bloedarmoede

Bloedarmoede door koperspiraal | Hoe gaat het nu, 3 maanden later?

Drie maanden geleden bleek ik ijzertekort te hebben dankzij mijn koperspiraal. Ik kreeg daarop staaltabletten en moest aankijken of ik me beter ging voelen. Dat gebeurde inderdaad. Vandaag vertel ik hoe het er inmiddels voor staat met mijn bloedarmoede.

Plots had ik last van bloedarmoede

Zo’n drie maanden geleden schreef ik al hoe mijn koperspiraal na plaatsing leidde tot bloedarmoede. Ik werd steeds suffer en draaierig. Moest mijn lichaam wennen en zou het minder worden, zoals de doktersassistente me voorspelde, of was het spiraal een grote misstap die ik beter niet had kunnen begaan?

Een verrassende wending

Meestal wanneer je iets hardop zegt of schrijft (‘De laatste keer dat ik mijn fietssleutel verloor, kan ik me niet meer herinneren’ of ‘De kinderen hebben nog nooit zo lekker doorgeslapen als de laatste maanden’), bewijst het leven je het tegendeel. In elk geval, zo lijkt het vaak te werken en vooral in negatieve zin. Ik was dan ook blij verrast dat kort na mijn blog een omslag leek te hebben plaatsgevonden. Na het afmaken van mijn kuur voelde ik me al iets meer de oude. En de eerstvolgende keer dat Dracula’s theezakje weer knapte, viel dat me alles mee. Nog steeds voelde ik me vermoeider en suffer dan ik normaal deed, maar ik voelde niet die hartstochtelijke heimwee naar kraamverband – zoals de keren daarvoor.

Toeval?

De cynicus in mij wilde het toch echt eerst zien en dan pas geloven. Was het geen toeval, die ene keer dat het weer beter leek te gaan? Maar nee. De keer erop en ook daarna voelde ik me weer kiplekker – althans, in vergelijking tot de periode die ik in mijn vorige blog beschreef. Nu nog steeds! De pijn is minder, ik heb iets meer energie en iets minder last van zelfmedelijden. Geloof toch dat dit een prima oplossing is voor vrouwen die wel anti-conceptie willen, maar geen hormonen in hun lichaam. Want hoewel het even duurde, alles is dus toch nog goedgekomen. Of zou het gevaarlijk zijn om dit nu te tikken…?

Lees ook: IJzertekort dankzij koperspiraaltje: 7 symptomen waarop je moet letten

Author: Merel

Ik ben Merel. Samen met Ro zorg ik voor onze drie meisjes (11, 3 en 2 jaar): kleine eigengereide dametjes, die ons veel leren. Ik blog bijna dagelijks over ons leven, het ouderschap en de liefde. En omdat we hier in optima forma van een temperamentvol gezin genieten, ligt de inspiratie regelmatig letterlijk voor mijn voeten – al dan niet dramatisch schreeuwend omdat we de eierkoek verkeerd sneden. Dat maakt het bij ons thuis in elk geval nooit saai. Al zal onze bijna-puberende oudste daar wel een andere mening over hebben…

2 Replies to “Bloedarmoede door koperspiraal | Hoe gaat het nu, 3 maanden later?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge