kinderyogakaarten Helen Purperhart

Gezondheid | Kinderyogakaarten van Helen Purperhart

KINDERYOGAKAARTEN – Wil je op een laagdrempelige manier je kinderen in aanraking laten komen met yoga? Dan zijn de kinderyogakaarten van Helen Purperhart precies wat je zoekt. In deze review vertel ik hoe ze werken en wat onze dochters ervan vonden. 

Kinderyogakaarten van Helen Purperhart

Vorige week vrijdag schreef ik al ik dat tijdens het Strala Yoga Kids Event de gelukkige winnares werd van een set Kinderyogakaarten van Helen Purperhart. Zij leidt sinds 1998 kinderyogadocenten, kindercoaches en yogateachers op en wil mensen inspireren. Ieder kind is uniek, zo schrijft ze op haar website, en in de opleidingen die Helen geeft, staat dit basisprincipe voorop. Alles draait om erkenning van het karakter en het zien van groeimogelijkheden. Ze ontwierp verschillende soorten yogakaarten die je thuis kunt gebruiken in je zoektocht naar wie je bent en waar je staat.

kinderyogakaarten

Hoe werkt het?

In het doosje zitten verschillende soorten kaarten met allerlei dieren op de voorkant. Eerst geven de kaarten een korte uitleg over het dier en zijn belangrijkste eigenschap; vervolgens staat er een vraag. Voorbeeld is hierboven de pauw: ‘Ik ben een pauw en ik ben trots. Wanneer ben jij trots?‘ Je kunt hiermee natuurlijk alle kanten op. Misschien vind je (kind) het prettig de kaarten te volgen, maar het is ook leuk om eens te vragen welke eigenschappen dit dier nog meer heeft. Zet bijpassende muziek op en laat je kind bewegen door de ruimte als dit dier. Nog leuker: doe zelf mee! Of maak de pose, die uitgelegd staat op de achterkant. De kaarten prikkelen je fantasie en biedt de mogelijkheid om de band tussen jou en je kind nog meer diepgang te geven.

Hoe vinden onze kinderen het?

De dag nadat ik de kinderyogakaarten mee naar huis bracht, vond de oudste ze natuurlijk ook ontzettend interessant. We zijn gaan zitten en ik zette rustige muziek op. Bij elke kaart las ik de voorkant voor, stelde de vraag en legde vervolgens uit welke houding hierbij hoort. Hiermee leer ik haar niet alleen op een nieuwe manier kennen, ook is ze even volledig geconcentreerd op wat ze doet. June: ‘Ik vind ze echt heel leuk. Sommige kaarten zijn makkelijk, anderen zijn superlastig. Daarom kan je het gebruiken voor jongere en oudere kinderen. Zelf vond ik de vragen ook heel fijn, omdat je daardoor beter kan nadenken over wie je eigenlijk bent.’

Hoe kun jij ook deze kinderyogakaarten bestellen?

Je kunt natuurlijk naar de webshop van Jip en Jan, het bedrijf van Helen Purperhart. Maar ik zou het uiteraard ook heel lief vinden als je via onderstaande link je kaarten wilt aanschaffen. De opbrengsten uit deze affiliate links investeer ik in mijn website en leuke acties voor jullie.

Ben je bekend met kinderyoga?

De foto bij dit blog is afkomstig van Shutterstock.

Author: Merel

Ik ben Merel. Samen met Ro zorg ik voor onze drie meisjes (11, 3 en 2 jaar): kleine eigengereide dametjes, die ons veel leren. Ik blog bijna dagelijks over ons leven, het ouderschap en de liefde. En omdat we hier in optima forma van een temperamentvol gezin genieten, ligt de inspiratie regelmatig letterlijk voor mijn voeten – al dan niet dramatisch schreeuwend omdat we de eierkoek verkeerd sneden. Dat maakt het bij ons thuis in elk geval nooit saai. Al zal onze bijna-puberende oudste daar wel een andere mening over hebben…

One Reply to “Gezondheid | Kinderyogakaarten van Helen Purperhart”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge