Charlotte

In het zonnetje | Charlotte van Aukjes Wereld

Aukjes Wereld: wie is Charlotte?

Lees alles over de vrouw achter Aukjes Wereld, inspiratie en het bloggen: Charlotte Habraken!

Aukjes Wereld

Waar vind je Charlotte?

Blog               www.aukjeswereld.nl
Facebook      www.facebook.com/aukjeswereld
Instagram    @aukjeswereld
Twitter         @aukjeswereld

Hoe kom je aan de naam van je blog?

Mijn dochter heet Aukje, omdat ik in de eerste instantie vooral over haar en haar ontwikkeling wilde bloggen bedacht ik de naam Aukjeswereld. Alles wat er in Aukjes wereld speelt en leeft. Inmiddels is mijn blog veel uitgebreider dus is de naam niet meer helemaal van toepassing. Veel mensen denken daarom dat ik Aukje heet, begrijpelijk ook.

Wat voor achtergrond heb je (opleiding, werk, interesses)?

Ik heb aan de Pabo gestudeerd en werk twee dagen in de week als leerkracht op een basisschool. Na de vakantie begin ik in groep 5. Daarnaast hebben we thuis een eigen zaak (www.debrandevoortsehoeve.nl) waar ik regelmatig in meehelp.

Hoe ben je in de blogwereld verzeild geraakt?

Sinds een aantal jaren lees ik zelf graag blogs. Eerst beautyblogs, later mamablogs. Algauw leek het me leuk om zelf ook te gaan schrijven en toen ik een vacature tegenkwam bij een online mommymagazine leek het me de perfecte kans om te kijken of het iets voor mij zou zijn. Na een paar weken merkte ik dat ik meer wilde en begon ik dus mijn eigen blog.

Wie heeft jou het meest gestimuleerd of geïnspireerd iets met schrijven te gaan doen?

Niemand eigenlijk.

Weet je nog waar je eerste verhalen over gingen? In hoeverre zijn die onderwerpen veranderd? 

Vooral over Aukje. Inmiddels schrijf ik ook over mijn werk als leerkracht, over mij persoonlijk, over mijn gedachten en sinds kort over mijn tweede zwangerschap.

Wat hoop je lezers mee te geven met je blogs?

Ik wil mijn lezers niet echt iets meegeven, ik hoop gewoon dat anderen het leuk vinden om mijn blogs te lezen en om mijn foto’s te bekijken.

Zijn er onderwerpen waarover je nooit zal schrijven? 

Ja over exen en familiaire zaken dat vind ik echt te persoonlijk.

Welke bloggers bewonder jij zelf?

Ik volg heel veel bloggers en vind er ook heel veel erg leuk en lief. Maar echt bewonderen? Nee daar zou ik niemand voor kunnen noemen.

Wat is je best gelezen artikel ooit? Ben je daar ook het meest trots op?

Dat is deze http://www.aukjeswereld.nl/school/wat-leerkrachten-tijdens-de-vakantie-doen/ Of ik daar ook echt trots op ben? Mwah, ik vond hem wel leuk geschreven van mezelf ja, en ik geloof dat ik het best wel moeilijk vind om van mezelf te zeggen dat ik ergens trots op ben haha. Nou vooruit, misschien een beetje dan 😉 Omdat veel leerkrachten zich erin herkennen.

Bedankt!

Charlotte, ik vind je heel leuk schrijven. Mooi vind ik je openhartigheid. Bovendien voeg je als juf iets extra’s toe aan de blog, wanneer je vertelt over wat je tijdens de lessen meemaakt. Ik denk voor andere leerkrachten heel herkenbaar, zoals bijvoorbeeld de blog die je noemt. Ook leuk vind ik de shoplogs, waarin je laat zien waar jij de leuke kleding haalt die Aukje altijd aan heeft. Laatste speciale vermelding is voor de bruidsweek. Je liet zien dat een bruiloft echt niet altijd tienduizenden euro’s hoeft te kosten en dat je, met een beetje creativiteit, zelf ook heel veel kunt toevoegen. Voorbeeld? Dit artikel over een zelfgemaakte bruidstaart. Tot slot: geniet van je zwangerschap! En laat ons maar meegenieten 🙂 

Ken jij Aukjes Wereld al?

Lees volgende keer In het zonnetje: Barbara van Mama met een blog

Author: Merel

Ik ben Merel. Samen met Ro zorg ik voor onze drie meisjes (11, 3 en 2 jaar): kleine eigengereide dametjes, die ons veel leren. Ik blog bijna dagelijks over ons leven, het ouderschap en de liefde. En omdat we hier in optima forma van een temperamentvol gezin genieten, ligt de inspiratie regelmatig letterlijk voor mijn voeten – al dan niet dramatisch schreeuwend omdat we de eierkoek verkeerd sneden. Dat maakt het bij ons thuis in elk geval nooit saai. Al zal onze bijna-puberende oudste daar wel een andere mening over hebben…

8 Replies to “In het zonnetje | Charlotte van Aukjes Wereld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge