lees mee 16

Lees mee 16: mijn favoriete blogs van afgelopen week

Lees mee 16

Nieuwe week, nieuwe blogs. Dit keer kan je in de rubriek Lees mee 16 lezen over irritatie door kattenpoep in de tuin, de voordelen van plassen onder de douche, de discussie omtrent helpen op school en herkenbaar gedrag dankzij de nesteldrang!

Plassen onder de douche

Verrassend, interessant blog over een onderwerp dat niet zo snel besproken wordt: plassen onder de douche. Wist je dat het heel veel voordelen biedt? Niet alleen voor het milieu -omdat je liters grondwater bespaart- maar ook voor je eigen lichaam is het beter.

Irritaties!

Geweldig, dit blog van Nicole over de tien dingen die haar dwarszitten. Bijna alle punten vond ik heel erg herkenbaar, vooral de kattenbezitters wiens geliefde viervoeter jouw tuin als kattenbak gebruikt en groepen wielrenners die je bijna naar de EHBO fietsen. Verschrikkelijk irritant!

Ongepast tijdens de zwangerschap

Terwijl Kirsten trots was opnieuw in verwachting te mogen zijn van een jongen, besloot ‘de rest van de wereld’ dat dit eigenlijk niet kon. Twee jongetjes, dan zou ze zeker wel balen? Deze en andere ongepaste opmerkingen die je als zwangere kan krijgen, vind je hier.

Verdrietig

Een verschrikkelijk verdrietig verhaal, maar toch moet ik het delen. Dat dit soort mannen ongestraft met hun daden wegkomen, doet me veel pijn. Het verhaal van Anne raakte me tot in de kern, ik raad het je echt af om te lezen wanneer je meer hormonen dan normaal in je lijf hebt.

Vriendinnen die ook moeder zijn

Angela geeft 10 redenen waarom vriendinnen met kinderen zo fijn zijn om te hebben als je eenmaal moeder bent.

SSL Certificaat en HTTPS

Dit blog is vooral interessant voor mijn mede-bloggers met een eigen domein. Binnenkort wil Google namelijk veranderingen door gaan voeren, waardoor je (wanneer je inkomsten uit je blog haalt) eigenlijk niet meer zonder SSL Certificaat zit. Hoe dat zit en wat je nog meer moet weten, legt Monique je duidelijk uit.

Smartphone en groepsdruk

Dat June niet de enige is in een basisschoolklas waar bij iedereen een smartphone heeft, blijkt wel uit dit verhaal van Huismama. Waarom? Wat is de reden dat we als ouders zo massaal zwichten onder groepsdruk? Nou ja, ook wij inmiddels, dus ik mag er niet veel meer over zeggen. Daarom ben ik blij dat Gera het voor me doet 😉

Odes aan opa’s en oma’s

Deze week leek het wel de week van de oma’s en opa’s. Je kan hierover lezen bij Maryke, Linda (waar ook een bijdrage staat van ondergetekende) en Nathalie.

Samen staan we sterk

Heel mooi vind ik het blog van Josan, waarin ze wijst op het samenwerken om onze kinderen groot te brengen. We kunnen het niet alleen. En of het bemoeizucht is dat school verlangt van ouders dat ze hun kinderen een gezonde lunch meegeven? Tja, daar kan je over discussiëren. Feit is wel dat we het samen moeten doen.

Vrijwillig helpen op school

Haakt een beetje op voorgaande onderwerp. Kan school ouders verplichten om te helpen? Kan een ouder weigeren omdat ze er simpelweg niets aan vindt? Charlotte bespreekt dit onderwerp en ik denk dat er veel voor te zeggen valt – voor alle kanten van het verhaal. Interessante discussie!

Hoe het krijgen van een derde kind is?

Uitgelegd in 22 punten! Niet veel aan toe te voegen, behalve dat dit stuk erg leuk en herkenbaar geschreven is.

Date night specials

Ik werd direct blij door dit blog van Sofie te lezen. Zo lief, zo romantisch… Ze geeft 20 ideeën om een budget date night te houden, gewoon bij jullie thuis. En ik weet zeker, wat je ook probeert, dat je hier ontzettend veel lol mee zal hebben!

Nesteldrang

Nog eentje van Charlotte. Ze heeft last van nesteldrang en schreef daar een herkenbaar, grappig artikel over. Heb jij er ook zo’n last (of voordeel?) van gehad?

Wat was jouw favoriete blog van afgelopen week? Deel het onder lees mee 16!


De foto bij dit blog is afkomstig van Shutterstock

Author: Merel

Ik ben Merel. Samen met Ro zorg ik voor onze drie meisjes (11, 3 en 2 jaar): kleine eigengereide dametjes, die ons veel leren. Ik blog bijna dagelijks over ons leven, het ouderschap en de liefde. En omdat we hier in optima forma van een temperamentvol gezin genieten, ligt de inspiratie regelmatig letterlijk voor mijn voeten – al dan niet dramatisch schreeuwend omdat we de eierkoek verkeerd sneden. Dat maakt het bij ons thuis in elk geval nooit saai. Al zal onze bijna-puberende oudste daar wel een andere mening over hebben…

12 Replies to “Lees mee 16: mijn favoriete blogs van afgelopen week

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge