biobite LKKR

Biobite LKKR Boekweit reep – gezond en voedzaam tussendoortje

Na afloop van de workshop Strala Yoga van afgelopen woensdag kregen we een bomvolle goodiebag mee. Komende dagen zal ik jullie stuk voor stuk laten zien welke producten hierin zaten en hoe ze bevallen. Vandaag een voedzame reep: de Biobite LKKR Boekweit.

Gezond eten doen we min of meer, maar supergezond?

Als je op Instagramaccounts van echte fitmoms kijkt, zie je vaak vooral veel verantwoorde maaltijden en snacks: biologisch, quinoa, spelt, noten en zaden, veel variatie in groenten, vol gojibessen en andere superfoods. En als ik heel eerlijk ben, bekijk ik die foto’s vaker dan me lief is met een koekje in mijn mond. Ik zou het liefst vertellen dat ik eens per week een half blokje extra pure chocola op knabbel en daar dan extreem van geniet, maar het zou niet waar zijn. En natuurlijk, we eten vrijwel elke dag groenten en het liefst biologisch vlees, maar verder dan dat gaan we meestal (nog) niet. Toen ik de Biobite LKKR reep uit de tas toverde, bekeek ik hem dan ook eerst even met gezonde argwaan.

biobite LKKR

Zoetekauwen

Grinnikend vertel ik aan Ro dat ik in elk geval niet bang hoef te zijn dat iemand in ons gezin hier stiekem zijn tanden in zou zetten. We zijn allemaal behoorlijke zoetekauwen en dit is waarschijnlijk iets te verantwoord naar hun zin. Maar goed, zelf was ik eigenlijk wel heel nieuwsgierig hoe dit precies zou smaken. Je bent nooit te oud om te leren!

Nadat ik hem zaterdagochtend uit de verpakking haal, ruik ik eerst eens. Gekke eigenschap misschien (bepaald eten moet je nooit ruiken!), maar ik wilde op die manier vast een indicatie krijgen van de reep. Het ruikt eigenlijk verrassend zoet! Maar het moment suprême moet natuurlijk nog komen…

De legendarische eerste hap van mijn Biobite LKKR reep

Vier paar ogen staart me aandachtig aan. Stilte. Terwijl ik de reep naar mijn mond toebreng, voel ik de spanning aan tafel stijgen. ‘Hm,’ is mijn eerste reactie. Hun vragende blikken beantwoord ik snel: ‘Dit is verrassend lekker. Best zoetig eigenlijk. Wil iemand proberen?’ Ro wel, hij vindt de reep een beetje lijken op mankarón, Antilliaanse kokosmakronen. Hij probeert het en oordeelt ook positief: ‘Smaakt goed.’ En de kleintjes happen het snel weg, waarna ze kwaad worden als ik niet nog meer uitdeel. June slaat even over: ‘Ik eet liever geen twee dingen door elkaar’ (…)

biobite

Het uiteindelijke oordeel

Om te beginnen vond ik de zoete geur dus heerlijk. Het doet me een beetje denken aan kruidkoek geloof ik, kan mijn vinger er niet helemaal op leggen. En de smaak vind ik verrassend. Hoewel ik eigenlijk niet hou van (hazel)noten, amandelen en pompoenpitten, vind ik ze nu helemaal niet overheersen. De combinatie van alle smaken door elkaar, vermengd met het zoete van de abrikoos, zorgt daadwerkelijk voor een verantwoorde én lekkere snack tussendoor. Persoonlijk zouden er van mij wel minder hele amandelen in mogen, ook voor de structuur. Moet wel eerlijk zeggen dat ik een miep ben met eten; waarschijnlijk maakt het de rest van de wereld niet uit (die storen zich immers ook niet aan de amandelen op speculaas en gevulde koeken).

Bijkomend voordeel is dat ik voor het eerst sinds tijden na het eten van de reep geen slechte trek had. Zelfs niet toen Ro een bakje paprikachips naast me ging zitten eten: ik taalde er totaal niet naar, want ik was verzadigd. En ik voelde me de rest van de ochtend energieker dan normaal (wanneer ik dus etend van een koekje door mijn Instagram timeline zit te swipen). Zo zie ik gelijk hoeveel goed eten uitmaakt.

biobite LKKR

Biobite LKKR reep

De reep is glutenarm, veganistisch en bevat geen toegevoegde suiker. Wat er wel in zit? Onder andere havervlokken, perensiroop, rozijnen, hazelnoten, boekweit, amandelen, dadels, lijnzaad, pompoenpitten, zonnebloempitten, gojibessen, abrikoos, cranberries en sesamzaad (alle biologisch). Daarmee heeft de reep à 145 kcal per stuk een hoog gehalte aan vitaminen en mineralen. Zelf at ik hem als ontbijt en daar kon ik drie uur lang op vooruit, zonder enig gevoel van trek te ervaren. Kortom, de verrassing van de dag wat mij betreft! Je kunt trouwens ook andere varianten kiezen, zoals die hierboven met spelt, amandel en veenbes.

Bestellen

Je kunt de reep online bestellen, maar ook in de winkel of op festivals verkrijgen. Daarnaast maak je via deze link kans op één van de 50 samples van de Biobite LKKR en Charger.


Dit blog is een samenwerking. Voor meer informatie omtrent samenwerkingen verwijs ik graag naar mijn disclaimer.

Author: Merel

Ik ben Merel. Samen met Ro zorg ik voor onze drie meisjes (11, 3 en 2 jaar): kleine eigengereide dametjes, die ons veel leren. Ik blog bijna dagelijks over ons leven, het ouderschap en de liefde. En omdat we hier in optima forma van een temperamentvol gezin genieten, ligt de inspiratie regelmatig letterlijk voor mijn voeten – al dan niet dramatisch schreeuwend omdat we de eierkoek verkeerd sneden. Dat maakt het bij ons thuis in elk geval nooit saai. Al zal onze bijna-puberende oudste daar wel een andere mening over hebben…

One Reply to “Biobite LKKR Boekweit reep – gezond en voedzaam tussendoortje”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge