bodem van de wasmand

Loedermoeder | Heeft onze wasmand een bodem?

De laatste keer dat ik de bodem van de wasmand zag? Dat was op zijn minst twee zwangerschappen geleden. Ik krijg het gewoon niet meer bijgewerkt. Elke keer dat ik er een was uithaal, lijkt hij zich twee keer zo hard aan te vullen. Dus hoewel ik hier in huis ‘Kapitein Was’ ben met een stel slechte matrozen, gaat het allemaal niet als gepland. De bodem van de wasmand? Ik geloof dat we vooral de fijne herinneringen moeten koesteren.

Merel a.k.a. Kapitein Was

Voor de zoveelste keer keek ik gefrustreerd naar onze wasmand. De bult bovenop leek te verraden dat hier al maanden niet meer gewassen wordt. Niets is echter minder waar. Voor mijn gevoel draait de wasmachine namelijk overuren en nog krijg ik die overdaad aan wasgoed niet weggewerkt. En nu ik mezelf laatst heb uitgeroepen tot ‘Kapitein Was’, kan ik niemand nog de schuld geven van de troep. Niemand, behalve mezelf – en dat is toch minder fijn. Zo kwam ik op het idee via mijn nominaties voor de Liebster Award eens te vragen aan anderen wanneer ze voor het laatst die bodem hadden gezien. Alleen Channa blijkt echt alles weg te kunnen werken, wat ik trouwens an sich award-waardig vind.

De slechtste kapitein ooit!

Ik heb eens onderzocht hoe je jezelf kunt behoeden van zoveel werk. Bijhouden schijnt bijvoorbeeld ontzettend goed te helpen. Precies die ene eigenschap waar ik persoonlijk best wel in tekort schiet: soms was/droog/vouw ik drie dagen achter elkaar heel veel en laat dan een restje liggen voor als ik er weer zin in heb. Maar even eerlijk, wie heeft daar ooit echt zin in? (Als die persoon echt bestaat, voel je vooral vrij om lekker te komen helpen!) Dat laatste restje is natuurlijk gekreukt, moet eigenlijk gestreken worden -wie mij kent weet dat de echte weerzin pas ontstaat zodra er strijkgoed op me wacht- en zo hou ik de vicieuze cirkel mede in stand. Slechtste Kapitein die ze op dit zogenaamde was-schip hadden kunnen hebben dus.

Wat te doen met de bodem van de wasmand?

Zoals je hebt gelezen, weet ik prima waar het me aan scheelt: chronisch gebrek aan was-enthousiasme. Volgens mij zit er niet veel anders op dan accepteren dat het niet leuk is en desnoods minder kleding aanschaffen voor de meisjes (of juist meer, zodat ik langer speling heb – dilemma’s, dilemma’s!). En ter aanvulling ga ik een wasrooster maken en me daaraan (hopelijk) houden. Als principieel lijstjesmaker zou ik in theorie heerlijk kunnen opleven van het wegstrepen, maar of de praktijk zo werkt?

Wanneer zag jij voor het laatst de bodem van de wasmand?

Author: Merel

Ik ben Merel. Samen met Ro zorg ik voor onze drie meisjes (11, 3 en 2 jaar): kleine eigengereide dametjes, die ons veel leren. Ik blog bijna dagelijks over ons leven, het ouderschap en de liefde. En omdat we hier in optima forma van een temperamentvol gezin genieten, ligt de inspiratie regelmatig letterlijk voor mijn voeten – al dan niet dramatisch schreeuwend omdat we de eierkoek verkeerd sneden. Dat maakt het bij ons thuis in elk geval nooit saai. Al zal onze bijna-puberende oudste daar wel een andere mening over hebben…

14 Replies to “Loedermoeder | Heeft onze wasmand een bodem?

    1. O wat goed! Dat scheelt inderdaad wel. Nee strijken probeer ik ook zoveel mogelijk te vermijden, tenzij het niet anders kan (overhemden helaas).

  1. Pfff wanneer ik denk dat ik de bodem ga zien, ligt er 2 uur later alweer bijna een hele berg was bovenop. Werkkleding van mijn man en hele outfits van mijn tienerdochters die vaak 2 keer op een dag wisselen. Ik heb de bodem ook lang niet meer gezien.
    Esmeralda onlangs geplaatst…Mijn favoriete quotesMy Profile

    1. Haha dat dus inderdaad.
      Mijn oudste heeft daar een handje van ja, kleding wisselen en nauwelijks gedragen in de wasmand gooien. Zal waarschijnlijk komende jaren nog erger worden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge