Diergaarde Blijdorp

Mama Challenge 3 | Naar Blijdorp met onze peuter en dreumes

Deze zomervakantie doe ik mee aan de Mama Challenge 2016: tien uitdagingen die je naar eigen invulling mag uitvoeren. Vandaag nummer 3, doe een leuke buitenactiviteit met je kind (in ons geval een dagje Blijdorp). 

Abonnement op Blijdorp

Zoals vaste lezers misschien wel weten, hebben wij een abonnement op de Rotterdamse diergaarde Blijdorp. En omdat ik dit echt de mooiste dierentuin van Nederland vind, zet ik hem graag eens extra in het zonnetje. De natuurlijke habitat wordt hier zoveel mogelijk gehandhaafd. Dieren die solitair leven, zoals de tijger, krijgen daar hier ook de ruimte voor. Bij de verblijven staat bovendien naast algemene informatie ook beschreven hoe je als bezoeker kunt helpen voorkomen dat diersoorten in het wild uitsterven.

Nostalgie: Lotje en oom Nijltje

We troffen het: donderdagochtend zou regenachtig zijn volgens de voorspellingen, maar we troffen een zonovergoten park. De dieren hadden er zin in. Waar je normaliter blij mag zijn met een vage witte stip op de achtergrond, zaten de ijsberen vandaag vooraan. Een prairiehondje piepte ons toe vanaf de rand van zijn verblijf, schildpadden poseerden voor ons en de wasbeertjes keken nieuwsgierig vanuit hun verblijf naar de passerende bezoekers. Het deed me denken aan vroeger. Ik las graag boeken over Lotje die in de dierentuin woonde en hier allerlei avonturen beleefde met oom Nijltje. Als klein meisje wist ik het zeker: ik zou later met dieren gaan werken. Dat kwam er natuurlijk nooit van. Maar ik kan nog steeds met volle teugen genieten, zoals toen.DSC_2592

Blijdorp in sneltreinvaart

Zoals ook vorig jaar, liepen we in vlot tempo door de dierentuin. Elk dier kreeg een enthousiaste begroeting van peuterlief en werd kort bewonderd. In de vlindertuin kregen vooral de houten kikker en wip-rups haar aandacht, want die ‘zijn nep hoor, papa!’ Nu moet ik wel eerlijk bekennen dat, in tegenstelling tot veel andere diersoorten deze dag, de vlinders zich verstopt leken te hebben. Misschien waren we gewoon te vroeg? Niet veel later zagen we gelukkig wel olifanten, neushoorn, verschillende slangensoorten, speurden de omgeving af naar de kleine panda, ontweken vakkundig de binnenspeeltuin (hartstikke leuk, maar zanderig) en eindigden bij de gorilla’s. Hoewel ze in eerste instantie dolgraag apen wilde zien, toonde ze ter plekke meer interesse voor de schitterende flora langs de route. Jammer. Terwijl zij ingespannen een scheut bamboe bestudeerde, bekeek ik samen met de jongste dit schattige baby-aapje.

Diergaarde Blijdorp

Terug naar huis, een challenge op zich

Aan alles komt een eind, zo luidt het gezegde. Klopt als een bus, maar geldt niet voor onze temperamentvolle peuterdochter. Ze wilde het liefst heel de dag blijven, want was naar eigen zeggen ‘helemaal niet moe en hoeve niet eten’. Ons restte niets anders dan haar tijdelijk als plank te vervoeren onder de arm, tot ze zelf aangaf weer te willen luisteren. Gelukkig voor haar leidde onze terugweg toch nog langs de giraffen en vogeltjes. Ze mocht zelfs nog een spelletje dierenmemory doen. En dat is voor mij de kern van Blijdorps charme: je kunt twee keer ogenschijnlijk dezelfde route lopen, maar toch steeds iets anders zien. Bovendien kun je, zeker met kleine kinderen, eigenlijk nooit de hele dierentuin bezichtigen in een dag. Uiteindelijk werd het dus iets later dan de bedoeling, maar we stapten een ruim halfuur later met blije kinderen in de auto. Geslaagde dag!

Ga jij vaak naar de dierentuin? En waar ga jij het liefst heen?

Wat deden de andere moeders?

Author: Merel

Ik ben Merel. Samen met Ro zorg ik voor onze drie meisjes (11, 3 en 2 jaar): kleine eigengereide dametjes, die ons veel leren. Ik blog bijna dagelijks over ons leven, het ouderschap en de liefde. En omdat we hier in optima forma van een temperamentvol gezin genieten, ligt de inspiratie regelmatig letterlijk voor mijn voeten – al dan niet dramatisch schreeuwend omdat we de eierkoek verkeerd sneden. Dat maakt het bij ons thuis in elk geval nooit saai. Al zal onze bijna-puberende oudste daar wel een andere mening over hebben…

20 Replies to “Mama Challenge 3 | Naar Blijdorp met onze peuter en dreumes

 1. Leuk! Wij hebben plannen om morgen te gaan naar Blijdorp. Het is ook mijn favoriet. Ik zit er dan ook sterk aan te denken om een jaarkaart te kopen! Dan kan ik ook een keer op woensdagmiddag en dan hoef ik niet meteen de hele tuin door. Het blijft een heerlijke dierentuin!
  Barbara onlangs geplaatst…De Tomaten van TomatoWorldMy Profile

  1. Ik heb geen aandelen in Blijdorp hoor haha, maar ik zou het zeker doen! Je hebt inderdaad de mogelijkheid gewoon een paar uurtjes te gaan. En vanaf jullie kun je zelfs met de metro en dan praktisch voor de deur uitstappen.
   Woensdagmiddag is ideaal. En ’s ochtends vroeg ook (bijvoorbeeld op een studiedag), lekker rustig.

  1. Lijkt me ook erg leuk! Misschien toch maar eens kijken of we deze vakantie nog eens een andere dierentuin kunnen bezoeken. Goede tip! Mocht het rotweer zijn dan omzeilen we die en met een lekker zonnetje kunnen ze zich uitleven 😉

 2. Wij proberen sowieso als we op vakantie gaan een dierentuin in de buurt te doen.
  Vorige week in Italië deden we er een en nu zijn we door gereisd naar Tsjechie omdat mijn schoonouders daar waren en deden we er nog één met hen.
  Kindjes en dieren blijft een hit. 😊

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge