beginners op netflix

Beginners op Netflix: onze smart TV bleek ongeschikt!

Lange tijd hielden Ro en ik vol zonder Netflix. We hadden zo onze eigen redenen: drie kinderen. En toch besloten we laatst om een proefabonnement af te sluiten. Gewoon even kijken of we het iets vonden. Ondanks dat we beginners op Netflix zijn, vonden we al snel onze weg – al duurde het wel even voor we online konden gaan. Inmiddels zijn we hooked.

Beginners op Netflix: hoe gaat dat?

Een kleine kink in de kabel: smart TV niet geschikt!

Onze nieuwe verslaving had wat voeten in aarde. We hebben weliswaar een Smart TV maar die bleek, door zijn bouwjaar, ongeschikt voor Netflix. Even leek dat hele bingewatchen aan onze neus voorbij te gaan. Maar gelukkig zou de man geen man zijn als hij geen slimme oplossingen bedacht. Ro sloot het kabeltje van de DVD-speler aan op mijn laptop en voilà, ook wij waren in staat te gaan ‘Netflixen’. Andere opties: het aanschaffen van een chromecast. Of een nieuwe tv halen, al lijkt me dat een wat dure optie. En gewoonlijk kan je als beginners op Netflix wel de app downloaden en daarmee starten. Dat is natuurlijk veel makkelijker.

Beginners op Netflix: wat moet je weten?

  1. Je krijgt een eigen profiel waarop je kan aangeven welke films/series je interesse hebben. Op basis daarvan kiest Netflix weer nieuwe films en series uit die ook geschikt zijn.
  2. Kinderen krijgen ook een eigen profiel. Daarmee voorkom je dat je peuter per ongeluk  Walking Dead aanzet. Toch prettig!
  3. Zoek niet te veel op internet naar ‘de leukste …’, want ik zag echt een heleboel onzin voorbij komen. Met name de geweldigste romantische comedy’s bleek een aanfluiting. Ga liever zelf op zoek en laat je verrassen. Zo kom je soms bijzondere pareltjes tegen die je zou missen wanneer je je laat leiden door anderen.
  4. Netflix slaat je gekeken series op en zo hoef je dus nooit opnieuw te gaan zoeken waar je ook alweer gebleven was. Dit geldt ook voor films trouwens; ze blijven naast elkaar ‘open staan’ dus je kan meerdere dingen tegelijkertijd kijken ter afwisseling.
  5. Vergis je niet: Netflix heeft veel nieuwe series, maar op films moet je vaak langer wachten. Laat die films dus niet de reden zijn om een abonnement te nemen.

Wat we tot nu toe hebben gekeken:

New Girl (serie, seizoen 1) – aanrader

Inmiddels vijf jaar geleden leende ik de dvd-box van New Girl, seizoen 1. En direct zat ik helemaal in de wereld van Jessica Day, die samen met drie vrijgezelle vrienden een appartement huurt. Jess gedraagt zich regelmatig ongepast, klungelig, maar hilarisch. Ro en ik rolden bijna van de bank af van het lachen toen ze haar vriendje bijna wurgde, omdat ze bang was anders saai in bed te lijken. We zijn net begonnen in seizoen 2 en ik blijf het geweldig vinden. Echt een aanrader dus. En hoewel ik net nog zei dat je niet zoveel van anderen moet aannemen, zou ik deze toch doen als je houdt van chick flicks. Lekker luchtig, grappig en tegelijkertijd herkenbaar.

November Date (film)

De hoofdpersoon dumpt ieder jaar zijn huidige vriendinnetje in november. Dat gaat jarenlang goed tot hij echt een bijzonder meisje heeft gevonden. Direct nadat hij het heeft uitgemaakt, krijgt hij spijt. De film draait om zijn pogingen haar terug te krijgen. Tja, hoe dat afloopt… Eigenlijk hebben we hem alleen maar afgekeken, omdat het te laat was om nog aan een nieuwe film te beginnen.

Pitch Perfect 2 (film)

Het eerste deel staat hier in de kast te verstoffen. Omdat ik zoveel lyrische reacties hoorde en de preview op YouTube geweldig vond, schafte ik de film aan. Eigenlijk vond ik hem behoorlijk tegenvallen: alle goede grappen zaten verwerkt in de voorvertoning. Toch vond ik dat ik de film nog eens een kans moest geven en ik deed echt mijn best. Helaas ben ik na veertig minuten in slaap gevallen. Of hij leuk afloopt, geen idee. De eerste veertig minuten vond ik – op de zangstukjes na – niet heel interessant.

Monsters University (animatiefilm) – aanrader

Opgezet voor de kinderen, maar zelf ook even meegekeken. Ik vond Monsters Inc. ook al erg leuk, net als deze film. Ideaal ook tijdens die regenachtige vakantie: June en Rose zaten lekker te knabbelen op hun popcorn en ik kon zo mijn boek uitlezen. Ze waren na afloop allebei enthousiast.

Wat is jouw ultieme serie of filmtip voor deze beginners op Netflix?

Author: Merel

Ik ben Merel. Samen met Ro zorg ik voor onze drie meisjes (11, 3 en 2 jaar): kleine eigengereide dametjes, die ons veel leren. Ik blog bijna dagelijks over ons leven, het ouderschap en de liefde. En omdat we hier in optima forma van een temperamentvol gezin genieten, ligt de inspiratie regelmatig letterlijk voor mijn voeten – al dan niet dramatisch schreeuwend omdat we de eierkoek verkeerd sneden. Dat maakt het bij ons thuis in elk geval nooit saai. Al zal onze bijna-puberende oudste daar wel een andere mening over hebben…

4 Replies to “Beginners op Netflix: onze smart TV bleek ongeschikt!

    1. O dat scheelt! Want het is toch behelpen elke keer (zoals wij het doen met kabel).

      Ja die is ook leuk idd! Lijkt me leuk om Modern Family achter elkaar door te kunnen kijken. Zo grappig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge