beste budgettips

De 10 beste budgettips voor een geweldige zomervakantie

Niet iedereen heeft de financiële middelen om wekenlang onderuitgezakt op Ibiza te liggen of de Bahama’s met een spontaan bezoekje te vereren. Maar dat betekent zeker niet dat jouw vakantie saai hoeft te zijn. Er zijn genoeg andere opties, los van koopjes via websites als vakantieveiling.nl. Daarom geef ik vandaag de 10 beste budgettips voor een geslaagde zomervakantie.

De 10 beste budgettips voor de zomervakantie

 1. Naar het Noordzeestrand

  Met je koelbox vol vers belegde broodjes in de ene hand en je tas vol handdoeken in de andere, wandel je door het schitterende duingebied naar het strand. In onder andere Kijkduin en Vrouwenpolder (in het dorpje zelf op aangegeven vakken) kun je gratis parkeren. Elders kost het niet heel veel geld, reken op een paar euro’s.

 2. Dierenpark in Rijsel

  Deze tip las ik bij Sofie van Our Happily Ever After. Net over de Belgische grens ligt een mooi dierenpark, waar je gemakkelijk een middag kunt rondlopen. De toegang is gratis en je vindt er dieren als neushoorns, schildpadden en aapjes. Ook is er een mooie speeltuin waar de kinderen zich kunnen uitleven.

 3. Kinderboerderij

  Ben je weleens in Ouddorp bij de Mèkkerstee geweest? Deze geitenboerderij is gratis te bezoeken en je kunt er heerlijke kaas kopen. Bovendien is er in de omgeving genoeg te doen, dus je kunt het combineren met bezoek aan bijvoorbeeld speeltuin De Flipjes voor slechts € 1,50.

 4. Picknicken

  Ga een stuk fietsen, neem iets lekkers mee en zoek halverwege naar een lekker rustig plekje om je kleed neer te leggen. Ideaal om alles op te eten/drinken en te spelen. Ook het uitgelezen moment om meteen uit te rusten voor de terugweg!

 5. Je kunt een kasteel bezoeken

  Maar daarvoor ben je al snel (ruim) € 10,00 per volwassene kwijt. Alternatief is Landgoed De Haar in Utrecht. Daarvoor betaal je € 4,00 per persoon en kun je heerlijk rondslenteren. Hier vind je een doolhof, hertenkamp, maar ook schitterende tuinen.

  Lees ook Regen in je zomervakantie: 10 geweldige activiteiten voor binnen

 6. Recreatieoord inclusief fanatiek potje midgetgolf

  Vaak vind je bij een plaatselijk recreatieoord een minigolfbaan, waar je voor niet veel geld kunt proberen je kinderen te laten winnen.

 7. Ook musea hoeven niet veel geld te kosten

  Het Rijks is niet gratis, maar veel streekmusea zijn goedkoper en kosten vaak slechts een paar euro. Hier kun je meer dan genoeg moois zien en beleven, vaak specifiek gericht op de historie in een bepaalde streek. Daarnaast vind je het misschien leuk om eens door je eigen dorp of stad te wandelen langs de monumenten.

 8. Rij naar een plaats waar je nooit eerder bent geweest

  Zoek vooraf op internet wat voor bezienswaardigheden er zijn of laat je verrassen.

 9. Familie bezoeken

  Misschien heb je normaal gesproken weinig tijd om urenlang in de auto richting Lutjebroek te zitten. De vakantie is echter de uitgelezen periode. Zing liedjes onderweg, speel spelletjes en voor je het weet ben je er. Kost bijna niks, levert wel een heleboel gezelligheid op en een fijn gevoel.

 10. Fietsen in een andere omgeving

  Wist je dat je op de Veluwe gratis witte fietsen kunt meenemen? Zo kun je dit schitterende natuurgebied verkennen, zonder gesleep met je eigen fietsen.

Wat zijn jouw beste budgettips voor de vakantie?

Author: Merel

Ik ben Merel. Samen met Ro zorg ik voor onze drie meisjes (11, 3 en 2 jaar): kleine eigengereide dametjes, die ons veel leren. Ik blog bijna dagelijks over ons leven, het ouderschap en de liefde. En omdat we hier in optima forma van een temperamentvol gezin genieten, ligt de inspiratie regelmatig letterlijk voor mijn voeten – al dan niet dramatisch schreeuwend omdat we de eierkoek verkeerd sneden. Dat maakt het bij ons thuis in elk geval nooit saai. Al zal onze bijna-puberende oudste daar wel een andere mening over hebben…

17 Replies to “De 10 beste budgettips voor een geweldige zomervakantie

  1. Ja je hebt echt geluk, zo lekker dicht bij het strand. En dat is zo, je hoeft helemaal niet te wachten op zon.
   Gisteren reden we door ’s Gravezande en het leek me even een heel goed plan te gaan verhuizen haha! Mensen zijn gewoon ook een paar tinten bruiner aan de kust.
   Je hebt gelijk, thuisblijven hoeft echt niet saai te zijn.

  1. Ik begreep het, staat hier nog op mijn verlanglijstje. Die tuinen schijnen schitterend te zijn.
   Dat is ook fijn, lekker eruit en kinderen laten spelen.

 1. Hier vlakbij is een grote speeltuin in het bos inclusief klein zwembad. Je betaalt er maar 1 euro per persoon. Inderdaad ook picknicken, bij de boer bessen plukken voor een klein bedrag en daar thuis ijs, jam of een milkshake van maken of via verschillende dealsites ( Groupon, wowdeal, social deal enz ) de aanbiedingen van lokale bedrijven in de gaten houden. Zo zijn er bijvoorbeeld leuke wandelroutes inclusief lunch voor weinig geld te krijgen.

  1. O dat is fijn! Ook dat je het bos in kan. Bij de boer is leuk om te doen, voor kinderen een hele belevenis.
   Goede tips, zal daar ook eens naar kijken 🙂

  1. Fijne dierentuin he? Wij hebben hem ook, genieten ervan. En dat is zeker een voordeel. Wij verhuisden van een minder prettige en veilige wijk naar een kinderrijke buurt. Dat scheelt zo! En voor de kinderen zelf is het heerlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge