inspiratie kerstdiner op de basisschool

Inspiratie kerstdiner op de basisschool: poffertjes op een spiesje

Ik zocht via Google naar: inspiratie kerstdiner op de basisschool. Helaas kwam er niet veel uit. Toch leverde mijn dertig minuten durende zoektocht iets op en ik deel met jullie mijn traktatie die niet alleen simpel is, maar ook lekker: poffertjes op een spiesje. Eten jullie mee?

Kerstdiner op de basisschool

Heerlijk, die tijd voor kerst. We lopen de school in, waar de duisternis verlicht wordt door honderden lampjes. De kerstballen glitteren en twinkelen je tegemoet, er liggen pakjes onder de boom en rode kleden op het podium. Ik kan daar echt zo blij van worden; hoe chagrijnig ik ook opstond. We manoeuvreren de grote kinderwagen door de massa heen richting het klaslokaal en daar gebeurt het. Op de deur hangt een mooie lijst, waarop de meester met verschillende stiften heeft aangegeven wie wat maakt voor het kerstdiner.

Lees ook: Kerstdiner op school: meer dan alleen een hapje

Wat maken wij dit jaar?

Verwachtingsvol kijkt June me aan. ‘Wat maken wij, mama?’ Ik vraag hoopvol aan de meester of siroop ook een optie is, net als op de vorige school, maar helaas. Mijn vrijwel ongebruikte, maar o zo leuke limonadetap moet helaas weer terug naar zolder tot volgende zomer. Jammer, zou zoveel makkelijker zijn, want de leukste opties (en mijn backups) zijn al vergeven: minipizza’s, bladerdeeghapjes, stokbrood kruidenboter… En eerlijk gezegd voel ik er weinig voor om net als vorig jaar met satéprikkers, komkommer, tomaatjes en kaas aan de slag te moeten. ‘Sorry schat, mijn hersenen willen nog niet zo in de ochtend,’ mompel ik. Beetje kinderachtig misschien, maar wil niet de moeder zijn die aan het eind van de avond afdruipt met een schaal die net zo vol zit als toen je hem bracht.

Makkelijke opties?

Thuisgekomen kijk ik op internet en zie van alles dat simpel, maar spectaculair oogt:

  1. pizza in de vorm van kerstbomen en sterren
  2. bladerdeeghapjes die op sneeuwmannen lijken
  3. een soort ingenieuze boom van komkommer en tomaatje

Dat laatste lijkt me een onmogelijkheid om te maken trouwens, maar ziet er wel waanzinnig goed uit. Verder biedt mijn zoekopdracht ‘kerstdiner school tips’ weinig soelaas. Balend peins ik verder. Waarschijnlijk heeft de zwangerschapsdementie alle voorgaande kerstdiners uit mijn hoofd gevaagd, want verder dan de satéprikkers met komkommer, tomaat en kaas kom ik niet.

Poffertjes op een spiesje

June heeft zelf de wens om gehaktballetjes te maken. Ro is hier thuis van het vlees, dus dat was een goed idee. Alleen komt dat dit jaar niet echt uit. Ik ben dus dolblij wanneer ik iets tegenkom met poffertjes. Dit kan iedereen in elkaar flansen en kost nauwelijks tijd.

DIY Poffertjes op een spiesje voor het kerstdiner

Nodig

  • Cocktailprikkers
  • Poffertjes (kant-en-klaar, bijvoorbeeld een zak van Jan)
  • Poedersuiker
  • Marshmallow kerstboompjes

Hoe maak je het?

Echt, te simpel voor woorden. Op de cocktailprikkers doe ik vier poffertjes en sluit bovenaan af met een marshmallow kerstboom. Lading poedersuiker eroverheen en klaar is Kees!

poffertjes

Wat maken jullie dit jaar?
En waar haal jij je inspiratie kerstdiner op de basisschool vandaan?

De foto van het familiekerstdiner is afkomstig van Shutterstock

Author: Merel

Ik ben Merel. Samen met Ro zorg ik voor onze drie meisjes (11, 3 en 2 jaar): kleine eigengereide dametjes, die ons veel leren. Ik blog bijna dagelijks over ons leven, het ouderschap en de liefde. En omdat we hier in optima forma van een temperamentvol gezin genieten, ligt de inspiratie regelmatig letterlijk voor mijn voeten – al dan niet dramatisch schreeuwend omdat we de eierkoek verkeerd sneden. Dat maakt het bij ons thuis in elk geval nooit saai. Al zal onze bijna-puberende oudste daar wel een andere mening over hebben…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge