buren

Loedermoeder | Liever goede buren dan die ene verre vriend

We hebben fantastische buren, kan niet anders zeggen. Dat is weleens anders geweest. Misschien waarderen we ze om die reden wel extra. Vandaag een ode aan de goede buur, die wat ons betreft minstens zo prettig is als een verre vriend. Waarom?

 1. Ze begrijpen ons

  Zeker onze naaste buren. Als ouders, maar ook als grootouders van een kleinzoon in de leeftijd van Rose en May (zit er precies tussenin). Ze begrijpen onze drukte, het gegil dat ze zo nu en dan horen, de geluidsoverlast waarvan we toch denken dat hij er is… Dat is zo prettig!

 2. Ze helpen ons

  Al meerdere malen kwamen ze met handigheidjes op de proppen waar we op dat moment behoefte aan hadden. Zoals tijdens onze housewarming, toen ze hun partytent over de schutting aanreikten. Het moment dat we ons badje provisorisch probeerden te vullen met tuinslang en waterkoker; ze gaven ons die hun tuinslang: niet alleen professioneler, maar ook automatisch aangesloten op een warmwaterkraan. En ik herinner me nog zo goed dat we de trampoline in elkaar zetten. Onze buurvrouw hoorde het gestuntel aan en gaf ons hun zaklamp (van het high tech soort waarmee je gaat survivallen). Zo fijn! En dan zijn er nog de andere buren die al hielpen tijdens het verhuizen naar deze woning, waarvan je gewoon weet dat hun deur openstaat.

 3. Ze houden de buurt in de gaten

  Het is toch prettiger wonen als je weet dat vreemde figuren in je wijk gelijk opvallen. Dat je buurman de politie belt wanneer hij ziet dat iemand probeert in te breken als je op vakantie bent bijvoorbeeld. Of dat ze je pakketjes aannemen bij afwezigheid.

 4. Ze verrassen je

  Zoals die lieve overbuurvrouw met een zelfgemaakte knuffel. Of een lief kaartje, zomaar. Dat ene stel van verderop dat spontaan langskomt omdat de baby er is. Je gezellige overbuurvrouw(meisje) die je nog kent van vroeger en inmiddels een dochter blijkt te hebben in de leeftijd van Rose, waarmee het heel leuk is om bij te kletsen terwijl de meisjes spelen.

 5. Ze leven mee

  ‘Als je het niet redt, laat haar dan gewoon naar ons komen. Dan neem ik haar mee naar school,’ zei een hulpvaardige buurvrouw met een zoon in dezelfde leeftijd toen ik steeds minder mobiel werd door de zwangerschap. We spreken elkaar niet vaak, maar ik vind het fijn te weten dat je op anderen kan terugvallen. Ook de dagen dat ik niet op school verscheen, informeerde ze bij mijn moeder of alles goed ging. Andersom geldt precies hetzelfde.

Hoe zit het met jouw buren? Ook fijn of liever toch die verre vriend?


De foto bij dit blog is afkomstig van Shutterstock

Author: Merel

Ik ben Merel. Samen met Ro zorg ik voor onze drie meisjes (11, 3 en 2 jaar): kleine eigengereide dametjes, die ons veel leren. Ik blog bijna dagelijks over ons leven, het ouderschap en de liefde. En omdat we hier in optima forma van een temperamentvol gezin genieten, ligt de inspiratie regelmatig letterlijk voor mijn voeten – al dan niet dramatisch schreeuwend omdat we de eierkoek verkeerd sneden. Dat maakt het bij ons thuis in elk geval nooit saai. Al zal onze bijna-puberende oudste daar wel een andere mening over hebben…

4 Replies to “Loedermoeder | Liever goede buren dan die ene verre vriend

  1. Heel erg fijn! Het is weleens anders geweest (dat ik het liefst een blokje om liep of wachtte met vertrekken wanneer de bovenbuurman buiten was), dus ik waardeer ze extra 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge