Dora the Explorer

Dora the Explorer blijkt hartstikke handig tijdens het wandelen!

Irritatiefactor

Voor ik begin, wil ik graag voorop stellen dat ik tot gistermorgen Dora the Explorer één van de verschrikkelijkste animatiefiguren vond die ooit bedacht is. Ik durfde te wedden dat als de bedenker al kinderen zou hebben, hij die nooit naar Dora laat kijken. Want ook als je niet behept bent met misofonie, drijft de honderdduizendste keer ‘Zwieber niet stelen’ je volgens mij nog tot waanzin. En dan heb ik het nog niet gehad over alle liedjes die lekker in je hoofd blijven hangen, van ‘Rugzak, rugzak’ tot ‘Op de kaart’. Om een lang verhaal kort te maken: wat anderen voelen bij het aangezicht van Bumba de clown heb ik dus met mijn Mexicaanse vriendin.

Lees ook: Dora, je bent bij nader inzien toch best oké!

Dora the Explorer = Dora the Solution

Tot gisteren dus. Rose zat dreinend in de kinderwagen en riep herhaaldelijk ‘lopen!’ – steeds vaker en bozer, dus ik wist dat ik haar uit de wagen moest halen als ik de rest van de dag nog enigszins gezellig zou kunnen houden. Ik zocht de oplossing en ongewild dacht ik aan Dora. Zij gaat altijd volgens een vast stramien te werk: ze benoemt alle uitdagingen onderweg en streept ze herhaaldelijk af. Iets dat me normaalgesproken vooral met irritatie vervult, bleek ineens zo gek nog niet. Kinderen zijn er immers (om wat voor reden dan ook) gek op…

En daar gingen we!

“We gaan eerst naar de bakker, daar krijg je een koekje. Vervolgens lopen we naar de supermarkt voor de boodschappen en daarna gaan we naar huis. Dan mag je Zandkasteel kijken!” (Overigens ook geen bijster leuke kinderserie als je hem te vaak ziet) En vervolgens, geheel in Dora the Explorer stijl: “Wat gaan we doen? Naar de bakker, de supermarkt en ons huis. Doe je mee?” Zo herhaalden we vier keer onze planning en zonder dat ik het doorhad stonden we plots bij onze eerste bestemming. Terug buiten herhaalde ik de nieuwe tactische aanpak: “We gingen eerst naar de bakker, waar we een koekje kregen. En wat doen we nu?”

Zo ging het door tot we weer thuis waren. Ze riep alleen een paar keer om het Zandkasteel onderweg, maar repte met geen woord meer over zelf lopen. Ik zag ineens wat al die kinderen allang door hadden: Dora is geniaal!

Herken je mijn gevoel bij Dora the Explorer?
Of heb jij een andere kinderserie waar je gek van wordt?

Author: Merel

Ik ben Merel. Samen met Ro zorg ik voor onze drie meisjes (11, 3 en 2 jaar): kleine eigengereide dametjes, die ons veel leren. Ik blog bijna dagelijks over ons leven, het ouderschap en de liefde. En omdat we hier in optima forma van een temperamentvol gezin genieten, ligt de inspiratie regelmatig letterlijk voor mijn voeten – al dan niet dramatisch schreeuwend omdat we de eierkoek verkeerd sneden. Dat maakt het bij ons thuis in elk geval nooit saai. Al zal onze bijna-puberende oudste daar wel een andere mening over hebben…

13 Replies to “Dora the Explorer blijkt hartstikke handig tijdens het wandelen!

  1. Die ken ik (gelukkig?) niet haha! Welk net? Soms lijkt t ook wel of kinderen juist datgene leuk vinden dat je als ouders niks vindt..

 1. Dora.. Mijn dochter vind het nu nog verschrikkelijk, net als de Teletubbies. Zandkasteel is het helemaal. Misschien moet ik proberen om de stem van Koning Koos te imiteren? Lijkt mij een uitkomst.. 😄😉Al zing ik vrijwel de hele dag de liedjes en dat helpt wel om een lach op haar gezicht te toveren.

  1. Geniet ervan 😉 Zandkasteel hier ook ja. Heb helaas maar één dvd die de oudste ook fantastisch vond. Misschien tijd voor iets nieuws! Maar als je die stem goed kan imiteren, is dat misschien wel heel lucratief haha.
   Bijbehorend pak erbij en je kind doet nooit meer iets stouts…

  1. Haha! Die teletubbies kunnen er ook wat van idd… Inderdaad lekker uitstellen. En hopelijk wordt Emily fan van Disney of Bent en Ernie.

  1. Ja je hebt helemaal gelijk, het is inderdaad leerzaam. Spelenderwijs krijgen ze toch Engels mee en dat is alleen maar goed. En kinderen houden natuurlijk van herhaling, Dora ook 😉

   Brandweerman Sam is inderdaad wel leuk, zet ik hier ook weleens op. En onze middelste is helemaal gek van Bobo tegenwoordig, jammergenoeg lijken daar maar vijf afleveringen van gemaakt te zijn (kijken via RTL XL)…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge