babyshower zonder spelletjes

Babyshower zonder spelletjes? 7 tips voor een onvergetelijk feest!

BABYSHOWER ZONDER SPELLETJES – Mijn zusje Sophie had tijdens haar zwangerschap maar één wens: een babyshower zonder spelletjes. Hoewel dit eigenlijk best makkelijk leek, moest ik toch wel even op zoek. Hoe konden we het hier toch een speciale, onvergetelijke dag van maken? Ik zet hier een aantal tips voor je op een rij!

Simpele wens: een babyshower zonder spelletjes

Sommige mensen zweren erbij: feest openen door geblindeerd Snickers uit een luier te eten, waarna ze allerlei baby-gerelateerde spelletjes spelen en eindigen met quizvragen om de aanstaande moeder eens flink aan de tand te voelen. Mijn zusje is niet één van die ‘sommige mensen’. Ze is weliswaar bloedfanatiek, maar moet er niet aan denken om babyhints te spelen of het ‘verboden woord’ te raden. Laat staan dat je haar blij verrast met een stevig potje baby’s boetseren van Play Doh. In tegendeel, ze krijgt het liefst een babyshower zonder spelletjes. Oftewel: samen zijn met vriendinnen, heerlijk eten en een heleboel gezelligheid. Meer niet.

7 tips voor een geslaagde babyshower zonder spelletjes?

1. Leesboekje

Laat alle genodigden een leesboekje meenemen voor de baby. Op de eerste pagina schrijft iedereen iets persoonlijks aan hem/haar en de aanstaande ouders. Wij kozen voor boekjes uit de Nijntje-serie: niet te duur en bovendien op de eerste pagina genoeg ruimte.

2. Gastenboek

Online kan je speciale gastenboeken kopen voor babyshowers, maar je kan natuurlijk ook kiezen voor een ‘ouderwets’ vriendenboekje. Hierin laat je iedereen iets persoonlijks schrijven voor de grote dag en het liefst ook leuke foto’s plakken van vroeger. Dat geef je dan tijdens de babyshower.

3. Canvas

Koop een groot effen canvas doek waarop alle genodigden een korte boodschap schrijven (met merkstift). Je kan deze vooraf een kleur geven als je weet welke tinten de babykamer krijgt. IMG_20160516_224512

4. Thema

Als de ouders een bepaald thema in gedachten hebben voor de babykamer, dan kun je de uitnodigingen, aankleding en cadeaus daarop aanpassen.

5. Aankleding van de babyshower

Je mag misschien je creativiteit niet botvieren op allerlei leuke spelletjes, maar je kan alsnog uit de voeten met alle versieringen. Pinterest staat vol goede tips en bij Xenos heb je voor niet al te veel geld blauwe en roze slingers in de vorm van een kinderwagen of rompertje. Maar wie weet zien de aanstaande ouders hun huiskamer in plaats van roze of blauw liever tijdelijk omgetoverd tot tropisch paradijs, alles mag!IMG-20160516-WA0062

6. Lekker eten

Met of zonder spelletjes, eten is belangrijk! En in dit geval: eten waar de aanstaande moeder helemaal gek op is. Niks is zo fijn in je late zwangerschap als een tafel vol lekkers waar je aan te buiten mag gaan. En dat levert bovendien waarschijnlijk een erg grappige tafel op waar de pot augurken naast de roze koeken staan en de eiersalade naast een flinke bak vol aardbeien. N.B.: Mocht de moeder in spe echt heel vreemde voorkeuren hebben, dan kun je voor de zekerheid chocolate chip cookies meenemen voor (de gasten en) jezelf.

7. Koop een gezamenlijk cadeau

Naast de boekjes kan je ook geld bij elkaar leggen voor een groter cadeau: kinderstoel, draagdoek of misschien een multifunctioneel stoom/cooker/slowjuice-apparaat waarmee de aanstaande ouders zich helemaal kunnen uitleven op culinair gebied.

Weg met de traditie!

Of het nu je eigen keus is of niet, het draait om de stralende moeder. Zolang zij aan het eind van de dag een fijn gevoel heeft en terugkijkt op dé perfecte babyshower, heb je het goed gedaan. Dus gooi alle traditionele ideeën overboord en hou je vast aan één doel: een gezellig feest!

Heb jij weleens een babyshower zonder spelletjes overwogen?

Author: Merel

Ik ben Merel. Samen met Ro zorg ik voor onze drie meisjes (11, 3 en 2 jaar): kleine eigengereide dametjes, die ons veel leren. Ik blog bijna dagelijks over ons leven, het ouderschap en de liefde. En omdat we hier in optima forma van een temperamentvol gezin genieten, ligt de inspiratie regelmatig letterlijk voor mijn voeten – al dan niet dramatisch schreeuwend omdat we de eierkoek verkeerd sneden. Dat maakt het bij ons thuis in elk geval nooit saai. Al zal onze bijna-puberende oudste daar wel een andere mening over hebben…

21 Replies to “Babyshower zonder spelletjes? 7 tips voor een onvergetelijk feest!

 1. Dat zijn hele leuke tips die je heb gegeven! Ik heb nou al een paar babyshowers meegemaakt, en het zijn meestal wel allemaal dezelfde spelletjes hihi.

 2. Hebben met een aantal vrienden geld bijeen gelegd voor een koets, en daarnaast een klein feestje in thema van de kleine prins! Iedereen nam zelf wat lekkers mee. Was een leuke dag! Waar haal jij inspiratie? Pinterest ken ik al, heb jij nog leuke ideeën voor het het kindje 1 j wordt?

  1. Klinkt heel leuk en gezellig!
   Ik haal inmiddels vooral inspiratie uit mijn eigen ervaring, maar je zou altijd kunnen kijken op mamablogs. Of een beetje out of the box denken. Heeft het kindje al heel veel, dan zou je ook een gezamenlijk cadeau kunnen doen als een abonnement op een regionale dierentuin. Zoiets?

 3. Pingback: Perfecte babyshower organiseren? Lees hier wat je moet weten! - Lotus Writings
 4. Een voorleesboekje geven met een persoonlijke tekst erin vind ik een goeie. Ik moest ook weleens als gast met een permanentstift op een luier een leuk berichtje voor de zwangere achterlaten. Iets zoals “Sterkte! Je kunt dit” met je naam erbij. Is ook geen spelletje, maar vond ik wel een geinig idee 😀

  1. Dat is inderdaad ook leuk! Als je er eventjes doorheen zit (spuitluier tot in de nek) en je vindt zo’n luier, dan kan je er in elk geval weer tegenaan 🙂

   En die boekjes vielen in de smaak gelukkig. Was mooi dat iedereen echt zijn best had gedaan. Vond het ook zo’n leuk idee toen ik het las (en past perfect bij mijn zusje, die juf is)!

  1. Haha ja voordeel van het niet houden aan tradities is dat je alles kan doen! En dus ook een opblaaspalmboom neerzetten 😊

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge