simpele knutseltips Halloween

Halloween | De 7 leukste (en simpelste!) knutseltips

Met Halloween voor de deur is het tijd om ook weer lekker te gaan knutselen met de kinderen. Ik zocht naar toffe, maar simpele knutseltips. Oké, eerlijk gezegd ook omdat ik daar in elk geval nog een beetje in kan uitblinken. Ideaal om de tijd voor 31 oktober op te vrolijken. 

Knutselen met kinderen moet simpel zijn

In mijn vorige blog vroeg ik me af wat we nu eigenlijk vieren met Halloween. Daarnaast is het wel zo leuk dat (als je meedoet) je het huis een beetje kunt versieren. En dan bedoel ik met iets meer accessoires dan alleen een uitgeholde pompoen. Zelf ben ik niet zo heel erg handig, dus leek het me fijn om iets in elkaar te kunnen zetten dat daadwerkelijk lijkt op het voorbeeld. Ik ging eens op onderzoek uit en kwam de volgende leuke (en haalbare) knutseltips tegen!

Waar Halloween ook alweer over gaat? Lees hier de geschiedenis en waar je moet zijn voor de griezeligste pretparken, spannendste evenementen en engste haunted houses! 

De leukste knutseltips voor Halloween

Grappige lampionnen

4b9a5d0b82092d5bb852c542b805f258Bron: Pinterest
Zeker leuk als je net als ik geen fan bent van enge toestanden. Deze lampionnen zijn simpel te maken en zien er gemoedelijk uit.  Je neemt een paar potjes, wikkelt daar verband omheen en plakt er wiebeloogjes op. Kind kan de was doen, toch?

Spooktraktatie

6ca4e59355759f7251a90e9b8d6bac56Bron: Pinterest
Eigenlijk is het heel simpel. Je vouwt een wit servet om een ronde lolly.
Hier omheen knoop je twee lintjes in zwart en oranje, zet twee zwarte stippen en klaar ben je: simpele, maar leuke traktatie aan de deur. Ook leuk om samen met je kind te doen!

Papieren zakken

5-paper-bag-lightsBron: Pinterest
Wederom lekker simpel. Je maakt met zwarte stift gezichten op papieren zakken en kunt die zo eng maken als je zelf wil. Of iets vriendelijker natuurlijk, zeker als je vermoed dat er ook kleinere kinderen langskomen. En dan zet je daar een elektrisch waxinelichtje in. That’s it!

Spinnenwebben

7992b7610913778a070ca092532a1168Bron: Pinterest
Net als de tafelkleedjes van papier die je vroeger misschien ook maakte. Je vouwt zwart papier in een soort puntzak en knipt daar reepjes uit. Vouw hem open en je hebt decoratieve spinnenwebben die je bijvoorbeeld op het raam kunt plakken.

Wegwijzers

Bfdc3ad35e176a284c49d8a221f4d1104ron: Pinterest
Schrijf de namen van je favoriete bestemmingen uit horrorfilms op houten wegwijzers en bevestig ze aan je huis of een boom in de buurt.

 

Gezonde traktaties

1395b9d53b6e3dd7833ee61d77b51327Bron: Pinterest
Als je even een gezonde tegenhanger wil bieden na al dat snoep, kun je natuurlijk ook aan de slag! Neem een net vol mandarijnen (of meerdere, mocht je woonplaats heel fanatiek Halloween vieren) en teken met stift gezichtjes op de schil.

Bijzonder Halloween-sfeerlicht

57f0d420a3d1a97467bb000b420a1be2Bron: Pinterest
Maak een glazen potje paars met speciale verf. Hierover plak je een silhouet van zwart papier, compleet met spookachtig huis en een heks die voorbij de maan vliegt. Om het af te maken zet je hier een (elektrisch) waxinelichtje in.

 

Gaan jullie aan de slag voor Halloween?
En welke van deze knutseltips vind jij het leukst?

De afbeelding bij dit blog is afkomstig van Shutterstock.

Author: Merel

Ik ben Merel. Samen met Ro zorg ik voor onze drie meisjes (11, 3 en 2 jaar): kleine eigengereide dametjes, die ons veel leren. Ik blog bijna dagelijks over ons leven, het ouderschap en de liefde. En omdat we hier in optima forma van een temperamentvol gezin genieten, ligt de inspiratie regelmatig letterlijk voor mijn voeten – al dan niet dramatisch schreeuwend omdat we de eierkoek verkeerd sneden. Dat maakt het bij ons thuis in elk geval nooit saai. Al zal onze bijna-puberende oudste daar wel een andere mening over hebben…

19 Replies to “Halloween | De 7 leukste (en simpelste!) knutseltips

  1. Toen mijn jongens klein waren deden we wel mee aan van die optochten hier in de wijk, verkleed met lampionnetjes, maar geen decoratie in huis. Heb zelf eigenlijk niets met Halloween en hoewel ik die pompoenen altijd erg leuk eruit vind zien, heb ik nooit er zelf een uitgehold. Het leek mij nogal een monnikenwerk 😉 haha

    1. Nog niets, beetje grieperig en nog hangeriger dan de kinderen haha.
      Fijn zeg, vind uitgeholde pompoenen heel mooi maar het werk dat eraan vooraf gaat niet echt leuk. Bovendien stinken ze! 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge