de keukenprinses tag

De Keukenprinses Tag | Over chocoladeganache en mijn liefde voor knoflook!

De Keukenprinses Tag

De laatste tijd zag ik de Keukenprinses Tag regelmatig voorbij komen (bij Mirjam, Mathiske en Nicole), maar oorspronkelijk is hij bedacht door Bregje. En ik heb hier ook wel iets over te zeggen. Diende voorheen vooral gemak deze mens, tegenwoordig doe ik beter mijn best. Ik hou van heerlijke pasta’s maar ben net zo dol op een chocoladecake met een dikke laag romige ganache en aardbeien. Of ik echt een keukenprinses ben? Oordeel zelf!

De Keukenprinses Tag Q&A

Welk voorwerp wordt het meest gebruikt in jouw keuken? 

De glazen snijplank volgens mij, samen met onze aardappelschilmesjes.

Wat is het allerlekkerste gerecht dat je ooit zelf hebt gemaakt?

Ro en ik waren nog niet heel lang samen en maakten (hoe romantisch) samen lasagne. Geloof dat we er uiteindelijk twee uur voor uit trokken. We sneden alles op ons gemak en voegden de beste kruiden toe. Lag het aan de hoeveelheid liefde in het gerecht zat of de perfecte verhoudingen tussen saus, bladen en kaas? Geen idee, maar man wat was hij lekker! We hebben de schaal nog net niet uitgelikt, maar echt alles ging op. Daarnaast heb ik laatst een appelkruimelcake en chocoladetaart met ganache en aardbeien gemaakt die, naar alle bescheidenheid, erg lekker waren.

Vertel eens over je grootste keukenramp!

Die heb ik een tijdje terug beschreven op mijn blog. Hoogzwanger gooide ik zelfgemaakte aardappelpartjes in de kokende olie, deed het deksel weer op de pan (inclusief condensdruppels die aan de onderkant hingen). Een chemische reactie later stond ik gillend in de huiskamer en doofde Ro koelbloedig het vuur. En verder probeerde ik eens oliebollen te bakken. Wat een ramp! De kamer stond zwart van de rook, stank was niet te harden (vier dagen later nog!) en ze smaakten voor geen meter. Sindsdien haal ik ze gewoon lekker bij de kraam.

IMG_20160702_121634

Wat is je favoriete kookboek? 

Eigenlijk gebruik ik vooral internet. Her en der liggen door het huis verspreid verschillende knipsels met (pasta)recepten uit Allerhande en het Jumboboekje, maar gebruiken doe ik ze zelden tot nooit. Vaak neem ik het recept als kader en vul die zelf in of aan met wat ik lekker vind. Betekent niet altijd dat het resultaat heerlijk is trouwens haha. Heb wel een receptenboek van Rudolf en dat staat vol met basisprincipes, wil heel graag dat boek ooit nog eens van voor naar achter doorwerken als de kinderen groter zijn.

Wat is jouw succesrecept voor een etentje met vrienden of familie? 

Liefst laat ik Ro dan koken. Mijn moeder neemt vier dorpen verderop bij een biologische slager sukadelappen van Alaska Angus mee en met de snelkookpan (sorry als je nu met Hans Teeuwen in je hoofd zit!) maakt hij dan heerlijk mals vlees. Geserveerd met rijst en groenten, echt heerlijk! Maar als ik kook dan zou ik geloof ik pasta maken of pannenkoeken.

Wat is jouw ultieme keukenhack? 

Als je taart en/of cupcakes wil versieren, dan kun je na het bakken direct een glazen plaat op de bakvorm leggen. Hoeft niet lang, maar op die manier krijg je cupcakes met een mooie platte bovenkant.

Welk recept heb je meegenomen uit je ouderlijk huis? 

Pasta met spinazie en spekjes, zoals we dat hier noemen. Heel simpel: gooi spekjes in de pan, voeg indien gewenst champignons toe, spinazie à la crème/boursin erbij en dat is het. Ik geloof oprecht dat ieder kind dit wel lust en dat zelfs iemand zonder keukentalent dit succesvol kan klaarmaken.

Tot slot: welke drie producten zijn volgens jou onmisbaar in ieders (koel)kast?

 1. Kruiden en specerijen (naast zout en diverse soorten peper hebben wij altijd Aromat, kerrie, tijm en basilicum in huis)
 2. Paprika en tomaat (kun je bij elk gerecht gebruiken, maar ook om je kinderen zoet te houden tijdens het koken)
 3. Knoflook (alleen de geur al doet vermoeden dat je fantastisch bent in de keuken)

Neem je de tag over? Ik lees hem graag. Vergeet Bregje dan niet te vermelden!

Ben jij een echte keukenprins(es)?
(Neem je de Keukenprinses Tag over, vergeet dan Bregje niet te noemen!
En laat hier een linkje achter, ik kom graag even kijken)

Author: Merel

Ik ben Merel. Samen met Ro zorg ik voor onze drie meisjes (11, 3 en 2 jaar): kleine eigengereide dametjes, die ons veel leren. Ik blog bijna dagelijks over ons leven, het ouderschap en de liefde. En omdat we hier in optima forma van een temperamentvol gezin genieten, ligt de inspiratie regelmatig letterlijk voor mijn voeten – al dan niet dramatisch schreeuwend omdat we de eierkoek verkeerd sneden. Dat maakt het bij ons thuis in elk geval nooit saai. Al zal onze bijna-puberende oudste daar wel een andere mening over hebben…

7 Replies to “De Keukenprinses Tag | Over chocoladeganache en mijn liefde voor knoflook!

 1. Deze TAG staat ook op mijn to-do-list. Knap bedacht van Bregje!
  Ik ben helemaal niet een keukenprinses maar deze TAG kan volgens mij iedereen invullen, haha.

  Leuk om te lezen Merel, lekker gewoon!

  Nou ja… op die vlam in de pan na dan. Één troost: de brandweer zei tijdens een BHV-training eens dat dat heel vaak voorkomt in huishoudens.
  Ramona (Kijk, mama!) onlangs geplaatst…De verhuizing: update 1.3My Profile

  1. Ik wacht af!
   Zeker leuk, eens wat anders.

   En dat scheelt haha. Weet niet of iedereen automatisch zou willen blussen met water 😊 maar gelukkig voorkwam Ro verder drama! Zoals vaker haha.

 2. Hahaha die oliebollen kan ik me nog wel herinneren.. 😂 Ik ben op 1 of andere manier ook geen held om met olie in de pan iets te bakken.. Ik kan beter frituren of gewoon iets afhalen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge