Bakken | De lekkerste American Brownie cupcakes met FunCakes beslag

DE LEKKERSTE BROWNIE CUPCAKES – Bij gebrek aan een grote vorm, besloot ik met de mix voor American Brownie van FunCakes aan de slag te gaan en cupcakes te bakken. Het recept is daarvoor iets aangepast, maar minstens zo lekker. Bak je met ons mee? 

Brownies

Vanmorgen schreef ik nog een vurig betoog over waarom ik vind dat een zoete traktatie op zijn tijd best moet kunnen. En in dat kader ga ik vanmiddag even door met iets lekkers om te bakken. Eigenlijk maken we hier thuis toch meestal dezelfde dingen: appel- of kwarktaart en (cheese)cake. Maar vandaag gingen we voor de special edition mix voor American Brownie van FunCakes!

Keukenprinsesjes

De meisjes staan alle drie graag in de keuken. June kan zelfstandig aan de slag tegenwoordig en maakt de heerlijkste oreo cheesecake en de peuters vinden het vooral leuk om te ‘mixeren’, bloem te zeven en eitjes te breken. Precies de hulp die ik nodig had! Vorige week woensdagochtend hadden we namelijk nog een uurtje over voor de peutergym en ik besloot lekker brownies met ze te gaan bakken.

Oeps, de oven is te klein!

Op de verpakking van FunCakes staat dat je met één zak een flinke brownie kan bakken van 20 bij 20 cm. Dat was balen! Die vorm heb ik niet in huis. Bovendien weet ik niet eens zeker of hij wel in onze provisorische combimagnetron past, als ik heel eerlijk ben. Ook hadden we niet voldoende boter voor een volledige mix. Maar toen besloot ik te gaan voor browniecupcakes. Waarom ook niet? Je hebt gelijk per persoon de ideale portie en wat overblijft, vries je in. Zo gezegd, zo gedaan!

Browniecupcakes

Ik besloot het recept op de zak iets aan te passen. Met deze hoeveelheid hebben we net genoeg om allemaal één cupcake te eten, uit te delen aan opa en oma en misschien nog eentje extra te snoepen 😉

Wat heb je nodig voor 9-10 cupcakes?

  • 250 gram FunCakes mix voor Amerikaanse brownie (halve zak)
  • 125 gram (gesmolten) boter
  • 2 middelgrote eieren
  • Cupcakevormpjes

Bereidingswijze

  1. Smelt de boter in de magnetron (ongeveer 30-40 seconden op vol vermogen)
  2. Verwarm de oven voor op 160 graden
  3. Mix twee eieren en 250 gram van de mix voor brownies met de boter, ongeveer 5 minuten lang op de laagste stand
  4. Vul de cupcakevormpjes (makkelijkste is om daarbij twee eetlepels te gebruiken, vind ik) en zet ze in de oven, ongeveer 25 minuten lang
  5. Laat afkoelen

Om de bovenkant plat te krijgen (zodat je ze later beter kan versieren), kan je een glazen plank op de bovenkant leggen. Na een minuutje zijn ze mooi plat.

Alternatieve ingrediënten

Je kan de brownie nog lekkerder maken, naar smaak. Ingrediënten die je vooraf kan meebakken voor net dat beetje extra:

  • Banaan
  • Kruidnootjes
  • Marshmellows
  • Oreo
  • Stukjes chocolade (overgebleven chocoladeletters of paaseieren)
  • Walnoten

Wat doe je op de browniecupcake?

We haalden ook heerlijke pralinécrème bij DeLeuksteTaartenshop. Deze kan je aan de bovenkant smeren met een paletmes (of als je echte brownies bakt in een grote bakvorm misschien in het midden). Dat geeft net dat extra beetje. Verder zou je kunnen denken aan (kersen)jam, botercrème,  Maar naturel is ook heel erg lekker.

Ons eindoordeel

Al halverwege riep Rose: ‘Mogen we zo meteen die dingen [gardes, red.] aflikken?’ Voor we ons eindresultaat konden proeven, was het beslag in elk geval vast goedgekeurd. Maar ook toen we ’s middags aan tafel schoven en onze eigen baksels mochten proberen, waren we blij verrast. Althans… Ik. Die kleintjes maakt het allemaal niet zo uit, zolang het maar naar chocola smaakt natuurlijk. Ze zijn echter smeuïger dan wanneer je een pakje brownies uit de supermarkt haalt, dus de volgende keer ga ik het weer zo doen.

Wat bakken jullie het liefst?

Author: Merel

Ik ben Merel. Samen met Ro zorg ik voor onze drie meisjes (11, 3 en 2 jaar): kleine eigengereide dametjes, die ons veel leren. Ik blog bijna dagelijks over ons leven, het ouderschap en de liefde. En omdat we hier in optima forma van een temperamentvol gezin genieten, ligt de inspiratie regelmatig letterlijk voor mijn voeten – al dan niet dramatisch schreeuwend omdat we de eierkoek verkeerd sneden. Dat maakt het bij ons thuis in elk geval nooit saai. Al zal onze bijna-puberende oudste daar wel een andere mening over hebben…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge