lees mee 27

Lees mee 30 | Mijn favoriete blogs van afgelopen week

Lees mee 30

Afgelopen week was een beetje druk, maar toch heb ik uit de grote berg weer wat blogs weten te halen. Lees mee 30 gaat over uiteenlopende onderwerpen, dus genoeg afwisseling. Mocht je aanvullingen hebben, dan lees ik ze graag!

Lees mee 30: mijn favorieten van afgelopen week

Moederdag

Eigenlijk wil ik hier zelf niet te veel over zeggen, omdat ik bang ben deze blog van Annemarel tekort te doen. Puur, recht vanuit het hart geschreven.

De gelukkige huisvrouw

Wat moest ik lachen tijdens het lezen van Miryams artikel over huisvrouwen. Heel herkenbaar ook wanneer ze schrijft dat naarmate het gezin groeide, zij steeds meer behoefte kreeg om thuis te blijven. En nee, hier hebben vrouwen hun bh niet voor verbrand, maar waarom zouden we niet gewoon doen waar we echt gelukkig van worden? Wat dat dan ook is.

Piemeltjes-stress

Ja, dit was inderdaad de titel van een blog die ik gisteren las. Ik moest wel: zo’n titel maakt je toch nieuwsgierig. En wat blijkt? Ik denk dat alle moeders met een zoontje deze blog moeten lezen, want het had jou kunnen gebeuren.

5 dingen die je niet moet zeggen tegen de moeder van een prematuur

Marijes zoon Fons werd vijf weken te vroeg geboren. Hoewel ze vooral heel erg veel lieve opmerkingen te horen kreeg, waren er ook een aantal dingen die kwetsend overkwamen. Misschien niet zo bedoeld, maar wel pijnlijk. Ze zette vijf van dat soort opmerkingen op een rij.

Hyperemesis Gravidarum

Was jij al bekend met deze heftige vorm van zwangerschapsmisselijkheid? Odile is op dit moment zwanger en heeft al maanden lang last. Het maakt genieten wel erg lastig. Bij sommige vrouwen gaat het over, anderen zijn negen maanden lang ziek. Wil je meer weten? Lees dan haar blog over dit onderwerp

Depressie(s)

Over heftige zwangerschapssymptomen gesproken: Cynthia vertelt bij Mamaplaneet heel openhartig over haar prenatale depressie die werd opgevolgd door een postnatale variant. Sowieso kan je hier elke woensdag een bijzonder en persoonlijk verhaal lezen van andere moeders.

De voordelen van een hoofddoek

Heel luchtig geschreven en erg grappig ook: Fatimama vertelt wat voor haar de voordelen zijn van het dragen van een hoofddoek. En die zijn bijna geen van alle religieus. Wat te denken van warme oren bijvoorbeeld?

High five voor bonusmoeders

Met tranen in mijn ogen las ik een blog van Romy over de bijzondere band met haar stiefmoeder. Ze vertelt zo liefdevol over haar, hoe het moederschap niet altijd wordt gedefinieerd door een eventuele bloedband. Net als de gastblog van Ro, die vanuit zijn perspectief beschrijft hoe het was om stiefvader te worden van een eigenzinnig dametje, vind ik het zo mooi om te lezen dat twee mensen zoveel van elkaar kunnen gaan houden. En liefde kent geen label.

Wat was de beste blog die jij hebt gelezen afgelopen week?

Vrouw leest – Shutterstock

Author: Merel

Ik ben Merel. Samen met Ro zorg ik voor onze drie meisjes (11, 3 en 2 jaar): kleine eigengereide dametjes, die ons veel leren. Ik blog bijna dagelijks over ons leven, het ouderschap en de liefde. En omdat we hier in optima forma van een temperamentvol gezin genieten, ligt de inspiratie regelmatig letterlijk voor mijn voeten – al dan niet dramatisch schreeuwend omdat we de eierkoek verkeerd sneden. Dat maakt het bij ons thuis in elk geval nooit saai. Al zal onze bijna-puberende oudste daar wel een andere mening over hebben…

4 Replies to “Lees mee 30 | Mijn favoriete blogs van afgelopen week

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge