Lees mee 43

Lees mee 43 | Mijn favoriete blogs van afgelopen week

Lees mee 43

Voor mijn gevoel heb ik nauwelijks geslapen afgelopen week, dus lezen kwam er ook niet echt van. Maar gelukkig hoef ik niks meer te missen dankzij de handige Facebookgroep die ik een paar weken terug aanmaakte. Doe jij al mee? Sluit je vooral aan! Voor wie het nog niet kent: het concept is eigenlijk vrij simpel. Laat je beste, grappigste of ontroerendste blog achter en wie weet komt hij volgende week in het overzicht op Lotus Writings. Deze Lees Mee 43 bevat weer een paar prachtige artikelen.

Lees mee 43: mijn favorieten

Vaker ziek na keizersnede

Bij sommige bloggers heb ik een iets ander gevoel tijdens het lezen omdat ik ze persoonlijk ken. Dat geldt ook voor Charlotte, die heel openhartig schrijft dat haar zoontje de eerste drie jaar van zijn leven vaker ziek was. En dat het haar ‘schuld’ blijkt te zijn. Aanrader om te lezen, hoe je bevalling ook verlopen is. Want dat stomme schuldgevoel, daar moeten we als moeders toch eens mee stoppen!

Zorgen

Naast schuldgevoel komt moederschap met een berg zorgen. Lees hier wat Annemarel daarover te schrijven heeft! Herkenbaar.

Gezonde scholen

Wilde ik de hele discussie rondom verplicht water drinken vorige week nog laten voor wat hij was, lees ik deze week de blog van Gera. En ik geef het eerlijk toe: ik deel deze blog omdat zij precies verwoordt wat ik ook vind. Ik denk namelijk dat het wél zin heeft om sommige kinderen te beschermen tegen verkeerde voeding. En eerlijk gezegd ook dat je als ouders blij mag zijn dat de basisschool zo bekommert om je kroost.

Zwanger na een (te) vroeggeboorte

Vorige week kon je al het emotionele verhaal lezen van Vera, die haar zoontje verloor na 22 weken zwangerschap. Deze week het vervolg waarin ze opnieuw zwanger is. Maar dan krijgt ze met 25 weken een heftige nachtmerrie en moet met spoed naar het ziekenhuis…

Kilo’s kwijt

Ik vind dat alle vrouwen die gewicht verliezen, omdat ze graag gezonder willen worden een applausje verdienen. Bij deze Janske, goed bezig! Zet hem op 🙂

Wel of geen Rapley?

Voor ik begon met bloggen had ik werkelijk geen idee wat of wie Rapley was. De kinderen kregen gewoon Olvarit. Maar goed, je leest eens wat en verdiept je meer, en zo gaat er dus een hele wereld voor je open. Uiteindelijk heeft May wel lekker gerapley-t met een stronk broccoli in haar knuistje en lieten we haar lekker ontdekken, maar de rest werd groot zonder die methode. Dat je namelijk ook op een andere manier eten aan kan bieden, vertelt Stephanie hier.

Wat is jouw toevoeging op Lees Mee 43?

Author: Merel

Ik ben Merel. Samen met Ro zorg ik voor onze drie meisjes (11, 3 en 2 jaar): kleine eigengereide dametjes, die ons veel leren. Ik blog bijna dagelijks over ons leven, het ouderschap en de liefde. En omdat we hier in optima forma van een temperamentvol gezin genieten, ligt de inspiratie regelmatig letterlijk voor mijn voeten – al dan niet dramatisch schreeuwend omdat we de eierkoek verkeerd sneden. Dat maakt het bij ons thuis in elk geval nooit saai. Al zal onze bijna-puberende oudste daar wel een andere mening over hebben…

15 Replies to “Lees mee 43 | Mijn favoriete blogs van afgelopen week

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge