hamamdoek happy towels

Shoptip | Fairtrade hamamdoek van Happy Towels

Happy Towels laat prachtige, zachte hamamdoeken produceren in Turkije. Fairtrade én met oog voor het goede doel. Ik mocht een hamamdoek proberen én eentje weggeven aan een gelukkige lezer. Doe je mee met de winactie? 

Hamamdoek

In 2002 ging ik met een stel vriendinnen op vakantie naar Marmaris, de meesten twee weken en vriendin A. en ik samen één week. Het werden zeven dagen van extremen: van wakker blijven na het uitgaan tot de eerste liederen uit de moskee over de Turkse kustplaats voerden tot een levensgevaarlijke jeepsafari en onze onvergetelijke middag aan een formica tafeltje… En natuurlijk ontbrak een tripje naar de hamam ook niet aan onze vakantie. Vooraf hoorden we allerlei wilde verhalen, maar in de praktijk ontspande ik heerlijk. We kwamen als herboren terug. Ik heb zulke fijne herinneringen aan die avond, dat ik nog altijd een keer terug wil naar die hamam.

Happy Towels

Jammer voor mij: voorlopig staat er even geen buitenlandse reis op de planning. Maar toch heb ik geluk: als je het meisje niet naar de hamam kan brengen, dan breng je de hamam toch naar het meisje? 😉 Happy Towels maakt het mogelijk. Met hun hamamdoeken van biologisch katoen en bamboe ervaar je weer even dat fijne gevoel. Eigenlijk nog beter, want de toevoeging van bamboevezels zorgt voor een heerlijk zachte doek.

 

De Hamamdoek en mijn ervaring

Toen de doek binnenkwam met de post móest ik de stof even voelen. En wat is hij heerlijk zacht! Ook de lengte vind ik heel fijn. Je kan hem een paar keer om je heen slaan, zo groot is hij. Na het douchen voelde ik me weer even alsof ik in die hamam stond van vijftien jaar terug.

Wel voelde ik de kou door de stof komen. Dat is heerlijk in de zomer als je lichaam graag wil afkoelen, maar kan me voorstellen dat het ’s winters misschien iets te veel van het goede is 😉

Ik kijk in elk geval uit naar komende zomer en onze dagen op het strand, waarbij ik kan genieten van een doek die groot genoeg is voor mezelf en waarschijnlijk drie kinderen (aangezien die er sowieso wel bij komen liggen)

Baba beni okula gönder

In Turkije is het veel minder gebruikelijk dan hier dat meisjes hun middelbare school afmaken. Vaak stoppen ze op jonge leeftijd en gaan hun moeders helpen in de keuken of meehelpen op het platteland. Voor de armste meisjes is er ‘Papa laat me naar school gaan’. Jaarlijks geven zijn studiebeurzen aan jonge meisjes met grote potentie om hen de kans te geven op een onafhankelijk bestaan. Er zijn strenge voorwaarden aan verbonden. Maar als het slaagt, dan is dat ontroerend mooi!

Sorry voor de spam, maar het doel raakt me. En nu ik toch bezig ben, lees dan vooral hier ook: ‘Hoe goed is ons goede doel nu eigenlijk?’

Happy Towels

 1. Ik hou van bedrijven met een verhaal. En dat heeft Happy Towels! Van liefde naar een complete serie doeken om je mee af te drogen, in te wikkelen of om op te liggen. Hoe bijzonder is dat? De hamamdoeken zijn fairtrade gemaakt, lekker lang én van elke verkochte doek gaat dus zo’n twee euro naar het goede doel. Bovendien vind ik de website heel prettig. De veelgestelde vragen zijn geschreven met een menselijke knipoog in plaats van droog en zakelijk.

Winactie

Ik hoop dat je na het lezen van mijn blog net zo enthousiast bent over de hamamdoeken van Happy Towels als ik. Want ik mag er eentje weggeven aan een gelukkige lezer! Wil jij ook kans maken?

Voorwaarden winactie

 1. Vertel in de reacties onder dit bericht of op Facebook dat je wil meedoen en laat me weten welke kleur jouw favoriet is!
 2. Like mijn pagina en die van Happy Towels
 3. Optioneel: tag iemand onder het Facebook-bericht die deze zomer ook niet zonder hamamdoek kan! En delen is lief!
Veel succes!

Author: Merel

Ik ben Merel. Samen met Ro zorg ik voor onze drie meisjes (11, 3 en 2 jaar): kleine eigengereide dametjes, die ons veel leren. Ik blog bijna dagelijks over ons leven, het ouderschap en de liefde. En omdat we hier in optima forma van een temperamentvol gezin genieten, ligt de inspiratie regelmatig letterlijk voor mijn voeten – al dan niet dramatisch schreeuwend omdat we de eierkoek verkeerd sneden. Dat maakt het bij ons thuis in elk geval nooit saai. Al zal onze bijna-puberende oudste daar wel een andere mening over hebben…

26 Replies to “Shoptip | Fairtrade hamamdoek van Happy Towels

 1. Een Hamamdoek staat nog op mijn verlanglijstje. Ik zie ze regelmatig voorbij komen en elke keer denk ik, die wil ik ook. Er een winnen zou dan ook zeker te gek zijn! Aquablauw is mijn kleur.

 2. Wat een prachtige hamamdoeken, ideaal voor op vakantie of in de sauna!
  de kleur azuurblauw vind ik het allermooist.

 3. ik hoor veel goede verhalen over hammamdoeken, maar heb er nog nooit een gebruikt, toch maar eens doen, want ik ben enthousiast geraakt door je artikel!

 4. Elke jonge mama verdient een stukje comfort en een knuffel! De zachte kwaliteit van deze Hammam doek biedt de steun, die we soms allemaal even nodig hebben. Zo komen we net wat gezelliger de dag door. En niet alleen mama maar ook onze kindjes kunnen genieten van de zachtheid en geruststelling.

 5. Woowww! Wat een supermooie hammamdoek! Ik doe heel graag mee. Ik zou gaan voor een roze, staat mooi bij mijn bikini!

 6. Wat een ideale actie met de vakantie voor de boeg. Rebels roze is de favo kleur van mijn dochter en beschrijft haar meteen ook een beetje, haha. met zwemdiploma a op zak, een happy towel, en we kunnen heerlijk op pad samen deze vakantie!

 7. Ook Ik kijk terug op een heerlijke hammam jaren geleden in Turkije
  Het lijkt me een heerlijke handdoek voor op het strand of gewoon lekker in de tuin. Ik ga voor de Fuchsia roze . Lekker een vrouwen kleur tussen al die mannen hier in huis
  Xenia onlangs geplaatst…Thee- TagMy Profile

 8. Wauw! Wat een prachtige handdoek! Ik zie mezelf al helemaal liggen. Wij gaan ook niet op vakantie, maar deze handdoek zorgt voor het ultieme vakantiegevoel! Ik doe dus graag mee voor een fuchsia roze! 🌞🌸

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge