden betreft, dat geldt ook hiervoor. Maar goed, lees vooral ook de blog nog even!

Gezonde appeltaart

Zoals je laatst misschien al kon lezen in de snack tag: ik ben dol op appeltaart. Maar helaas voor mij is het niet best voor je figuur om regelmatig een stukje te eten. Gelukkig heeft Nicole een oplossing met deze gezonde apple crumble voor één persoon. Ideaal voor een snackmomentje in je eentje 🙂

Openhartig

Iets wat misschien andere moeders ook wel herkennen is deze blog van Marguerita over haar dochters. Ze vraagt zich hardop af of ze nu heel trots moet zijn of zich moet schamen. Mijn antwoord op die vraag, lees je onderaan. En ik zou verder willen zeggen dat moederlijk schuldgevoel gewoon echt niet altijd nodig is.

Me-time

Hebben we die niet allemaal soms even nodig als ouders? Altijd maar doorrennen heeft nog nooit iemand goedgedaan. Gera vertelt hoe zij het ervaart wanneer ze even tijd voor zichzelf neemt. Heel herkenbaar!

Speciaal voor papa’s

Na de geboorte van Rose kregen we een boekje van Uitgeverij Snor, speciaal voor vaders met dochters. Ik was gelijk fan! Geweldig! In september komen ze met een nieuw boekje op de markt voor aanstaande papa’s die ze door het eerste jaar heen loodst. Bij Kiddowz kan je hier alles over lezen. Lijkt me een echte aanrader als kraamcadeau, dus ga hem zelf ook even onthouden.

Ouderen

Stilstaan bij eenzame ouderen, doe jij dat weleens? Ik vind het goed dat hier steeds meer aandacht voor komt. Er zijn genoeg senioren die letterlijk wegkwijnen achter de geraniums. Jessica werd aan het denken gezet, o.a. door het programma van Geer en Goor. Ze vertelt over het Nationaal Ouderenfonds en hoe jij je steentje kan bijdragen.

Genderneutraal

Na de genderneutrale toiletten besloot ook Hema een duit in het zakje te doen. Meisjes- of jongenskleding is nu voor kids. Prima. Maar hoe denk jij over genderneutraliteit in het algemeen? Laat je mening achter bij Sandra, die de discussie opent!

Wat is jouw favoriet van afgelopen week?

Author: Merel

Ik ben Merel. Samen met Ro zorg ik voor onze drie meisjes (11, 3 en 2 jaar): kleine eigengereide dametjes, die ons veel leren. Ik blog bijna dagelijks over ons leven, het ouderschap en de liefde. En omdat we hier in optima forma van een temperamentvol gezin genieten, ligt de inspiratie regelmatig letterlijk voor mijn voeten – al dan niet dramatisch schreeuwend omdat we de eierkoek verkeerd sneden. Dat maakt het bij ons thuis in elk geval nooit saai. Al zal onze bijna-puberende oudste daar wel een andere mening over hebben…

7 Replies to “Lees mee 44 | Mijn favoriete blogs van de afgelopen week

  1. Ik vond de blog speciaal voor papa’s erg leuk om te lezen maar ik moet zeggen dat ik dit sowieso een erg prettig iets vind doordat ik nu blogs lees die ik anders misschien niet zou lezen. Bedankt dus 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge