tijdens of na de bevalling

Deze 8 opmerkingen tijdens of na de bevalling wil niemand horen

OPMERKINGEN TIJDENS OF NA DE BEVALLING – Mensen kunnen soms heel onnadenkend zijn op het verkeerde moment. De bevalling is daarbij natuurlijk de plek bij uitstek waar je heel zorgvuldig je woorden moet afwegen. ‘Naai maar weer lekker strak dicht,’ wil uiteindelijk niemand horen! Sterker nog, je zou toch willen dat ze zijn lippen per direct voorzagen van een eeuwige hechting? Ik vroeg andere vrouwen naar hun ervaringen en daar kwam dit bijzondere lijstje uit. 

Sociaal onhandig én slecht getimed

Tijdens of na de bevalling zijn vrouwen op hun gevoeligst. Dat weet iedereen, maar toch wil er nog weleens een opmerking gemaakt worden die -gezien de omstandigheden én hormonen- helemaal niet op zijn plek is. Ik vroeg eens rond bij andere bloggers wat zij te horen kregen. Uit solidariteit zal ik zelf aftrappen met een legendarische opmerking van Ro. Inmiddels kunnen we er hard om lachen, maar die dag…

De ergste opmerkingen tijdens de bevalling

Doutzen, Doutzen, Doutzen

In de periode dat ik was uitgerekend, beviel Doutzen Kroes van een prachtige, gezonde dochter. Kort na mijn eigen bevalling van Rose maakte Ro tussen neus en lippen door dat ’s lands bekendste topmodel al binnen tien dagen weer in shape was. Hij zei het meer uit verwondering over de snelheid en hoe gemakkelijk dat blijkbaar is voor beroemdheden, maar ik voelde hem wel even (een dag of drie).

Op het nieuws

Drie dagen na haar bevalling kreeg Lisette bezoek van haar moeder, die opbeurend nieuws had: ‘Hoorde je op het nieuws nog over die vrouw met die babylijkjes in de tuin?’

Nog één?

Sonja mocht, na wekenlange in spanning te hebben gezeten, eindelijk lekker naar huis met haar premature tweeling. De ongepaste opmerking was afkomstig van een medepassagier in de lift: ‘Dat doe je gauw! Alweer één op komst?’

Ongelukje?

Charlotte vertelde haar leeftijd en vervolgens dat ze een zoon had van toen een maand oud. Haar gesprekspartner: ‘Goh, zeker een ongelukje?’ – alsof het een feit was in plaats van een vraag.

Lang leve borstvoeding…

Na een vrij heftige bevalling waar ze niet zonder kleerscheuren uit kwam, kreeg Marguerita nog even te horen dat het allemaal niet nodig was geweest. Maar ja, de verloskundige gaf borstvoeding en haar borsten stonden op springen… (Spreken is zilver, maar in dit geval is zwijgen zeker goud!)

Schoonheidsfoutje, bedankt!

Bij het eerste bezoek aan het consultatiebureau kreeg Linda te horen: ‘Prachtig kind, maar jammer van het schoonheidsfoutje.’ Haar dochter had een hemangioom op haar borst.

Dik?

Drie dagen na de bevalling merkte Nanouks schoonmoeder op: ‘Zo, je buik is nog steeds heel erg dik, hè?’

In opleiding

Marijke vroeg om pijnstilling tijdens de bevalling. Vanaf dat moment ging het drie keer faliekant mis:

  • Ze hoorde de deskundigen met elkaar overleggen: ze was inmiddels te ver voor een ruggenprik, dus de enige optie was nog een pethidineprik. Even later keerden ze terug met de vraag: ‘Wil je een ruggenprik of pethidine?’ Ze kon natuurlijk niet anders dan kiezen voor de laatste.
  • De gynaecoloog in opleiding kon niet nalaten te sneren: ‘Zeker geen zwangerschapscursus gevolgd?’
  • En niet veel later liet ze haar inscheuren. De reactie? ‘Oeps!’
Wat zijn de ergste opmerkingen tijdens of na de bevalling die jij te horen kreeg?

 


De foto bij dit blog is afkomstig van Shutterstock

Author: Merel

Ik ben Merel. Samen met Ro zorg ik voor onze drie meisjes (11, 3 en 2 jaar): kleine eigengereide dametjes, die ons veel leren. Ik blog bijna dagelijks over ons leven, het ouderschap en de liefde. En omdat we hier in optima forma van een temperamentvol gezin genieten, ligt de inspiratie regelmatig letterlijk voor mijn voeten – al dan niet dramatisch schreeuwend omdat we de eierkoek verkeerd sneden. Dat maakt het bij ons thuis in elk geval nooit saai. Al zal onze bijna-puberende oudste daar wel een andere mening over hebben…

20 Replies to “Deze 8 opmerkingen tijdens of na de bevalling wil niemand horen

  1. Onze dochter was iets ‘rossig’ bij haar geboorte. De verloskundige zei: ‘Gelukkig kan ze later haar haar gewoon verven’….

  2. Haha, mijn moeder zij ook een paar dagen na de afloop: “je buik is nog heel dik, hè?” Was volgens mij meer een soort medische interesse, maar niet perse heel leuk. Mijn vader vroeg een paar maanden na de bevalling “Is dat nog van deze zwangerschap, of ben je weer zwanger?” Half voor de grap, maar vond ik ook niet perse grappig 🙂

    1. 🙂 Kan ik me iets bij voorstellen haha, buik-opmerkingen zijn per definitie alleen maar leuk wanneer je te horen krijgt dat hij er goed uit ziet.

  3. Dikke buik en je bent zeker weer zwanger een week na de zwangerschap heb ik ook vaak gehoord. Alsof je een week na je bevalling al weer 4 maanden zwanger kan zijn. Ergste was de taxichauffeur die mij veelste jong vond voor een kind. Toen ik hem vroeg wat hij dan wel een juiste leeftijd vond. Zei hij in ieder geval ouder dan jou. Ik gaf aan dat hij geen antwoord gaf op mijn vraag. Meneer de taxichauffeur uiteindelijk ik denk als je ouder bent dan 25. Waarnaar ik hem vertelde dat ik 27 was. Hij schrok en geloofde me niet. Ik mijn id er bij gepakt. Wie is hij om te bepalen wat een juiste leeftijd is.
    Melanie onlangs geplaatst…Maskers maken.My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge