inspiratie kerstdiner op de basisschool

Kerstdiner op de basisschool | De lekkerste Pinterest Perfect hapjes!

KERSTDINER OP DE BASISSCHOOL – Met een volle lijst op de deur van groep 6 waren alle leuke en makkelijke opties vergeven. Ik zocht uitgebreid via Google naar ‘inspiratie kerstdiner op de basisschool’. Helaas kwam ik weinig vernieuwends tegen. Dus voor alle laatkomers en ouders die eens iets anders willen maken dan normaal hierbij een uitgebreide lijst! Wil je toch liever gaan voor gemak tijdens het kokkerellen, klik dan vooral even op de link. 

Kerstdiner op de basisschool

We genieten van de tijd voor kerst. School is extra sfeervol met alle versieringen en de lichtjes die branden. Er is alleen één nadeel: dit is ook de tijd van het kerstdiner op de basisschool. En waar een ander zijn hand niet omdraait voor een voedselkunstwerkje, fabriceer ik met moeite een fantasieloos spiesje met komkommer, tomaat en kaas. Maar een mens mag dromen! Ik vond op Pinterest allerlei mooie gerechten die vaak niet eens zo moeilijk zijn. De presentatie is alleen een stuk beter dan wat ik zelf had kunnen verzinnen. Kijk je mee naar mijn top 10?

Kerstdiner op de basisschool: Pinterest top 10!

1. Nutella Stuffed Pancakes

Wie me kent zal niet verbaast zijn dat er iets zoets bovenaan staat, maar laten we eerlijk zijn: chocopasta van Nutella is toch één van de lekkerste dingen die bestaan? Hoe je het maakt?

  1. Smeer Nutella uit in rondjes van 6-7 centimeter op bakpapier en leg dit in de vriezer tot het stevig is
  2. Bak een pannenkoekje in de koekenpan op laag vuur
  3. Leg direct de Nutella daar bovenop
  4. Bedek voorzichtig met een tweede laag pannenkoekbeslag
  5. Als de onderkant bruin is keren

Tip: gebruik een cirkelvormige uitsteker met een diameter van zo’n 10-12 centimeter om te zorgen dat je geen enorme platte pannenkoek krijgt. 

2. Worstenbroodje deluxe

Net even anders dan anders: rol een worstje in bladerdeeg en steek met een klein uitstekertje drie stervormpjes onder elkaar uit in het midden. Zijn eigenlijk simpele handelingen, maar ziet er een stuk mooier uit. Daarna bestrijken met eigeel en afbakken in de oven.

3. Bladerdeeg cadeaupakketjes

Gevonden op het Pinterestaccount van Laura’s Bakery (sowieso een aanrader om te volgen): bladerdeeghapjes in de vorm van een cadeautje. Vul ze met wat je lekker vindt (kaas, ham of misschien een combinatie).

4. Plukbrood met mozarella en pesto

Snijd een stokbrood niet helemaal door en beleg elk plakje met pesto. Daarna stop je schijfjes mozzarella ertussen en zet hem in de oven. Als je het helemaal duidelijk wil hebben uitgelegd, klik dan op de Pinterest-link en daarna door naar de website van Uit Paulines Keuken.

5. Komkommer kerstboom

Waarom plakjes snijden en inspiratieloos op een bord kwakken als je er ook een prachtige boom van kan maken? Als je het nog spectaculairder wil maken, kan je decoratief allerlei fruitsoorten bij elkaar prikken en afsluiten met een topper van meloen of mango. Ziet er prachtig uit en is nog eens hartstikke gezond ook!

6. Gesmolten sneeuwpop koekjes

Je maakt platte ronde zandkoekjes (heerlijk om een paar te laten mislukken trouwens; die zal je helaas moeten opsnoepen want: niet Pinterest Perfect!). De koekjes bedek je met een laagje glazuur waar je met kleurstof armpjes op tekent, ogen en een sjaal. Je zet er een marshmallow bovenop als hoofdje. Met strikjes kan je mannetjes en vrouwtjes maken. Niet alleen lekker, maar ziet er ook nog eens heel feestelijk uit.

7. Italiaans spiesje

Deze ziet er fantastisch uit, maar staat iets verder naar beneden. Ik kan me namelijk zo voorstellen dat niet ieder kind graag hiervan eet. Maar pak een bolletje mini mozzarella, doe een plakje parmaham, basilicum en half tomaatje erop. Spiesje erdoor en klaar ben je!

8. Christmas Tree Brownies

Nodig? Brownies, groene kleurstof en gekleurde snoepjes. Eigenlijk is dit het schoolvoorbeeld van simpel maar doeltreffend. Je snijdt driehoeken uit je brownie en versiert ze met de groen glazuur (poedersuiker met water en groene kleurstof), waar je snoepjes overheen strooit. Je kan als steeltje een kleine zuurstok toevoegen.

9. Kerstmannetjes van fruit

Ik zie weleens traktaties voorbij komen en dan kan ik alleen maar denken: ‘je moet er maar op komen…’ Dat gold voor deze grappige kerstmannetjes. Door een watermeloen uit te snijden in stervorm, daar een plakje banaan op te prikken met aardbei en een mini marshmallow ontstaat een kleine Kerstman. Kan volgens mij ook weinig aan misgaan!

10. Krans van knakworstjes in blader- of croissantdeeg

Soms draait het allemaal om de presentatie. Als ik bladerdeeghapjes maak, dan gooi ik ze allemaal in een schaal. Smaakt prima, maar ziet er niet bepaald feestelijk uit. Maar leg je ze in de vorm van een krans dan wordt het ineens een heel ander verhaal. Afmaken met een strik en je simpele hapje ziet er spectaculair uit.

Wat ik uiteindelijk maakte?

Toevallig lukte de foto beter dan dat de werkelijkheid eruit zag. Maar misschien is dat wel vaker zo met Pinterest? In elk geval één tip: poedersuiker ‘smelt’ dus neem een bus mee naar school zodat het sneeuw-effect niet verloren gaat.

poffertjes

Wat maken jullie dit jaar?
En waar haal jij je inspiratie kerstdiner op de basisschool vandaan?

De foto van het familiekerstdiner is afkomstig van Shutterstock

Author: Merel

Ik ben Merel. Samen met Ro zorg ik voor onze drie meisjes (11, 3 en 2 jaar): kleine eigengereide dametjes, die ons veel leren. Ik blog bijna dagelijks over ons leven, het ouderschap en de liefde. En omdat we hier in optima forma van een temperamentvol gezin genieten, ligt de inspiratie regelmatig letterlijk voor mijn voeten – al dan niet dramatisch schreeuwend omdat we de eierkoek verkeerd sneden. Dat maakt het bij ons thuis in elk geval nooit saai. Al zal onze bijna-puberende oudste daar wel een andere mening over hebben…

2 Replies to “Kerstdiner op de basisschool | De lekkerste Pinterest Perfect hapjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge