jeugdsentiment tag

Jeugdsentiment tag | Not the mama! en Heartbreak High

Jeugdsentiment Tag

Volgens mijn omgeving ben ik hopeloos blijven hangen in de jaren ’90 en ’00. Je begrijpt dat ik mijn hart direct ophaalde toen ik de ‘Jeugdsentiment Tag’ las bij Leonie, oorspronkelijk bedacht door teamconfetti.nl. Vandaag vertel ik je alles over mijn favorieten uit die periode. Van de geweldige televisieseries tot mijn all time favorite muziek!

Lees ook Generatiekloof? 11 redenen waarom ik als dertiger aan de ‘andere’ kant sta

Jeugdsentiment Tag Q & A

Favoriete kinderfilm

Ik was dol op Platvoet en zijn vriendjes, verder alles van Disney. Dat laatste trouwens nog steeds. Hoewel de oudste nauwelijks plezier haalt uit Merlijn de Tovenaar, ik zeker wel.

Favoriete televisieserie

Heartbreak High, met stip op 1! Vooral ‘bad boy’ Drazic en de gladde Marco Vialli maakten de serie het absoluut waard om naar te kijken (zoek die laatste maar niet op via Google – t is maar een tip). De verhaallijnen vond ik fantastisch en volgens mij heb ik geen aflevering gemist.

Iets heel anders, maar niet minder leuk: the Dinosaurs (je zou bijna denken dat ik iets met dino’s had, maar dit is puur toeval). Hilarische filmpjes over een dinosaurusfamilie met een nogal dominante baby, die dol was op suiker. Wat baalde ik toen de laatste aflevering werd uitgezonden!

In onze jongere jaren, zaten mijn zusje en ik al vroeg beneden voor Kindernet. Bassie en Adriaan, Tom Sawyer, Starstreet, Ovide, The racoons, Snorkels, Dommel, Robinson Sucro… Geweldig! En Telekids of Villa Achterwerk met Loenatik.

Favoriete boek

Ik kreeg ooit een boekenserie over paarden: Peggy’s Paardenpension. Als ik nu terugdenk, was het misschien wel geschreven voor oudere kinderen, maar ik werd meegesleept in het romantische verhaal. Vond het zo mooi dat de hoofdpersoon terugkeert naar Engeland voor de liefde van zijn leven, net als zijn zusje in het boek daarna. Zo’n liefdesverhaal zou ik ook willen meemaken als ik later groot was.

Verder was ik dol op Floortje Bellefleur, de Droomvriendinnen, Cindy ziet ballet wel zitten… Alle meisjesseries uit die tijd stonden in mijn kast, kon er geen genoeg van krijgen.

Favoriete nummer van de Spice Girls (of een andere boy/girlband)

Everybody van de Backstreet Boys. Hier heb ik zulke leuke herinneringen aan. We zaten in de tweede klas en op het kerstbal kon je iets laten zien in een talentenjacht (kun je nagaan hoe trendsettend we waren in 1998). We verzonnen een dans en die voerden we op met zijn negenen of tienen zelfs. En wat denk je? We wonnen vijfentwintig gulden, verdeeld over onze groep net voldoende om een blikje frisdrank en koek te halen. Maar wat hadden we een lol! En volgens mij zag het er best goed uit, jammer dat de film later zoek is geraakt.

Verder was ik gek op 5ive (Slam dunk da funk)! En, wat niet veel mensen weten volgens mij, ik ben nog steeds diehard fan van East 17.

Favoriete fashionitem

Ik voelde een soort verliefdheid op het moment dat ik mijn Dr. Martens voor het eerst zag. We liepen door de Bijenkorf en daar stonden ze: zeeblauw met paarse en zilvergrijze vegen. Ik sliep er nog net niet in, maar verder droeg ik ze vrijwel overal! Of het nu onder mijn geruite Cars tuinbroek was of mijn baggy skatebroek… Wat trouwens nog steeds in mijn kast ligt uit die tijd en ik eigenlijk nog leuk vind, is mijn zwarte T-shirt met Bert en Ernie, gekleed als Blues Brothers.

Favoriete snoep/snack

Naast een kaasbroodje bij Hema (wat ik nog steeds graag eet), vond ik zuur snoep erg lekker. Van die citroenballen met een soort poeder van binnen waar ik destijds dol op was en zure matjes (hoe misselijkmakend wil je het hebben). Moet er nu niet meer aan denken! Wat ik wel nog steeds lekker vind, zijn die vruchtenhartjes met een tekst erop.

Favoriete TV reclame

De enige die nu direct te binnen schiet is van Melkunie: ‘Ik heb nog zo gezegd…’ Niet perse de leukste, maar weet nog wel dat die uitspraak te pas en te onpas werd gebruikt. Toch knap als reclamemakers. En dat geldt ook voor de Goeiemoggel-reclame, al is die volgens mij een stuk recenter?

Favoriete nummer

Heb je even? Mijn complete playlist is afkomstig uit deze tijd. Maar als ik écht moet kiezen dan toch iets van TLC, Pink, Lauryn Hill of Angie Stone geloof ik. Fantastische zangeressen en powervrouwen, die wisten dat je ook muziek kan maken zonder jezelf uit te kleden. Christina Aguilera vind ik trouwens ook supergoed, nog steeds, alleen geldt die laatste zin niet helemaal voor haar haha.

Dit nummer werd pas later mijn favoriet. Zo goed! Ik ga onze meisjes gewoon heel vaak naar de tekst laten luisteren 😉

Vul jij de Jeugdsentiment Tag ook in? Zou het leuk vinden als je een linkje achterlaat.
En wat was jouw favoriet uit deze tijd?

Author: Merel

Ik ben Merel. Samen met Ro zorg ik voor onze drie meisjes (11, 3 en 2 jaar): kleine eigengereide dametjes, die ons veel leren. Ik blog bijna dagelijks over ons leven, het ouderschap en de liefde. En omdat we hier in optima forma van een temperamentvol gezin genieten, ligt de inspiratie regelmatig letterlijk voor mijn voeten – al dan niet dramatisch schreeuwend omdat we de eierkoek verkeerd sneden. Dat maakt het bij ons thuis in elk geval nooit saai. Al zal onze bijna-puberende oudste daar wel een andere mening over hebben…

8 Replies to “Jeugdsentiment tag | Not the mama! en Heartbreak High

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge