het is bijna pasen

Het is bijna Pasen Tag – over paasontbijtjes en waar het ook alweer om draait

Het is bijna Pasen

Oké, het duurt nog wel een maandje, maar voor mij betekent dat feest! Het is bijna Pasen en dat geeft ons vooral weer een nieuw excuus om lekker aan de chocola te gaan. En om vast in de sfeer te komen (neem er zelf vooral ook een lekker eitje bij), heb ik de Het is bijna Pasen Tag in het leven geroepen. Neem je hem over? Dan zou ik het heel lief vinden als je een linkje plaatst, dan kom ik snel bij je kijken!

1. Hoe breng je de paasdagen door (bij familie, thuis, in de kerk)?

We beginnen de zondag met een paasontbijtje (croissants, verse jus, gekookt eitje) en in de middag verstoppen we wat eitjes voor de kinderen. Verder doen we er eigenlijk niet echt aan. Soms spreken we af met/bij mijn ouders met mijn zusje, zwager en inmiddels ook neefje, maar het is niet direct een feest dat intensief gevierd wordt bij ons.

2. Geloven je kinderen in de paashaas?

Nee, dat verhaal hebben we nooit verteld. Wij verstoppen de eitjes en zij mogen zoeken. En vermoed dat Rose dit jaar zelf ook eitjes verstopt voor ons.

3. Chocolade of beschilderde paaseieren?

Eigenlijk neem ik me jaarlijks voor om paaseieren te gaan beschilderen met de kinderen. Lijkt me zo leuk! Maar het komt er nooit van. Ben gewoon niet zo’n handige uitblazer ook, vrees dat ik een dozijn eieren nodig heb voor er daadwerkelijk eentje lukt. En chocola is toch echt lekkerder.

4. Eten jullie met Pasen een paasontbijt?

Ja, zie 1. Vind ik erbij horen, doet me denken aan vroeger.

Pasen
Deze foto is afkomstig van Shutterstock
5. Versier je het huis rondom Pasen (met geknutselde kuikentjes of paastakken bijvoorbeeld)

We gaan zelf niet knutselen, maar de spulletjes die ze van school meekrijgen, hangen we gewoon op natuurlijk. Zo komt het huis toch in de paassfeer. Paastakken vind ik heel leuk en ik moet ook ergens nog van die houten eitjes hebben, maar even geen idee meer waar. Dus denk niet dat die komende Pasen in huis staan.

6. Weet jij wat er met Pasen gebeurde volgens de Bijbel (niet stiekem eerst spieken!)?

Vorig jaar schreef ik hier nog een blog over, vooral omdat ik maar niet kon onthouden hoe het ook alweer zat met Pasen en Pinksteren, Witte Donderdag, Aswoensdag, Goede Vrijdag en wat carnaval daarmee te maken had. Je zou dus zeggen dat ik inmiddels expert ben. Helaas… Volgens mij ging Jezus dood met Pasen of werd hij begraven? Want 30 dagen later -als ik me niet vergis- ging hij naar de hemel. *Leest blog van vorig jaar*  Jammer! Ik geloof dat ik die blog toch nog maar eens moet doornemen.

7. Wat is volgens jou onmisbaar op of rondom Pasen?

Chocola! Maar goed, dat is niet per se gerelateerd aan dit feest. Dus beter gezegd, bij Pasen hoort voor mij echt dat ontbijtje met elkaar en dan met de eieren tegen elkaar tikken in de hoop dat jij de koning bent.

8. Wat is je beste paasherinnering?

Zelf bedacht, maar wat een vraag! Ik denk dat ik de beste herinneringen heb aan vroeger, dat we met het hele gezin ons paasontbijt aten en na afloop eieren mochten zoeken. En ik meen ook te herinneren dat ik ooit met mijn blote voeten in het gras liep en vervolgens in een chocolade-ei ging staan. Of het waar is? Niet per se leuk voor mij natuurlijk, maar geeft me wel een fijn nostalgisch gevoel.

9.Heb je een favoriet (kinder)boek met Pasen?

Ja onze ouders lazen vroeger altijd voor uit een boekje van Jacques Vriens: Drie ei is een paasei. Ik vind zijn boekjes over de feestdagen trouwens allemaal een aanrader, maar met Pasen springt dit exemplaar er dus weer uit.

Ik wil graag Bianca van Fulltime Mama taggen voor de Het is bijna Pasen tag, Linda van Mamaliefde, Saskia van Saskia’s Wereld en Marijke van Mama’s met thee

De foto bij dit blog is afkomstig van Shutterstock
Deze blog bevat een affiliate link. De opbrengsten uit het partnerprogramma van Bol.com investeer ik graag in mijn website en leuke winacties. Meer informatie hierover vind je in mijn Disclaimer

Author: Merel

Ik ben Merel. Samen met Ro zorg ik voor onze drie meisjes (11, 3 en 2 jaar): kleine eigengereide dametjes, die ons veel leren. Ik blog bijna dagelijks over ons leven, het ouderschap en de liefde. En omdat we hier in optima forma van een temperamentvol gezin genieten, ligt de inspiratie regelmatig letterlijk voor mijn voeten – al dan niet dramatisch schreeuwend omdat we de eierkoek verkeerd sneden. Dat maakt het bij ons thuis in elk geval nooit saai. Al zal onze bijna-puberende oudste daar wel een andere mening over hebben…

11 Replies to “Het is bijna Pasen Tag – over paasontbijtjes en waar het ook alweer om draait

 1. Wat een leuke tag! Mss neem ik hem wel van je over.
  En zo uit mijn hoofd werd Jezus op Goede Vrijdag gekruisigd en was op 2de Paasdag de wederopstanding. Hemelvaart ging hij naar de hemel en met Pinksteren vieren de Christenen de uitstorting van de Heilige Geest.
  marieke onlangs geplaatst…BleghMy Profile

 2. Ik ben dol op Paastijd! Nu met kinderen is het alleen maar leuker. Ze geloven niet meer in de paashaas, maar ik ga vast en zeker eitjes verstoppen.
  Herkenbaar over het Bijbelse verhaal. Ik ben met de bijbel opgegroeid, maar ik kan het ook maar niet onthouden. De symboliek ervan daar hou ik het meest van. Hoe er in onszelf iets afsterft en tegelijk iets nieuws opbloeit. Elk jaar weer.

  1. Ja is zeker zo, als je kinderen hebt wordt het idd nog leuker.

   Dat zeg je mooi! Uiteindelijk is dat misschien het belangrijkste om te onthouden uit het hele Paasverhaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge