bang

30dayblogchallenge 14: ik ben bang voor de tandarts. En voor luizen!

In de maand september verschijnt dagelijks een blog, omdat ik meedoe aan de #30dayblogchallengeNL. Deze veelzijdige lijst is bedacht door Maris van HareMaristeit.nl. Vandaag: waar ik bang voor ben. 

Wie mijn blog vaker leest, weet wel dat ik een fobie heb voor hoogten en insecten. Maar er is meer!

Waar ben ik allemaal bang voor?

 1. Onze peuter in de buurt van een rand/uitstekende punt/stoeptegel

  Net als ik is mevrouw niet bepaald de handigste en bovendien duikt ze overal vol enthousiasme op af. Dat betekent in de praktijk dat ze regelmatig blauwe plekken en schaafwonden heeft. En eerlijk gezegd zou het me niet verbazen als ze ook weleens op het randje heeft gezeten van een halve hersenschudding. Ze is zo ontzettend vaak op haar hoofd gevallen en naar achter geklapt, dat ik het een wonder vind dat ze nog functioneert.

 2. Tunnels en havens

  Vraag me niet waarom, maar ik vind tunnels verschrikkelijk. De kanaaltunnel bijvoorbeeld: wie verzint zoiets? Kilometerslang onder water door? Nee, dan ga ik liever met de boot (hoewel ik dat eigenlijk ook al geen pretje vind). Wat ik tegen havens heb, weet ik niet precies. Ik heb alleen enorme moeite met die rand. Was als kind al bang erin te vallen en eigenlijk heb ik dat nog steeds een beetje.

 3. De tandarts

  Daar ben je dan 32 voor geworden. Ik vind het gênant om toe te geven, maar de oudste gaat al jaren met mijn moeder mee voor controles. En hoewel ik bij de geboorte van onze middelste aangaf dat hier verandering in zou komen na haar tweede verjaardag, knijp ik hem inmiddels. Ik hoop voortijdig een smoes te kunnen bedenken (of gewoon van tandarts te wisselen).

 4. Voor luizen en teken

  Zeker die eerste groep parasieten. Verschrikkelijk! Alleen erover tikken geeft me al de kriebels, net als het feit dat ze gewoonweg niet uit te roeien zijn. En teken… Hoewel we ze nog nooit hebben gekregen (*even afkloppen*), moet ik er niet aan denken! Ik zie mezelf dat beestje wel weer verkeerd verwijderen, waarna één van ons doorloopt met heftige ontsteking… Nee, liever allemaal niet.

Waar ben jij bang voor?

Lees ook 30dayblogchallenge 13: deze films (romantische comedies) moet je absoluut zien!

Author: Merel

Ik ben Merel. Samen met Ro zorg ik voor onze drie meisjes (11, 3 en 2 jaar): kleine eigengereide dametjes, die ons veel leren. Ik blog bijna dagelijks over ons leven, het ouderschap en de liefde. En omdat we hier in optima forma van een temperamentvol gezin genieten, ligt de inspiratie regelmatig letterlijk voor mijn voeten – al dan niet dramatisch schreeuwend omdat we de eierkoek verkeerd sneden. Dat maakt het bij ons thuis in elk geval nooit saai. Al zal onze bijna-puberende oudste daar wel een andere mening over hebben…

9 Replies to “30dayblogchallenge 14: ik ben bang voor de tandarts. En voor luizen!

 1. Ik vind de tandarts ook geen pretje, maar sinds ik een andere heb gaat het al stukken beter. Echt bang ben ik niet voor iets, schorpioenen, maar die leven hier gelukkig niet in het wild. En ik hou er ook niet van om opgesloten te zitten in kleine ruimtes of door iemand fysiek geblokkeerd te worden dat je geen kant meer op kan.
  Margriet onlangs geplaatst…Uitgetest: wasbare luiersMy Profile

  1. Ja dat zou ik eigenlijk ook moeten doen: wisselen. En gelukkig leven die hier niet nee 🙂
   De andere angsten die je noemt herken ik ook wel, liever niet nee!

  1. Bah! Die was ik vergeten. Ooit hadden mijn zusje en ik de anti-vuurwerkhyves, we zijn toen zelfs bedreigd door vuurwerkliefhebbers hahaha. Zo gevaarlijk is het dus 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge