chocola

Chocola ook jouw favoriet? Probeer dan deze Triple chocolate cake

Lekker samen bakken

Zorgvuldig weegt ze de suiker en bloem af, tot op de gram. We tikken de eieren voorzichtig kapot tegen een glaasje en zorgen ervoor dat alles precies klaarstaat. We gaan namelijk onze befaamde Triple Chocolate Cake bakken voor haar verjaardag, gevuld met stukjes chocola en bedekt met chocoladeglazuur. Het kan haar niet genoeg zijn! (En als ik eerlijk ben: mij ook niet) Voor de gelegenheid heb ik mijn dominante houding tijdens het ‘samen doen’ van dingen overboord gegooid.

Al gek op chocola sinds ze klein is

Terwijl ik de chocoladereep in blokjes hak, ga ik even terug in de tijd. Ze was een jaartje of anderhalf en toen al een ‘bijzonder portret’, zoals mijn oma haar liefkozend noemde. En dat was ze zeker. Met een vrij grote woordenschat begreep ze precies wat we tegen haar zeiden. Maar luisteren? Nee dat deed ze niet altijd. Ze maakte er een sport van om iets stouts te doen, wat eigenlijk ontzettend grappig was, en dan zo ondeugend te grijnzen dat boos worden eigenlijk onmogelijk was. Haar aandacht kon eigenlijk maar op één manier echt getrokken worden, als we iets van haar gedaan wilden hebben waar ze zelf geen zin in had. Het toverwoord bleek ‘chocola’.

En dan bedoel ik echt een toverwoord

Wanneer ze in een hoekje zat te spelen met haar kleurpotloodjes gevaarlijk dichtbij de witte muur of een vaas dreigde om te trekken, dan hoefde je maar “chocola!” te roepen en hup daar was ze. Klaar om een stukje op te eten, wat er tot haar grote teleurstelling meestal niet was. Het bleek mijn redding om muurkunstwerken en een natte vloer te voorkomen. Ze heeft het niet van een vreemde, want ook ik ben er gek op. En de liefde voor chocola is nog steeds zo groot.

Het leukste van alles is natuurlijk snoepen!

Mooie herinneringen, maar er moet ook een cake gebakken worden. We gooien alles bij elkaar en mixen tot we helemaal tevreden zijn. Het allerleukste is natuurlijk het uitlikken van de beslagkom als we klaar zijn. Voor het beslag goed en wel in de vorm zit, staat ze al naast me te trappelen met twee pannenlikkers, vastbesloten om geen grammetje te laten zitten. Terwijl we wachten tot hij de oven uit mag, schreef ik dit blog voor de liefhebbers.

Nodig voor de triple chocolate cake (in standaard cakevorm)

– 200 gram boter op kamertemperatuur
– 200 gram basterdsuiker
– een zakje vanillesuiker
– vier eieren op kamertemperatuur
– 200 gram bloem (gezeefd)
– een scheutje melk
– cacao (op gevoel)
– 2 repen chocola (of totaal 150 gram) op kamertemperatuur

Wat moet je doen?

  1. Verwarm de oven voor op 160-170 graden.Vet de bakvorm vast in met spray of roomboter.
  2. Snij de repen chocola in kleinere blokjes. Doordat ze op kamertemperatuur zijn, kom je er met een flink mes makkelijk doorheen. Zet ze even apart in een schaaltje.
  3. Mix de boter luchtig. Ongeveer een minuut of vijf met de handmixer op de hoogste stand.
  4. Voeg een zakje vanillesuiker door, klop nog even door en dan de rest van de suiker. Blijf mixen op de hoogste stand.
  5. Laat de eieren één voor één bij het beslag glijden.
  6. Zeef de bloem, als je dat nog niet gedaan hebt, of voeg het toe aan je beslag. Rustig aan, anders is de hele keuken wit 😉
  7. Dan een scheutje melk. Liever te weinig dan te veel, anders krijgt het beslag een melkachtige smaak en dat is minder lekker als je nog wil snoepen. Voorzichtig toevoegen, tot je vindt dat het beslag de juiste textuur (en smaak) heeft.
  8. Ook de cacao gaat op gevoel. Blijf tussendoor proeven, tot je tevreden bent.
  9. Op het laatst gaan de blokjes chocola in het beslag. Heel kort mixen, tot je het idee hebt dat het netjes verdeeld is en dan ben je zover: het beslag mag in de vorm. Laat ongeveer een centimeter van de rand vrij.
  10. De vorm mag in de oven, ongeveer 60-65 minuten. Controleer met een satéprikker of het goed is.
  11. Het overgebleven beslag uit de kom likken.
  12. Als de cake afgekoeld is, kun je de glazuur er overheen doen. Je kunt een kant-en-klaar zakje kopen van de welbekende dokter, maar ook zelf maken (recepten op internet).
  13. Deel de cake of eet hem op. Als het eigenlijk te veel is, dan kun je hem ook nog invriezen. Heb je altijd een lekkere snack achter de hand 🙂
Bak je mee?

De foto bij dit blog is helaas niet van mijn eigen cake, maar afkomstig van Shutterstock

Author: Merel

Ik ben Merel. Samen met Ro zorg ik voor onze drie meisjes (11, 3 en 2 jaar): kleine eigengereide dametjes, die ons veel leren. Ik blog bijna dagelijks over ons leven, het ouderschap en de liefde. En omdat we hier in optima forma van een temperamentvol gezin genieten, ligt de inspiratie regelmatig letterlijk voor mijn voeten – al dan niet dramatisch schreeuwend omdat we de eierkoek verkeerd sneden. Dat maakt het bij ons thuis in elk geval nooit saai. Al zal onze bijna-puberende oudste daar wel een andere mening over hebben…

7 Replies to “Chocola ook jouw favoriet? Probeer dan deze Triple chocolate cake

  1. Ik ben benieuwd of die net zo lekker zal zijn als je beschreven hebt 🙂 anders kan ik altijd nog een stukje meenemen om in te vriezen voor thuis.. Als dat stukje de vriezer haalt tenminste

    1. Het glazuur is in elk geval heerlijk, de cake ook. Nu nog afwachten hoe de combinatie is. Kan helaas geen onopvallende stukken meer afsnijden omdat aan de zijkant ook glazuur zit haha, had ik niet over nagedacht..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge