kilo's

Eeuwige strijd met de kilo’s: waarom smaakt broccoli niet naar chocola?

We gaan vooruit

Het is alweer een tijdje geleden dat ik jullie een update gaf over mijn postnatale strijd tegen de kilo’s. Maar als ik kom, dan wel met goed nieuws! In totaal ben ik inmiddels al 17 (!) kilo kwijt, gemeten vanaf de laatste seconde voor mijn bevalling. Iets om trots op te zijn dus, al zeg ik het zelf. In eerste instantie ging het verschrikkelijk moeizaam en lukte het alleen door achterover te hellen op de weegschaap, maar plots verdwijnen de kilo’s als sneeuw voor de zon. Het geheim? Waarschijnlijk de combinatie borstvoeding, dagelijks wandelen, sportschoolbezoekjes én verminderde eetlust.

Althans…

Verminderde eetlust geldt vooral voor overdag. Ik eet niet te veel en heb niet altijd trek of tijd om te eten met die twee kleintjes om me heen. Pas wanneer de avond invalt, begint de tijd om aan mezelf te denken. En daar komt die lekkere trek dan vaak weer om de hoek kijken. In principe nog geen ramp, maar wel als je toevallig (hm, ok, ik doe de boodschappen, dus weinig toeval aan) steeds iets lekkers in huis hebt: chips, chocolate chip cookies en Tony. Ik merk gewoon dat mijn discipline steeds weer iets lager wordt.

Kilo’s kwijt, betekent kilo’s erbij eten?

Waarom werkt dat zo bij mij? Wanneer ik gewicht verlies, gaat het een tijdje goed. Maar dan ineens zie ik daarin een legitiem excuus om weer te gaan snaaien en voor ik het weet zit ik weer op mijn vorige gewicht. Als ik me dan weer herpakt heb, kan ik weer opnieuw beginnen. Professioneel jojo-en dus. Die eeuwige ‘maar morgen begin ik echt’ begint gewoon vermoeiend te worden, omdat ik morgen weer de mist inga. Het lukt me niet om een rol koekjes te verdelen over een hele week, laat staan meerdere. Ik moet er gewoon niet aan beginnen en toch doe ik het. Herkenbaar?

Morgen begin ik echt

Ik weet gewoon niet goed wat ik moet doen om mezelf aan te leren soms te snoepen en niet van het ene extreme (helemaal niks) naar het andere (constant). Maar goed, tot ik het antwoord heb op die vraag, lijkt het me verstandig om opnieuw te beginnen aan even ‘helemaal niks’. Gewoon zodat ik in elk geval de basis goed krijg en weer wat kilo’s kan gaan verliezen. Dus morgen begin ik echt!

Vind jij het afvallen ook zo lastig?

De foto van de blije vrouw op de weegschaal is afkomstig van Shutterstock

Author: Merel

Ik ben Merel. Samen met Ro zorg ik voor onze drie meisjes (11, 3 en 2 jaar): kleine eigengereide dametjes, die ons veel leren. Ik blog bijna dagelijks over ons leven, het ouderschap en de liefde. En omdat we hier in optima forma van een temperamentvol gezin genieten, ligt de inspiratie regelmatig letterlijk voor mijn voeten – al dan niet dramatisch schreeuwend omdat we de eierkoek verkeerd sneden. Dat maakt het bij ons thuis in elk geval nooit saai. Al zal onze bijna-puberende oudste daar wel een andere mening over hebben…

5 Replies to “Eeuwige strijd met de kilo’s: waarom smaakt broccoli niet naar chocola?

  1. Dankjewel!
    Doe mijn best, hoewel ik de stroopwafels van de markt even niet kon weerstaan haha. Ik loop wel een blokje extra om.. Komt goed!

  2. Het zijn niet alleen vrouwen die hier na de zwangerschap last van hebben hoor ;-). Nee, maar ik snap precies wat je bedoeld. Overdag heb ik nergens moeite mee en houd ik het prima uit met water drinken en wat fruit eten. Als ontbijt en lunch drink ik nu eiwitshakes, maar als de avond aanbreekt lijkt er iets te veranderen. De hunkering naar zoet en/of hartig dringt zich aan. Gelukkig is er de laatste tijd weinig in huis wat slecht voor je is en ben ik sinds afgelopen week weer fanatiek naar de sportschool aan het gaan. Hopelijk is dat voor mij ook het startschot en vliegen de kg’s er snel af :-).

    1. Haha! Misschien is het iets dat meer ouders hebben.. Bovendien is eten in de avond het enige moment dat het ongestoord kan, dat scheelt ook wel denk ik. Lastig he? Maar sportschool is altijd goed en bovendien geeft het energie. Zolang er niks in huis is, kun je inderdaad niets eten. Ik heb vanavond de laatste M&M’s gedeeld, dus hier is het ook weer menens. We gaan ervoor! Succes 🙂

      1. Jij ook succes maar dat gaat vast goed komen, het is hier in ieder geval al spierpijn tijd… 🙊 morgen gaan we er weer tegenaan!! 💪🏻

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge