schoolfoto

Schoolfoto? Maak niet dezelfde fout als ik en bespaar je deze blunder!

Het is nog steeds winter en dat voel je buiten. Voor mij staat dit gelijk aan zolang mogelijk blijven liggen. Dan kan je inmiddels over de dertig zijn, sommige dingen veranderen gewoon niet. Ik lag dan ook lekker warm weggedoken met onze jongste te spelen in de cocon die het dekbed vormde. Woest onderbrak de oudste ons door binnen te stormen: “Mam, het is al tien over zeven! Moeten we niet eens een keer opstaan?” Ik voelde me gelijk schuldig; hoort dit niet andersom te zijn? Met veel misbaar liep ze terug naar haar eigen kamer om kleding te pakken, toen me inviel dat de schoolfoto vandaag gemaakt zou worden.

Op naar een goede schoolfoto!

“Ok, luister,” riep ik als een ware drill-sergeant, “we gaan het als volgt aanpakken. Zoek een mooie broek of leuke jurk, dan kom je terug en dan kijken we wat de beste optie is.” Misschien ben ik op dit gebied een soort momzilla (nou ja, misschien… waarschijnlijk dekt de lading beter), maar ik vind het prettig als ze piekfijn op de schoolfoto gaat. Vorig jaar zat haar kapsel bijvoorbeeld vrij wild, dit jaar liever niet. Ik weet het, heel oppervlakkig, maar het is toch de foto waar je een heel jaar mee gaat doen. Tien minuten later stond er echter nog steeds niemand voor me met allerhande opties. “Waar blijf je,” vroeg ik licht geïrriteerd.

Lees ook: Blunder #2: schminken, hoe moeilijk kan het zijn?

Lege kast

Ik geef toe, deze totale situatie was een typisch gevalletje ouderlijk falen. Niet alleen stonden we te laat op, ook had ik dit gisteravond al moeten voorbereiden. Met een sikkeneurig gezicht liep ze uiteindelijk onze kamer in, plofte op het bed en zuchtte. “Ik heb niks”. “Ja, dat zeggen alle vrouwen. Maar waarom heb je niet alsnog iets meegenomen om uit te kiezen?” Opnieuw: “Nee mama, ik heb echt niks. De kast is zo goed als leeg.”

Oeps!

Ik wist wel dat we een beetje achterliepen met de was, dat is niets nieuws, maar hiermee overtreffen we onszelf. Verontschuldigend lachend en met een klein beetje hoop – ze is op modegebied immers ook de grootste criticaster hier in huis – liep ik op de kledingkast af. Beschaamd moest ik haar daar gelijk geven. Er lag een wit effen shirt met lange mouwen, zwart met korte mouwen, haar glitterende galajurk en verder nog twee broeken die aan de grote kant zijn. “Eh…” – meer wist ik even niet uit te brengen. Gelukkig herpakte ik mezelf snel: “Doe gewoon je spijkerbroek van gisteren aan met dat zwarte effen shirt, zoiets staat je altijd hartstikke goed.”

Dat hebben we mooi geflikt. Toch?

Inmiddels was door het hele akkefietje behoorlijk wat tijd verloren gegaan. En zeker omdat de jongste twee ook nog aangekleed moesten worden en – quelle surprise – eveneens niets hadden liggen, veranderde de relaxte morgen in zo’n dramatische haast-ochtend. Slordig gekleed propten we het ontbijt naar binnen, vlocht ik haar haren en sjeesden naar school. Met resultaat: net voor de bel leverde ik haar bij de klas af. Hebben we toch maar weer geflikt, dacht ik met (ongepaste) trots. Bij de uitgang trof ik een bekende, aan wie ik het verhaal vertelde. Geschrokken zei ze: “Maar die schoolfoto, dat was toch morgen?”

Over slechte voorbereiding gesproken…

Author: Merel

Ik ben Merel. Samen met Ro zorg ik voor onze drie meisjes (11, 3 en 2 jaar): kleine eigengereide dametjes, die ons veel leren. Ik blog bijna dagelijks over ons leven, het ouderschap en de liefde. En omdat we hier in optima forma van een temperamentvol gezin genieten, ligt de inspiratie regelmatig letterlijk voor mijn voeten – al dan niet dramatisch schreeuwend omdat we de eierkoek verkeerd sneden. Dat maakt het bij ons thuis in elk geval nooit saai. Al zal onze bijna-puberende oudste daar wel een andere mening over hebben…

7 Replies to “Schoolfoto? Maak niet dezelfde fout als ik en bespaar je deze blunder!

  1. Morgen nieuwe ronde nieuwe kansen. Zou mij ook kunnen overkomen. Je moet me zien rennen als ik Smorgens ergens naar toe moet 😂😂 nu al 😱

    1. 😄 in elk geval waren we de dag erop goed voorbereid! En t is soms zo chaotisch allemaal dat je blij bent überhaupt iets te onthouden..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge