effect van een eigen domeinnaam

Over bloggen #3 | Welk effect heeft een eigen domeinnaam op je bezoekerscijfers?

WELK EFFECT HEEFT EEN EIGEN DOMEINNAAM – Lange tijd twijfelde ik om over te stappen naar een eigen website. Een maand nadat ik de stap zette, bekijk ik het effect van een eigen domeinnaam. Is het goed voor je bezoekerscijfers? En waar moet je op letten?

Eerste artikel op eigen domein

Precies een maand geleden plaatste ik mijn eerste artikel op deze nieuwe site. Online was ik al langer, maar nu voelde het alsof ik ‘losgelaten’ was. Die eerste dagen maakte ik mezelf daardoor gek genoeg steeds een beetje zorgen. Zou ik nog gelezen worden? En kon ik wel voldoen aan die door mezelf opgelegde lat? Bovendien bleef het natuurlijk maar de vraag of die nieuwe website wel positief ontvangen zou worden. Meer dan ooit stak ik veel energie in overzichtelijkheid, kleurkeuze (op een gegeven moment twijfelde ik over alles) en natuurlijk de artikelen zelf.

Effect van een eigen domeinnaam

Mijn bezoekersaantallen zijn zowaar verdubbeld ten opzichte van de vorige maand. Natuurlijk ben ik maar klein, dus is dit makkelijker voor elkaar te krijgen, en ik kan me zeker niet meten met de grotere blogsters, maar ik vond het leuk genoeg voor een klein vreugdedansje. Dat was voor mij dus het effect van een eigen domeinnaam. Nu hopelijk die groei vasthouden!

De best gelezen artikelen waren

 • Ik raakte zwanger ondanks (of juist dankzij?) de minipil
  Hierin vertelde ik hoe snel ik weer vruchtbaar was na het moment dat ik de minipil met een rotgang de prullenbak in gooide. Natuurlijk leverde het ons een heel lieve, mooie dochter op, maar wat was het even schrikken! Hoe zou ik twee kinderen binnen een jaar tijd overleven?
 • Twee kinderen in een jaar, hoe dan?
  Erg leuk dat dit artikel ook heel goed gelezen werd, omdat het toch met de bovenste samenhangt. Want hoe was dat, twee kindjes in een jaar? Met een baby op je arm rennen achter een ondernemende dreumes, dat is eigenlijk een prima samenvatting van de afgelopen maanden. En inmiddels meer vrijheid. Uiteindelijk verrijkt het je leven enorm en daar ben ik zo dankbaar voor!
 • Werkloos of thuisblijfmoeder? Na twee jaar thuis zitten, kan ik mezelf niet langer scharen onder de noemer werkzoekende. Als freelancer bevind ik me in een vaag, grijs gebied. Thuisblijfmoeder worden was een proces, waarbij ik lange tijd moest wennen aan het idee mijn eigen tijd te mogen indelen. Inmiddels draai ik er mijn hand (meestal) niet meer voor om en geniet ik juist van die vrijheid. Weg schuldgevoel!
 • Merel onderzoekt: waarom wasbare luiers?
  Voor onze derde werd geboren, wist ik eigenlijk niets af van de wondere wereld van wasbare luiers. Rianne Moore van Moore Green beantwoordde uitgebreid al mijn vragen op dit gebied en maakte me heel enthousiast. Met name de wasbare zwemluiers en billendoekjes lijken ons erg handig.

Social media

Ook weten meer mensen me te vinden via Social Media. Jij ook?
Twitter: Lotus_writings
Instagram: Lotus_writings
Facebook: www.facebook.com/overouderschapenliefde
Hopelijk zie ik je daar terug!

Wat staat er de komende tijd op de planning?

Komende zomermaanden komt een nieuwe serie uit, waarin ik medebloggers in het zonnetje zet. Ik vind het ontzettend leuk om hen beter te leren kennen en kan niet wachten ze ook aan jou voor te stellen! Verder natuurlijk elke donderdag Merel Onderzoekt (als je een leuk onderwerp weet, voel je vrij me te mailen: merel@lotuswritings.nl) en vast nog veel meer.

Dan rest me nog één ding te zeggen: bedankt voor jullie open, eerlijke en soms grappige reacties en dat jullie me lezen en soms zelfs persoonlijk complimenteren (online en/of op straat)!

Liefs,
Merel

Website – Shutterstock

Author: Merel

Ik ben Merel. Samen met Ro zorg ik voor onze drie meisjes (11, 3 en 2 jaar): kleine eigengereide dametjes, die ons veel leren. Ik blog bijna dagelijks over ons leven, het ouderschap en de liefde. En omdat we hier in optima forma van een temperamentvol gezin genieten, ligt de inspiratie regelmatig letterlijk voor mijn voeten – al dan niet dramatisch schreeuwend omdat we de eierkoek verkeerd sneden. Dat maakt het bij ons thuis in elk geval nooit saai. Al zal onze bijna-puberende oudste daar wel een andere mening over hebben…

17 Replies to “Over bloggen #3 | Welk effect heeft een eigen domeinnaam op je bezoekerscijfers?

 1. Hey
  heb je nou mijn beide bericht verwijderd?
  Het was niet de bedoeling om reclame te maken of rot te doen,
  Vond het gewoon toevallig.
  Je hebt echt een hele toffe blog, vindt hem goed in elkaar gezet
  <3

  1. Oeps! Ik heb geen idee wat er is gebeurd dat eerste bericht heb ik verwijderd (wat je vroeg), maar ik kon zelf het tweede bericht ook niet meer vinden.
   Ga er toch even achteraan, misschien verkeerd geklikt…

   Had wel gereageerd: toevallig dat we inderdaad zo’n zelfde soort blog hebben, ik heb gekeken. Ziet er heel leuk uit!
   Dankjewel <3

 2. Grappig ik ben net met een serie begonnen waarin ik medeblogsters in het zonnetje zet. De eerste is afgelopen dinsdag uit gekomen (www.inmatesmystory.nl/blogs-uitgelicht/fabian-van-der-gijze/)
  Grappig dat we een soort van hetzelfde idee hebben

 3. Gefeliciteerd!! En leuk om te lezen dat het zo goed gaat met je bezoekersaantallen. Lekker zo door blijven gaan, dan komt het helemaal goed!! Ik blijf je in ieder geval volgen 🙂
  Leonie van Mil onlangs geplaatst…Happy tagMy Profile

  1. In maart jarig geweest, dus misschien laatst even alles up to date gemaakt. Weet het niet meer haha, erg, zal het laatste restje (hoop ik) zwangerschapsdementie zijn! Zag toevallig laatst inderdaad dat je 31 bent.

   Dank je, jij ook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge