gender reveal party

Zwangerschap | Waarom zou je een gender reveal party willen?

GENDER REVEAL PARTY – Misschien kom ik uit een ei, maar ik ken het hele fenomeen nog niet zo lang. Het geslacht van je kindje bekend maken aan de wereld met een feestje? Ik verbaas me erover. 

Gender reveal party? Nog meer feest?

We keken Barbie. Voor het eerst in mijn leven hoorde ik van het fenomeen ‘Gender reveal party’. Ik keek Ro verbaasd aan. ‘Waarom zou je de bakker eerder informeren over het geslacht van je aanstaande kind, voor je het zelf weet?’ vroeg ik hardop af. ‘Maar echt, waarom?’ Ik vond het een vreemd idee en toen hij niet echt reageerde, voegde ik er – lekker hormonaal – aan toe: ‘Hoeveel feest wil een zwanger mens überhaupt hebben? Na de babyshower nu ook massaal aan de gender reveal toestanden? Wat is het volgende? Ultrasound Parties? Je eigen bevruchtingsfeest?’ Hij haalde zijn schouders op. Ieder zijn ding. Ach ja, dat is ook zo, kon me alleen niet voorstellen dat het echt een hype kon worden.

Slechte voorspeller

Zoals je waarschijnlijk ook hebt gezien, is de Gender reveal party inmiddels niet meer weg te denken uit de gemiddelde zwangerschap. De ene na de andere neutrale uilentaart komt voorbij op Instagram, ik zie met regelmaat filmpjes op verschillende social media (nieuwsgierig als ik ben, bekijk ik ze altijd met grote belangstelling) en bovendien bedenken mensen steeds meer varianten op de taart. En wat gebeurt er tot mijn grote verbazing? Langzaam begin ik steeds enthousiaster te worden. Wij hielden zelf het geslacht verborgen voor anderen, maar wat is er mis met delen van zulk schitterend nieuws met je omgeving? Of met de hele wereld voor mijn part? Ik besloot de voor- en nadelen eens op een rijtje te zetten:

Voordelen van een gender reveal party

 • Iedereen die je wil inlichten over het geslacht van je spruit is in één keer op de hoogte
 • Je hebt een legitiem excuus om taart te eten
 • Maar echt: taart!
 • Je kan er een leuk filmpje van maken, scoort goed op social media
 • Perfect moment om een goede weddenschap op af te sluiten

Nadelen van een gender reveal party

 • Het hele geheim is weg. Iedereen weet het en dat wil niet iedereen.
 • In sommige gevallen weet de bakker dus eerder dan jij wat het geslacht is van jullie baby.
 • Als je van nature vrij nuchter bent, kan een gender reveal party behoorlijk overdreven aanvoelen.

Kortom,…

Ik moet mezelf inmiddels dus nuanceren. Zeker als je een compilatie ziet, zoals dit filmpje (en dan vooral de vierde, geweldig!) Tja, dan ben ik zelfs om…

Hoe denk jij over de Gender reveal party?

 

Author: Merel

Ik ben Merel. Samen met Ro zorg ik voor onze drie meisjes (11, 3 en 2 jaar): kleine eigengereide dametjes, die ons veel leren. Ik blog bijna dagelijks over ons leven, het ouderschap en de liefde. En omdat we hier in optima forma van een temperamentvol gezin genieten, ligt de inspiratie regelmatig letterlijk voor mijn voeten – al dan niet dramatisch schreeuwend omdat we de eierkoek verkeerd sneden. Dat maakt het bij ons thuis in elk geval nooit saai. Al zal onze bijna-puberende oudste daar wel een andere mening over hebben…

6 Replies to “Zwangerschap | Waarom zou je een gender reveal party willen?

  1. Haha! Snap het wel hoor, is ook zulk leuk nieuws.
   Nee dat is niks, zeker niet als het alleen maar gaat om een stukje taart of wat confetti 🙂

  1. Apart fenomeen. Grappig dat je op die manier weer wat geleerd hebt! En het zal vast wel leuk zijn denk ik, maar zou er zelf in elk geval nooit op gekomen zijn 🙂

  1. Haha als je het zo stelt is het inderdaad een raar fenomeen.
   Heb ook geen idee hoe zoiets in zijn werk gaat… Misschien komen er ook cadeaus aan te pas of een soort high tea?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge