Gender reveal party? Nog meer feest?

We keken Barbie. Voor het eerst in mijn leven hoorde ik van het fenomeen ‘Gender reveal party’. Ik keek Ro verbaasd aan. ‘Waarom zou je de bakker eerder informeren over het geslacht van je aanstaande kind, voor je het zelf weet?’ vroeg ik hardop af. ‘Maar echt, waarom?’ Ik vond het een vreemd idee en toen hij niet echt reageerde, voegde ik er -lekker hormonaal- aan toe: ‘Hoeveel feest wil een zwanger mens hebben? Na de babyshower nu ook massaal aan de gender reveal toestanden? Wat is het volgende? Ultrasound Parties? Je eigen bevruchtingsfeest?’ Hij haalde zijn schouders op. Ieder zijn ding. Ach ja, dat is ook zo, kon me alleen niet voorstellen dat het echt een hype kon worden.

Slechte voorspeller

Zoals je waarschijnlijk ook hebt gezien, is de Gender reveal party inmiddels niet meer weg te denken uit de gemiddelde zwangerschap. De ene na de andere neutrale uilentaart komt voorbij op Instagram, ik zie met regelmaat filmpjes op verschillende social media (nieuwsgierig als ik ben, bekijk ik ze altijd met grote belangstelling) en bovendien bedenken mensen steeds meer varianten op de taart. En wat gebeurt er tot mijn grote verbazing? Langzaam begin ik steeds enthousiaster te worden. Wij hielden zelf het geslacht verborgen voor anderen, maar wat is er mis met delen van zulk schitterend nieuws met je omgeving? Of met de hele wereld voor mijn part?

Kleine nuance

Inmiddels besef ik, ontzwangerd, ingelezen en wel, bovendien dat je de bakker natuurlijk helemaal niet als eerst hoeft in te lichten. Als je het wel vooraf wil weten, dan kun je de verloskundige natuurlijk gewoon vragen hoe het zit en dan zelf je opdracht plaatsen zonder geheim briefje. Dan is het voor de familieleden en (handvol) vrienden alsnog een verrassing. Legio opties, altijd iets dat bij je past en bovendien een lekker stuk taart, waar ik het liefst nooit nee tegen zeg. Dus tja, wie weet zit deze hypocriet ooit nog eens zelf te genieten van een flink stuk Gender Reveal Cake. Niets zo veranderlijk als de vrouw, zullen we maar zeggen…

Hoe denk jij over de Gender reveal party?


Toevallig verscheen gister een blog over dit onderwerp bij Tips voor Papa’s (wil je hem beter leren kennen, hou dan de volgende In het zonnetje in de gaten!). Hier kun je niet alleen lezen hoe hij en zijn vrouw het geslacht van hun tweede kindje bekend maakten, maar laat hij ook zien dat je meer kunt doen dan alleen taart eten. Dus wie inspiratie zoekt, raad ik aan snel naar de website te gaan en je te laten verrassen! 

Author: Merel

Ik ben Merel. Samen met Ro zorg ik voor onze drie meisjes (10, 2 en 1 jaar): kleine eigengereide dametjes, die ons veel leren. Ik blog bijna dagelijks over ons leven, het ouderschap en de liefde. En omdat we hier in optima forma van een temperamentvol gezin genieten, ligt de inspiratie regelmatig letterlijk voor mijn voeten – al dan niet dramatisch schreeuwend omdat we de eierkoek verkeerd sneden. Dat maakt het bij ons thuis in elk geval nooit saai. Al zal onze bijna-puberende oudste daar wel een andere mening over hebben…

6 Replies to “Waarom zou je een gender reveal party geven?

  1. Haha! Snap het wel hoor, is ook zulk leuk nieuws.
   Nee dat is niks, zeker niet als het alleen maar gaat om een stukje taart of wat confetti 🙂

  1. Apart fenomeen. Grappig dat je op die manier weer wat geleerd hebt! En het zal vast wel leuk zijn denk ik, maar zou er zelf in elk geval nooit op gekomen zijn 🙂

  1. Haha als je het zo stelt is het inderdaad een raar fenomeen.
   Heb ook geen idee hoe zoiets in zijn werk gaat… Misschien komen er ook cadeaus aan te pas of een soort high tea?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge