goed overhemd

7 redenen waarom een goed overhemd je investering waard is

Een nieuw overhemd

Merel heeft als eerder gezegd een hekel heeft aan overhemden, omdat je ze vrijwel altijd moet strijken. Maar ik hou ervan. En ik strijk ze dan ook zelf. Persoonlijk vind ik het daarom echt een voordeel dat vrijwel alle exemplaren die je koopt bij Overhemden.com nauwelijks gestreken hoeven te worden. En vandaag geef ik je maar liefst zeven redenen waarom ik nou zo blij word van een goed overhemd.

7 redenen waarom je moet investeren in een goed overhemd

Ze staan altijd netjes

Met een overhemd hoef je niet snel bang te zijn dat je overdressed bent en je hebt de garantie nooit underdressed te zijn. Zeker niet wanneer je gaat voor een effen kleur. Daarmee zit je namelijk altijd goed. Bij een zakelijk gesprek kan je door de toevoeging van een colbert snel schakelen tussen informeel en formeel, tijdens een borrel zie je er gewoon goed gekleed uit en bij je schoonfamilie sla je ook niet snel de plank mis.

Kies een effen overhemd en je kan eindeloos combineren

Zoals dit mooie lichtblauwe overhemd van Profuomo. Casual, maar chic.

Met een overhemd doe je een goede investering

Ik heb het vaker gezegd (en anders Merel wel): ik ben vrij minimalistisch ingesteld. Liever één keer wat meer geld uitgeven aan een mooi kledingstuk, dan vier van middelmatige kwaliteit. Je doet er langer mee, ze staan mooier en kleden beter af.

Overhemden kleden af

Waar een shirt je (beginnende) bierbuikje juist accentueert, kleedt een overhemd eigenlijk altijd af. Zeker als je kiest voor een effen kleur.

Mensen nemen je serieuzer

Mijn grootste luxeprobleem is een chronisch gebrek aan rimpels. Als ik kijk naar mijn moeder zullen ze de komende jaren ook niet komen. Daardoor schatten mensen me vaak jonger in (lees: begin twintig) en nemen me daarom niet altijd serieus. Trek echter een goed overhemd aan en je stijgt in aanzien. Het is fascinerend om te zien hoe dat werkt (en prettig).

goed overhemd

Je kan ze in specifieke maten kopen

Normale T-shirts zijn er alleen in de standaardmaten: S, M, L, XL. Koop je echter een kwalitatief goed overhemd, dan is de keuze ineens reuze: boordmaten zijn aan te passen, mouwlengte, pasvorm etc.

Een overhemd zit een goed kapsel niet in de weg

Hoe frustrerend is het als je net je haar strak in de lak hebt zitten en je morst op je T-shirt. Of je bedenkt dat je toch liever iets anders aan had willen doen. Het ideale aan een overhemd is natuurlijk dat je het gewoon kan wisselen zonder dat je in de buurt van je kapsel komt.

Kortom, …

…goede overhemden zijn voor mij onmisbaar. Mijn nieuwste aanwinst van Profuomo is weer een fijne aanvulling op mijn kledingkast. Ik vind de gedetailleerde afwerking heel mooi, zoals in de kraag. Ook wanneer je de mouwen omslaat, komt een mooi patroon tevoorschijn. Zo kan je afwisselen in hoe je het overhemd draagt.

goed overhemd

Over Profuomo

Dit van origine Italiaanse merk heeft drie collecties binnen zijn overhemdenaanbod: Originale, Sky Blue en Profuomo 2.0. Bijzonder zijn de knopen. Deze zitten extra stevig vast met de zogenaamde Napolitaanse knoopsteek en met Ascolite (gebrand).

Originale

Binnen deze collectie vat de term no-nonsense goed samen waar Originale overhemden voor staan. Geproduceerd in  Vrijwel alle overhemden zijn verkrijgbaar voor € 69,95-79,95. Dat betekent uiteraard niet dat het overhemd ook aan kwaliteit inboet: ze worden gemaakt van fijne stoffen als Poplin en Royal Oxfords.

Sky Blue

Deze opvallende, moderne lijn biedt overhemden in een iets duurdere prijsklasse (€99,95-119,95). Ze geven je een zeker gevoel, dankzij het luxe materiaal en de rijke details op de overhemden.

Profuomo 2.0

Je zou deze collectie het best kunnen omschrijven als de perfecte combinatie tussen perfecte pasvorm en het ultieme comfort. Gemaakt van luxere stoffen, voorzien van lichte stretch en verkrijgbaar voor een fijne prijs (€59,90-69,95).

goed overhemd

Over mijn overhemd

Wil je graag ditzelfde overhemd kopen? Klik dan hier.

Belangrijkste kenmerken:

  • Pasvorm: slim fit (licht getailleerd)
  • Boordmaten 37-44
  • Materiaal: 100% katoen
  • Twill weving zorgt voor een duurzaam overhemd
  • Cutaway boord
  • Strijkvrij

Voor dit blog kreeg ik een lichtblauw Profuomo overhemd toegezonden van Overhemden.com. Voor meer informatie over samenwerkingen verwijs ik je naar de Disclaimer.

Author: Ro

Ik ben Ro (32), vriend van Merel en (stief)vader van June (10), Rose (2) en May (1). In het dagelijks leven werk ik als uitvoerder voor een grote energiemaatschappij, behalve vrijdag: die dag is voor de kinderen. Zo nu en dan schrijf ik een blog met mijn vaderlijke kijk op opvoeden.

9 Replies to “7 redenen waarom een goed overhemd je investering waard is

  1. Ik strijk….en ik laat t vaak zolang liggen dat ik wel moet strijken….maar dan is t dus direct een hele berg strijk…Sterker nog ik kijk nu uit naar een Himalaya aan strijk. Met dat betreft ben ik blij dat mijn mannetje geen blouses draag, onze 2 minimannen daarentegen wel weer…..

  2. Ik ben blij dat mijn vriend niet meer dagelijks een overhemd hoeft te dragen Strijken is niet mijn grootste hobby, maar gelukkig kan hij dat zelf heel goed 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge