budget

5 budgetbesparende cadeautips voor de feestdagen

Feestdagen? Hou het leuk voor je budget!

We hebben een zolder vol speelgoed schreef ik al eerder. Om die reden proberen we de toestroom van cadeaus rond feest- en verjaardagen altijd een beetje in te perken. Dat is misschien niet leuk voor de gasten, omdat je niet kan halen wat je zou willen, maar in ons geval wel een kleine noodzaak. Herkenbaar? Daarom vandaag vijf cadeautips voor de feestdagen die vriendelijk zijn voor je budget.

 1. De 4 cadeautjes regel

  Alle credits gaan naar Linda van Mamaliefde, die op haar website uitgebreid beschrijft hoe dit in zijn werk gaat. Echt een fantastische tip; doe er je voordeel mee. Spreek bijvoorbeeld met een groepje af om één duurder cadeau te halen en voorkom daarmee dat ongebruikte spullen in een hoek blijven liggen.

 2. Hergebruik ongebruikt speelgoed

  Ligt ergens onverhoopt speelgoed weg te stoffen, maar is het leuk genoeg om nog eens te geven? Doe dat dan. Je jongste kind moet natuurlijk niet weten dat het al jarenlang op zolder lag, maar tot een bepaalde leeftijd kun je dit hergebruik prima hanteren.

 3. Eerst weggooien voor je iets nieuws koopt

  Willen je kinderen dolgraag nieuw speelgoed, maar hebben ze een berg liggen waar werkelijk niets mee gebeurt? Trek er een zondagmiddag voor uit en ga samen uitzoeken wat weg kan. Breng het naar een Tweedehandswinkel of rommelmarkt. Nu je opnieuw ruimte hebt, kun je eventueel nieuw speelgoed van Sinterklaas of de Kerstman weer in huis kwijt.

 4. Vraag praktische cadeaus

  Vooral vanaf een bepaalde leeftijd vinden veel meisjes het heerlijk om speciale bodylotion te krijgen of een douchegel met lekker geurtje. Misschien houden ze van maskertjes, nagellak of hebben ze een nieuwe pyjama nodig. Je kunt een feestjurk kopen voor de kerst, haarspeldjes en elastieken… Genoeg te bedenken in deze categorie dat niet saai hoeft te zijn. Jongens zijn van nature al iets praktischer ingesteld, geloof ik. Kan me in elk geval niet herinneren ooit een nutteloos prulletje voor mijn vader gekocht te hebben dat hij lekker decoratief op zijn nachtkastje kon zetten.

 5. Geef een herinnering cadeau

  Vooral geschikt met kerst of wanneer je Sinterklaas viert met kinderen die er niet in geloven: leg met een aantal familieleden geld bij elkaar en ga daar iets leuks van doen. Samen naar de dierentuin, een pretpark (hoewel je daar meestal nog even voor moet wachten), museum… Iets waar jullie allemaal plezier aan beleven, maakt een mooie herinnering. En die zijn minstens zo leuk om cadeau te doen.

Heb jij nog tips?


De foto bij dit blog is afkomstig van Shutterstock

Author: Merel

Ik ben Merel. Samen met Ro zorg ik voor onze drie meisjes (11, 3 en 2 jaar): kleine eigengereide dametjes, die ons veel leren. Ik blog bijna dagelijks over ons leven, het ouderschap en de liefde. En omdat we hier in optima forma van een temperamentvol gezin genieten, ligt de inspiratie regelmatig letterlijk voor mijn voeten – al dan niet dramatisch schreeuwend omdat we de eierkoek verkeerd sneden. Dat maakt het bij ons thuis in elk geval nooit saai. Al zal onze bijna-puberende oudste daar wel een andere mening over hebben…

4 Replies to “5 budgetbesparende cadeautips voor de feestdagen

 1. Bedankt voor de tips, zelf heb ik een aantal maanden geleden een aantal cadeaus uit China bestelt. Doordat de verzending langer is dan de Nederlandse webwinkels kun je dit wel beter op tijd doen. Dus deze tip komt wellicht te laat voor Sinterklaas, maar voor kerst kan er nog bestelt worden. Hier een handig overzicht om betrouwbare shops te vinden:
  http://www.chinesewebshop.net/betrouwbare-chinese-webshops/
  Linda onlangs geplaatst…Waarom kiezen voor een hbo management studie?My Profile

  1. Handig, bedankt voor het delen van je overzicht. Zeker omdat dit voor veel mensen waarschijnlijk best een nog onbekend terrein is en soms een echte gok.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge