De zomer van… Rory: Griekenland met haar dierbare familie en grootste liefde Mila

In ‘de zomer van…’ vertelt een blogger hoe hij of zij deze zomer gaat invullen. Vandaag vertelt Rory van 40envoorheteerstmoeder.nl over haar afgelopen maanden. Waarom die vakantie naar Griekenland bijvoorbeeld extra bijzonder en welkom was en waarom je zeker eens een bezoekje moet brengen aan Speelpark Oud Valkeveen.  

1. Wie ben je en waar ben je online te vinden?

Ik ben Rory, bíjna 47 jaartjes oud, blog op 40envoorheteerstmoeder.nl en ben te vinden op diverse social media.

40envoorheteerstmoeder online

Facebook
Instagram
Twitter
LinkedIn: Rory Blokzijl
Pinterest: @rorymila (nog erg in ontwikkeling)

2. Hoe breng jij deze zomer door?

We hebben een hele luxe zomer gehad moet ik je eerlijk zeggen. In de meivakantie zijn we een weekje naar Ameland geweest. Toen er onverwachts een week ruimte ontstond in de maand juni qua vrije dagen op de school van Mila zijn we een weekje naar Olhos d’Agua geweest (Portugal). We mochten logeren in het vakantiehuis van vrienden. En we zijn net terug van een geweldige vakantie van twee weken in Lachania (Rhodos, Griekenland). Samen met Oma, Opa en natuurlijk ons gezin.

3. Beschrijf je favoriete zomerdag

Wakker worden van de zonnestralen die achter de gordijnen toch je kamer binnenkomen. Rustig aan opstarten (dus bij voorkeur een weekend). Met zijn allen in bed liggen kletsen en spelen (al wordt dat meer ‘keten’). Na een lekker ontbijtje (Griekse yoghurt 10%, walnoten, aardbeien, blauwe bessen, kiwi en banaan) met vers geperste jus d’orange (mix van sinaasappels, citroen en grapefruit), kopje thee nog een heerlijke latte macchiato. Vooruit, nóg eentje. Het fijnst zou het zijn als ik nu niet eens aan mijn blog hoef te werken. Dat is overigens iets wat ik heel graag doe. Maar voor het gezin? Ok, een vrije dag. Na het douchen en aankleden gaan we óf naar speelpark Oud Valkeveen en erna nog even naar ons favoriete speciaalbiercafé Demmers in Naarden-Vesting óf we gaan eindelijk weer eens naar het strand en blijven erna hangen voor een hapje eten…

4. Wat is volgens jou de beste vakantiebestemming?

Spontaan? Bali. Maar let wel. De laatste keer dat wij zijn geweest was nog voor de geboorte van Mila en waarschijnlijk dus in … 2009. Denk ik. Het is nu véél drukker en nog toeristischer geworden heb ik gehoord. Hoe dan ook. Als Mila wat ouder is wil ik er zéker weer naartoe. Heerlijk. Drie maal per dag Indonesisch eten? Yes please! Heerlijke sfeer. Lekker eten. Toch ook nog wat terugzien van je heritage. Ik vind het een aanrader.

Met een wat kleiner kind zoals nu? Portugal, Griekenland en natuurlijk ons eigen land zijn favoriet (al baal ik wel van de verregende vakanties de afgelopen jaren in eigen land. Maar ja, dat risico loop je).

Als (lang) weekend weg? New York! Helaas ook alweer flink wat jaartjes terug. Destijds gingen we een keer per jaar. Ook daar wil ik Mila mee naartoe nemen. Maar eerst moet ze wat ouder zijn. Ze moet er wel wat aan hebben. Al moet ik toegeven dat ze wat dat betreft een echte ‘mini me’ of beter gezegd ‘mini us’ is. Ze houdt van wandelen, winkelen, uit eten gaan. En eigenlijk van alles wat met genieten te maken heeft 🙂

5. Welke zonnebrandcrème gebruik je?

Ik heb voor de blog – en voor mijzelf ook overigens – verschillende merken uitgeprobeerd. Ambre Solaire, Ultrasun, Vision, Vichy, Etos huismerk, Hema. Het allerbelangrijkste is dat ik een merk kies wat een hoge factor heeft. Voor ons dochtertje minimaal SPF50, De Man gebruikt minimaal SPF30 en ik sinds dit jaar zelfs SPF50 of SPF50+

6. Waar zit het beste strand?

Kiezelstrand: Mojito Beach in Lachania, Rhodos (Griekenland)
Zandstrand: Tuban in Bali (Indonesië)

7. Wat is volgens jou de beste manier om af te koelen?

Voor kleine kinderen? Uit de zon tussen – bij voorkeur – 12.00 / 13.00 – 15.00 uur. Een zogenaamd ‘waterpetje’ op. Ideaal. En badpakjes of t-shirtjes met UPF50. Regelmatig de zee of het zwembad in. Onder een parasol als je in de zon ligt. En goed insmeren, daar koel je ook van af.
Voor ons? Wij volgen het tempo van Mila dus ook wij gaan lang uit de zon. Zeker onder een parasol liggen. We smeren ons regelmatig in. Af en toe het water in.

8. Hou je vakantie van het bloggen of loopt dat de hele zomer door?

Normaal gesproken liep dat altijd door. De afgelopen zomervakantie in Griekenland was ik er echt een beetje klaar mee (met dat altijd maar doorgaan). Zeker omdat het vlak voor die vakantie even niet zo goed ging en ik mij afreageerde op alles en iedereen, maar ook op Mila. En dat kan niet. Punt.

9. Waar moeten we deze zomer zeker naartoe?

Speelpark Oud Valkeveen in Naarden! Zo ontzettend leuk, kleinschalig, intiem en hartstikke leuk voor kinderen. De Man en ons dochtertje hebben een abonnement, zodat ze zoveel mogelijk kunnen gaan.

10. Wat is je allerbeste herinnering aan de zomer?

De vakantie in 2011 naar Kos in Griekenland natuurlijk. De zomer waarin ik geheel onverwacht, spontaan en ont-zet-tend gewenst zwanger raakte van Mila…

11. Als ik zeg zomer, zeg jij?

Doen! Ik ben echt een zomer-persoon. Hartstikke leuk de gezelligheid in de winter. Maar het lopen op blote voeten in het zand. De slippertjes. De fladderjurkjes. Blijven hangen op het strand. Feestjes. Heerlijk. Ik voel het gewoon weer. Ik hoop dan ook oprecht op een Indian Summer!

Wat is het leukste dat jij afgelopen zomer gedaan hebt?

Author: Merel

Ik ben Merel. Samen met Ro zorg ik voor onze drie meisjes (11, 3 en 2 jaar): kleine eigengereide dametjes, die ons veel leren. Ik blog bijna dagelijks over ons leven, het ouderschap en de liefde. En omdat we hier in optima forma van een temperamentvol gezin genieten, ligt de inspiratie regelmatig letterlijk voor mijn voeten – al dan niet dramatisch schreeuwend omdat we de eierkoek verkeerd sneden. Dat maakt het bij ons thuis in elk geval nooit saai. Al zal onze bijna-puberende oudste daar wel een andere mening over hebben…

2 Replies to “De zomer van… Rory: Griekenland met haar dierbare familie en grootste liefde Mila

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge